Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 март 2007, 13:13 ч.

Чудя се как да постъпя

 • 1 660
 • 32
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 847
 Имам проблем с партньора си. Прекалено е личен за да го споделя, но ще кажа че е нещо, което периодично изскача във взаимоотношенията ни. Казвам си всичко ( зная, че не бива, но съм просто такава ), всеки път когато това нещо " се случи ", опитвам да премълча обаче не се получава. Обвинява ме, че колкото повече съм задълбавала, толкова по-лошо щяло да стане. Обяснявам аз, че не намирам за нормално да си заривам главата в пясъка при всеки проблем, още повече при такъв, който вече се превръща в тенденциозен. И естествено от цялата ситуация аз излязох кривата. Все съм се била вглеждала в подробностите, не било нужно и т.н глупости.
 Аз с един брак зад гърба си вече зная, че когато проблемите се подминават и се правиш на глух и сляп за тях става много лошо. И сега какво...Да си държа на моето и да настоявам да се говори или да се съобразя с желанието му и да се правя на луда Confused

Последна редакция: пт, 23 мар 2007, 14:02 от Kasidy

# 1
 • На ръба на възможното
 • Мнения: 178
Касиди, скъпа, и аз съм изпадала в такива дилеми, и то - не за един или два проблема.

Заравянето на главата в пясъка не помага, но се опитай да погледнеш и от неговата гледна точка - дали е толкова важно наистина? Мъжете не обичат (или не им изнася) да говорят за някои неща и се държат като деца - ако настояваш, се затварят и няма мърдане. Потърси заобиколен начин да повлияеш на поведението му.

Хубаво ще бъде да помислиш дали ще можеш да продължите да живеете заедно, докато проблемът за теб си стои... Ако не си способна да го преглътнеш и наистина ти е много важно, обясни му го. Ако е човек, ще разбере и няма да те кара да се чувстваш некомфортно или раздразнена. Освен това, както разбирам, ти си по-опитната от двама ви.

Диалог трябва, но и той трябва да е с мярка. Постоянното натякване за проблема само ще ви депресира и двамата и няма да ви се отваря съответната тема, камо ли да търсите разрешение.

# 2
 • Мнения: 3 847
Потърсих заобиколни начини, макар тази дипломатичност да не ми е типична се постарах. За съжаление ако не се постави ребром въпроса той се прави че изобщо не разбира за какво става въпрос. Като се постави ребром пък се прави на обиден и засегнат ( а от цялото " нещо " негативите са за мен ). Получава се така, че се въртим в кърг , а проблема си остава неразрешен и едва ли не тема табу за разговор, което мен меко казано ме дразни.
Ей сега преди час пак говорих, говорих, говорих и нищо. Всеки си тръгна за работа сърдит. Довечера като се прибера не намчирам за нормално да седна да вечерям и да се правя на малоумна, все едно нищо не е било...

# 3
 • Мнения: 2 538
Подкрепям това, което е написала Ванче ,но смятам, че е трудно да се дадат конкретни съвети, тъй като и ти самата не си описала конкретно ситуацията.

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 179
Аз смятам, че в едни хармонични отношения - няма място за "табу-та". Когато обичаш някого, правиш компромис със себе си, и колкото и да не ти се говори за "нещо-си" - говориш, защото обичаш и уважаваш човекът до себе си, а това "табу" за него е важно. От друга страна, когато на любимият не му се говори и обсъжда "нещо", не го насилваш - защото го обичаш и уважаваш...
Избирай...  Hug

# 5
 • Sofia/ The Hague- Nl
 • Мнения: 1 760
Ако темата е много интимна по-добре се консултирай със специалист.Той ще ти каже най-добре как да реагираш,за да предразположиш партнъора си.Мъжете трудно признават проблемите си дори пред самите себе си.Още по-трудно правят нещо,за да се отърват.Колкото по-настоятелна ставаш,толкова повече удряш по самочувствието му.Ако поведеш разговора не за това,че той има проблем, а за това,че на теб самата този проблем ти тежи и търсиш изход за себе си,неговата реакция ще е различна.Но тъй като не познавам нито теб, нито партнъора ти,най-добре е да се обърнеш към професионалист за съвет.
Пожелавам ти скоро да намерите изход и двамата и да се похвалиш!

# 6
 • Мнения: 3 847
Ясно, аз пак трябва да отстъпя...И проблема ад си остане и да си таи до следващия път...Много мразя неизяснените ситуации
kartinka , пробвах го и това Confused Не че не е вярно, но на кой ще му приятно да афишира, че се чувства наранен. Е, обявих го. Не става и не става. На каквато и да е друга тема се говори, спори се, но за тази гък не дава да се каже.

# 7
 • Мнения: 2 490
Някой от вас трябва да направи компромис, от вас зависи кой. Но, в никакъв случай не оставяй нещата така. Аз не обичм неизяснени ситуации. Ако искаш изчакай два, три дена и ако това нещо, каквото и да е то продължава да те тормози опитай пак да го обсъдите с добър тон. Не му го натяквай постоянно, защото ще му досадиш. Малко на сляпо говоря, защото не знам за какво се отнася, но каквото и да е, щом не ти дава мира си отстоявай принципа. Все пак имаш горчив предишен опит, трябва сега да се помъчиш да избягваш евентуални грешки или неизяснени ситуации.
Правилно е казала Ванче, понякога мъжете са такива деца или инати, като се затворят и в себе си и няма излизане, така да се каже. Познаваш си човека и характера му, действай тъничко с пинцета и перце засега, ако не проработи има и други инструменти...
Успех, мила!   bouquet Peace

# 8
 • Sofia
 • Мнения: 179
Ясно, аз пак трябва да отстъпя....

Нали знаеш, по-умният отстъпва!  Laughing
Пожелавам ти, много щастие и настоящият проблем да се разреши с обич и разбиране!  Hug

# 9
 • Sofia/ The Hague- Nl
 • Мнения: 1 760
Касиди,не можем да имаме всичко,което пожелаем.Никой не е съвършен.Ако наистина този мъж е много специален за теб и искаш да сте заедно,не можеш ли да направиш компромис?В крайна сметка, сигурно има и други начини да компенсираш това, което ти липсва.Но тогава ще трябва да загубиш друго,без което наистина не можеш...Трябва да решиш за себе си-кое е най-важно за теб в тази връзка и кое е важно за теб изобщо.То не,че е по-лесно,когато си наясно,напротив.Но има неща,които наистина няма как да станат както са били преди,когато такъв проблем не е имало...

# 10
 • Мнения: 2 490
Ясно, аз пак трябва да отстъпя....

Нали знаеш, по-умният отстъпва!  Laughing
Пожелавам ти, много щастие и настоящият проблем да се разреши с обич и разбиране!  Hug

deska, скъпа, това да не ти е лафа за орела и лайното, тук става въпрос за човешки отношения! Сега ще отстъпи, утре пак, и така докога? За проблемите в едно семейство се говори открито иначе би било много нечестно-не ти изнася мълчиш си.  
Но всъщност, тя си знае най-добре каква е ситуацията и ще си реши сама как да постъпи, независимо от съветите, които й даваме тук.

# 11
 • Мнения: 3 847
Не ми изнася, така е. Познавам се прекрасно. Дори днес да преглътна и да замълча след един месец пак ще избухна. Това си е мазохизъм и от негова и от моя страна.

# 12
 • София
 • Мнения: 2 662
Разбирам те напълно- аз също съм от типа хора, които ако трябва ще се карат до среднощ ,но няма да оставят нещата недоизяснени.
Имах връзка /преди съпруга ми/около 10г- детска,последващо буйна и ...объркана.Това което ме дразнеше най-много в него беше именно това:скараме се,той/аз се врътнем и си тръгнем и ...на другия ден все едон нищо не е било - ухилен до уши #2gunfire...
Да ама проблема след време изниква и то още по-голям и така...до побъркване #Cussing out
Със съпруга ми да си призная никога не сме се карали.Да, спорили сме и то докато единия не обори другия с аргументи; съгласяваме се и...готово.Но да се скараме, да се врътна аз на едната страна ,а той на другата и да заспя спокойно Naughty- не това няма да ми даде мира и няма да мога да го направя
Така че моят съвет е -най-добре говорете,изяснете се ;а ако той смята, че проблема е маловажен и не иска да го разнищвате- обясни му защо за теб е толкова важно,защо трябва веднъж за винаги да го решите ...и да заживеете спокойно и щастливо
Успех Hug

# 13
 • Мнения: 2 490
Не ми изнася, така е. Познавам се прекрасно. Дори днес да преглътна и да замълча след един месец пак ще избухна. Това си е мазохизъм и от негова и от моя страна.

Аз съм същата. Все ме чопли отвътре и може и да мине известно време и той да е забравил даже аз започвам пак да човъркам, докато не се изясним. И той много се дразни понякога от тези неща и казва, че комбинацията м/у слонска памет и издребняване в мен понякога го дразни, а аз му отговарям, че слонска памет е добре-щото съм много паметлива, това е хубаво качесвто, все пак Mr. Green, а за издребняването, щом съм повдигнала въпроса, за мен не е дребен проблем, а сигурно и за него не е, но това е оправдание от негова страна да се затвори в себе си и да не предприема нищо по въпроса или просто не му изнася.

# 14
 • Sofia
 • Мнения: 179

deska, скъпа, това да не ти е лафа за орела и лайното, тук става въпрос за човешки отношения! Сега ще отстъпи, утре пак, и така докога? За проблемите в едно семейство се говори открито иначе би било много нечестно-не ти изнася мълчиш си.  
Но всъщност, тя си знае най-добре каква е ситуацията и ще си реши сама как да постъпи, независимо от съветите, които й даваме тук.


Дай тогава да посъветваме момичето, да го върже и да му опре патлак в таш..те - и ако не иска да говори, да го клъцне, или да изфабрикува проблем, който него мноогооо да го дразни, и той да иска да говори за него, а тя да се запъне - ако не обсъдим твоя проблем, няма да обсъждаме и моя... Щото това са човешките взаимотношения, според повечето хора тук явно...
Тя си познава мъжа, но аз смятам, че ако направи компромис тя, то човека насреща ще го забележи, ще го оцени, рано или късно, а с времето може и да превъзмогне своето "табу"... Виж и това са човешки отношения... не е нужно да наливаш масло в огъня, за да го загасиш, може да използваш вода за тази цел.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт