Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Sofia

Мнения: 777
Много моля Praynig Praynig Praynig който има код за достъп до страницата на Бон апети да ми помогне!!!
В понеделник гледах рецепта за едни пилишки филенца със сос от спанак и гарнитура от цели печени картофи в морска сол. Какво гледах, какво чух, не знам, обаче съм пропуснала две основни неща:
1. Колко време се пекат въпросните картофи
2. Какво оснвен дафиноф лист се слага при варенето на филенцата.
При това скапано време не мога да излезна ида си купя списанието, за да взема код за достъп.
Много моля, който има такъв достъп да види въпросната рецепта и да ми помогне, че съм си навила на пръста да я правя. Вчера си купих сметана и спанак и сега съм в чуденка за тези картофи. Лошото, че няма как да проверя дали са готови освен да ги надупча, ама за целта ще трябва да ги изровя от солта. Ох, много дълго стана.
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 108
Заповядай! Smile

Пиле в зелен сос с тиквено семе

500 г пилешки гърди
200 г спанак
80-100 г белено тиквено семе
100 мл готварска сметана
2 стръка пресен лук
2 дафинови листа
1 кубче зеленчуков бульон
2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. къри

за гарнитурата:
1 – 1 1/2 кг морска сол
4 големи картофа

1. Картофите се измиват много добре с четчица, след което се подсушават. Дъното на тава се покрива с морска сол и върху нея се нареждат картофите.
2. Отгоре картофите се покриват добре с морска сол. Поставят се в предварително загрята на 200 градуса фурна и се пекат около 40 минути.
3. Пилешките гърди се нарязват на тънки ивици.
4. В тенджера се налива вода, овкусява се с бульон и дафинов лист и се кипва. Слагат се ивиците пилешко и се задушават 10-12 минути.
5. Пресният лук се нарязва надребно. Зехтинът се загрява в тиган, сипват се наситненият лук и тиквеното семе и се сотират за 20 секунди.
6. Добавя се спанакът и се поръсва с къри.
7. Веднага след това се залива с малко от пилешкия бульон (50-80 мл).
8. След още 10 секунди се налива сметаната. Сместа се загрява кратко, сваля се от котлона и се пюрира.
9. В порционна чиния се сипва от спаначеното пюре и върху него се подреждат ивици пилешко.
10. Изпечените картофи се нарязват на четвъртини (без да се белят), подреждат се в чинията, поливат се с малко зехтин и порцията е готова за сервиране.
източник: Бон Апети
Цитирай

Sofia

Мнения: 777
Ей, страхотна си! Много ти мерси!
Черпя те с едно питие
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 108
О, благодаря!

Наздраве newsm24 !
Цитирай
Здравейте  Smile
Някой може ли да ми помогне с рецептата за пица от вчера, защото не можах да си я запиша добре, а изглеждаше доста хубава  Praynig
Цитирай

София/Света на Диска

Мнения: 3 831
Само от списанието ли може да се вземе този код? newsm78
Може ли някой, който има код, да отвори специална тема с рецепти от Бон Апети? Mr. Green  Rolling Eyes
Цитирай
Само от списанието ли може да се вземе този код? newsm78
Може ли някой, който има код, да отвори специална тема с рецепти от Бон Апети? Mr. Green  Rolling Eyes

дам само от списанието ... затова моля някой ако знае да помогне  Praynig
Цитирай

София

Мнения: 167
Здравейте  Smile
Някой може ли да ми помогне с рецептата за пица от вчера, защото не можах да си я запиша добре, а изглеждаше доста хубава  Praynig

Източник: Бон Апети
Продукти:
за блата:
2 ч. ч. бяло брашно
1 ч. ч. фино царевично брашно
1 пакетче суха мая (1/2 кубче прясна)
4-5 с.л. зехтин
2 ч. л. пшеничено брашно
2 ч. л. сол
1 ч. л. сух копър
1 ч. л. риган
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. чесън на прах
за топинга:
3 стръка праз лук
100 г сирене
50 г маслини
2-3 стерилизирани домата
3-4 с. л. зехтин
риган за поръсване

Приготвяне:
1. Празът се нарязва наситно и се задушава под капак в загретия зехтин.
2. Маята се смесва със захарта и пшениченото брашно и се разтваря в малко вода, така че да се получи гъста кашичка. Оставя се около 10 минути да шупне.
3. Бялото брашно се пресява и се смесва с царевичното.
4. Добавят се солта, сухият копър, риганът и чесънът на прах.
5. Оформя се кладенче, в което се сипва зехтинът.
6. Сипват се маята и вода.
7. Замесва се тесто, което се оставя да втасва.
8. Втасалото тесто се разточва, поставя се в намазана със зехтин тава и се полива със зехтин.
9. Отгоре се подреждат нарязаните наситно домати и празът.
10. Покрива се с натрошеното сирене и нарязаните надребно маслини. Поръсва се с риган и се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна.
  chef
Цитирай

София

Мнения: 240
В този сайт може да си направите регистрация www.neterra.tv! В него има записи на голяма част от предаванията на бтв, включително и на последните на бон апети.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.