Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 22 март 2007, 15:06 ч.

Достъпните за разходка с количка места

 • 2 565
 • 24
 •   1
Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 484
Достъпни ли са във вашия квартал магазините, детските площадки, тротоарите и други обществени места и сгради за разхождащи се с колички мами?
При нас, в Пловдив, Тракия, положението е следното:
магазини - 1 почти недостъпен, 1 достъпен само от единия вход за пешеходци и то защото имам малка количка, иначе достъпен само от входа за коли, 1 достъпен, но няма кошници за пазаруване, а само колички, което прави невъзможно пазаруването с бебешка количка, ако си сама; 4 забранени за колички (нехранителни)
тротоари - трудно достъпни, заради високи бордюри, дупки, спрени коли.
паркове - сравнително лесно достъпни
болница - достъпна
аптеки - повечето са достъпни

# 1
 • София
 • Мнения: 1 273
София-Дружба 1
Магазини-да достъпни са, но моята количка е голяма и ми е трудно после на касите. Иначе имат полегата платформа за колички. По принцип не правя опити да влизам в магазини , които са малки или забранени за колички. Права си иначе, не навсякаде има кошници и е трудно да пазаруваш.
Тротоари-ако има такива, са с коли по тях!
Паркове-да достъпни са!
Болница- ами не, но не е заради болницата,а защото ми е далеч и трябва да патувам в градски транспорт, а с количката е абсурдно. Уж има врати за колички, обаче по средата на вратите има преграда, и количката с голям зор влиза.
Аптеки- Не са достъпни, освен тези в големите магазини.

# 2
 • Мнения: 560
Лозенец-горния
малките магазини-не.Често имат стълби.Дори има бебешки маг.Мартис-също със стълби и без достъп. Тротоарите-не.Само супермаркет Буров е достъпен, но е мислено за пазарските колички по-скоро-да си стигаш до колата тях. Може да внедрим бебешки хеликоптери в бг-то Grinning
А иначе видях достъпни подлези-от Южния парк към Емил Марков.

# 3
 • На черешата
 • Мнения: 8 186
 В София достъпните места се броят на пръсти,като изключим големите хипермаркети.Почти абсурдно е да се движиш с количка по тротоара... Confused #Cussing out

# 4
 • София
 • Мнения: 649
Трудно ми е минаването почти навсякъде. От Надежда- 6 съм, парка е до нас(на 100м), но понякога стигането до него е направо невъзможно. Трябва да минавам по тротоари (с двойната количка), случва се много често да слизам на улицата, защото не мога да се движа по тротоара, заради някоя паркирала кола. УЖАС Е!!! #Cussing out #Cussing out

# 5
 • sofia -"св.тройца"
 • Мнения: 113
кв"Св.Тройца"
тротоарите по главните улици са що годе добре ,но влезнеш ли навътре в квартала е ужас ,то затова от толкова маневри с количката ръцете ме болят.големите супер маркети са що годе и те добре направени с изключение на супера"Буров" вътре е прекалено тясно и немислимо да влезнеш с количка.избягвам го когато съм с количка.
аптеката в която има всичко и на добри цени пък е със стълби и то желязни ,там пък е напълно немислмо да влезнеш.да не говорим когато завали дъжд и дупките се напълнят с вода и по пътищата стават цели езера и тогава си принуден да заобикаляш ,за да не се "удавите" с детето или да станете вир вода от някоя минаваща кола.
градинката е лесно достъпна ,но не и"Западен парк".а пък ако има релси то  са ни малки за зимната количка и големи за лятната и в метрото не можем да слезнем нормално само с носене на количката.

# 6
 • София
 • Мнения: 1 269
аз съм на площад славейков и благодарение на нахалството ми Embarassed няма недостъпни за нас места.
моля наред някой да ми помогне с количката, за да додрапам, където съм тръгнала.
пресен пример: отивам днес в централна поща. там има вход с рампа за бебешки и инвалидни колички.
обаче входът е заключен, защото моля ви се - хора без колички си позволявали да минават оттам #Shocked #Shocked #Shocked
и аз трябваше да хвана един мъж от улицата, за да качим количката.
направо съм възмутена!!!

# 7
 • Варна
 • Мнения: 942
Ами аз всеки ден се виждам в приключение Twisted EvilАма да ти кажя вече за десет месеца съм свикнала....Наистина е много неприятно...Поне се радвам ,че живея в такъв спокоен квартал във Варна.Пет малки блокчета са и са заобиколени от гора Grinning Но аз всеки ден ходя до морската и просто е някакъв кошмар...Колите по тротарите ,а аз с количката на платното маневрирам #Crazy за магазините да не говорим ,достъпни са колкото и тротоарите #Cussing out

# 8
 • гр.София / Смолян
 • Мнения: 1 269
София кв.Овча Купел1 - квартала превърнат в строителна площадка.Прашни улици,мръсотия навсякъде камиони ,шум и мизерия.Ама като гледам и другите квартали е същата история.
Тук нямаме парк има само в Овча Купел а там е доста далече за нас.
Достъпни магазини само Фамилия която я направиха на скоро.
Аптеки достъпни за сега -има.
Добре че има 2 детски градинки та там някакси прекарваме времето с бебоците си.
Направо ми е мъка това дете какво детство прашно ще има. #Cussing out #Crazy

# 9
 • София
 • Мнения: 3 063
Живея до Оборище. Заимовата градина е близо, до Борисовата също стигам - подлезът на Загоре има чудесна рампа. На Орлов мост асансьорите не работят, откъм Сан Стефано рампата се пързаля и трябва с едната ръка да се държиш за парапета. В магазините не може с количка. Само в месарницата на Руска на Оборище Peace

# 10
 • София
 • Мнения: 1 750
Истината е, че майките се приспособяваме и се превръщаме в спецове по маневриране. Но за целта похабяваме бая нерви.
С моята бузанка спокойно се разхождаме само в Южния парк и парка зад Сити центъра. Но за да стигна до тях трябва да минавам по улици, чиито тротоари са пренаселени с коли. Да не говорим, че тротоарното пространство пред новопостроените кооперации е неравно, т.е. пред всяка кооперация е на различно ниво. Недомислица пълна  ooooh! И все се чудя няма ли някакъв закон, който да урежда това. До магазини, аптеки и т.н. ходя без количката.

# 11
 • рядко вкъщи
 • Мнения: 475
Истината е, че майките се приспособяваме и се превръщаме в спецове по маневриране. Но за целта похабяваме бая нерви.
С моята бузанка спокойно се разхождаме само в Южния парк и парка зад Сити центъра. Но за да стигна до тях трябва да минавам по улици, чиито тротоари са пренаселени с коли. Да не говорим, че тротоарното пространство пред новопостроените кооперации е неравно, т.е. пред всяка кооперация е на различно ниво. Недомислица пълна  ooooh! И все се чудя няма ли някакъв закон, който да урежда това. До магазини, аптеки и т.н. ходя без количката.
О-о и ти ли си в "елитния" столичен квартал Лозенец.Само да вметна,че няма нищо елитно в тоя квартал.Тук е по-зле от Факултета сигурно.Улиците са в кошмарно състояние и свободни тротоари няма.Една разходка до Южния парк си е цяло приключение.Търсим вариант да се местим от тук,защото не се издържа вече #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 12
 • софия
 • Мнения: 5 574
Като стане въпрос за това ми идва да направя точно това  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out  НИКОЙ, НИКОГА, с НИЩО (в частност шофьорите) не се съобразява - колата се паркира ПО СРЕДАТА на тротоара (нищо, че може все пак да се паркира така, че да остава място), а ние с количките друсаме бебочествата "слез-качи се на тротоара" - каране на количка с препятствия. Въобще няма да повдигам темата за качването с количка в градския транспорт (като си имаме бебета ще си стоим в къщи, а няма да ходим по трамвайте,я!  #Cussing out) - гледат те като полезно изкопаемо, а шофьорите на "новите" автобуси с платформи ВЪОБЩЕ и не се пробват да видят дали тези устройства работят все още (ако някога са работели).
 smile3511 smile3511 smile3511 smile3511 smile3511
Спирам да пиша, защото се ядосах от сега...

# 13
 • София
 • Мнения: 5 399
София, идеален център - положението е кошмарно!
Единственият магазин за пазаруване, достъпен с количка, е в Mall-а. По-скъпичко ми излиза, но не мога да си зарежа детето насред тротоара, за да се редя по опашките!  Shocked  Close  Тротоарите, ех!  #Cussing out  zvanche е изчерпала темата с няколко изречения.. Такива мускули съм развила от качване и слизане, че като нищо в най-скоро време ще отместя цял зле паркиран автомобил.  ooooh!

# 14
 • София
 • Мнения: 247
За Красна поляна ще се изкажа. Имам най - добри впечатления от там заради Умните глави в Градски транспорт  #2gunfire
За да стигна до парка (Боримечката) е цяло изпитание. Тротоарите вътре в квартала са тесни и заети от коли. Значи ние можем да си плащаме за гараж, а другите не. #Cussing out На прелеза е Ад, високи тротоари, коли.......и като направиш забележка, че са паркирали неправилно ти заявяват, че се заяждаш, че си луд и прочие.
Няма да се разпростирам много - градинката пред блока е трудно достъпна, а е направиха точно като се роди малкият т.е. преди 10 месеца.
С две думи: За да стигнеш там където ще ти е удобно и приятно късаш нерви, трошиш количка, Рискуваш живота на детето.
Дано и хора от Общините четат и се сетят да си погледнат работата и да направят живота на децата по - безопасен.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт