Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 21 март 2007, 18:50 ч.
  • Преглеждания  2 161  Мнения  6  Онлайн  1
Отговори
  • ДОБРИЧ
  • Мнения: 101
Здравейте! Имам изпитана рецепта за печен заек с подправки и водка.Ето продуктите:
1. Заекът се измива добре и се разделя на порции
2. Поставя се в тава и се слагат следните подправки - сол, пикантина, къри, пресни моркови на колелца, праз лук, кромид, червен пипер, черен пипер, дом. пюре и накрая около 100гр водка.
3. Всичко престоява около 3-4 ч и след това се пече с фолио около 1.5 ч.
 Ако ви е харесала речептата си я сгответе.

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 179
Здравейте! Имам изпитана рецепта за печен заек с подправки и водка.

Мисля, че рецептата е хубава. Само бих предложила да се "завие" отгоре заека (преди да се сложи фолиото) с резани от бекон (малко повечко). Това го правя винаги (който иска - може и тънки филийки от сланина), защото заешкото е по-сухо месце.
Опитай и няма да съжаляваш. 

# 2
  • София
  • Мнения: 2 822
Рецептата е интересна.Не я бях чувала до сега явно защото не готвя често заешко.Ще я опитам някой ден. Hug  bouquet

# 3
  • София
  • Мнения: 3 266
От концентрирания алкохол (водка) - месото няма ли да стане сухо, въпреки че е покрито с фолио Thinking?

# 4
  • ДОБРИЧ
  • Мнения: 101
Месото не става сухо и наистина се слага бекон, но забравих да го напиша, а също така и чесън и 1 суп. лъжица мед.

# 5
  • София
  • Мнения: 3 266
ЕЕЕ, щом има мазнинка ( беконче) и медец, значи ще има сок и няма да е сухо - сигурно е много вкусно Flutter

# 6
  • София
  • Мнения: 179
От концентрирания алкохол (водка) - месото няма ли да стане сухо, въпреки че е покрито с фолио Thinking?

Напротив, винаги, когато месото е по-сухо или по-жилаво (или по-старо - от домашна кокошка например) се слага 1-2 капачки алкохол. Може да се сложи и ракия, но водката е за предпочитане, защото няма мирис. С алкохола - месото увира по-бързо и е по-крехко. Не се притеснявай - използвай го смело. Завиването с фолио също цели да омекоти месото. Аз най-често пека по следня начин - вместо фолио, използвам капак - на йена или на глинен гювеч. В гювеча става превъзходно.
Колкото до бекона (или сланинката) - те просто се стопяват или остават минимални количества след изпичането, но остатъците са хрупкавки.
Успех !

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт