Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Яйца Фаберже

  • 24 март 2007, 10:21 ч.
  • Преглеждания  2 450  Мнения  5  Онлайн  1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 843
      Може и да е пускана темата, но покрай Великден, мисля че ще е интересно, пък и вкусно :
       

   ЯЙЦА ФАБЕРЖЕ


                 На яйцата се прави дупка колкото 5 стотинки от едната страна.
           Изпразва се  съдържанието, измиват се. Приготвяш  бульон от кубче - 1/2 с половин  желатин ,
наливам малко от него в яйцето,   после парченца от плънката - от всичко по 2-3 парченца, поставя се  да желира
в хладилника в поставката за яйца около 1ч.  Нареждат се  продуктите по желание- може варен белтък и варен
картоф, морков и краставичка-мариновани,  месо-сварено или  колбас, (аз сложих месо - бяло, пилешко),
пресен домат и прясна краставица (това беше моят пълнеж)- каквото се сети човек може да сложи, стига да минава
 през отвора. 
          Залива се  отново да покрие продуктите - до горе на яйцето.  Отгоре се слага по-голямо парченце,
да покрива отвора. Оставя се пак  да желира. Аз изчаках час и обелих - стана, но се белеше малко трудно.
Тази сутрин се бели перфектно. Явно трябва да престоят  една нощ до пълното желиране.  После могат да се наредят
се върху лист от зелена салата, изглеждат ефектно.  "
       Авторката е пробвала рецептата , но аз не, копирам я, както я е публикувала тя.
      Ще  пробвам  тези дни  и ще пратя снимка.   Ще са ми  интересни и вашите фантазии:-))

Реклама
# 1
  • Видин
  • Мнения: 5 409
Правих ги миналата година, малко след Великден, защото на празника точно бяхме на екскурзия. Не съм ги снимала, защото късно се сетих, но тази година ще поправя грешката си  Grinning.
Пълних ги със варен телешки език, червена маринована чушка, царевица, кисели краставички, малинован морков и много суров магданоз и копър на малки стръкчета. Ефектно е, когато яйцата са пълни със цветни и контрастни продукти, а зелените подправки докта подобряват общия вид  Grinning. Ако пък имате време да си играете, може моркова, краставичката, кашкавала да се изрежат с малки формички като звезда, цвете и т.н.
За тази година все още се чудя какъв да е пълнежа, но може и да се дублирам, защото освен ефектни бяха и много вкусни.

# 2
  • Балчик
  • Мнения: 7 148
Да, пускана е отдавна. Много са ефектни. Ето ги моите

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 843
   Идеята за варен език е страхотна, за подправките също, Зори:-)) 

 Джемма,  наистина стоят ефектно,  чудя се дали част от желатина не може да се оцвети ссладкарска боичка..
   сигурно ще стане:-) Благодаря за снимката, окончателно се запалих!!

# 4
  • Мнения: 10 478
Аз ги гледах преди няколко месеца по руските форуми и ми се сториха невероятно красиви!Не съм ги правила,но е възможно да се хвана.Малко ми се струва,че няма да ми допаднат на вкус - не си падам по несладко желе Sick,ама май трябва да се пробвам,пък тогава да видим! Thinking

# 5
  • Мнения: 5 251
Найка, преписаната рецепта е моето изпълнение, но не е моя рецепта. Аз си я взех от кукинга. Като цяло са голяма изненада. Както и кексчета в яйца от черупки, и шоколад в яйца от  черупки.

Защо трябва да оцветяваш желатина - ще стане, но мисля, че тук целта е той да е прозрачен и да се виждат съставките вътре, и колкото по-шарено е, толкова по-добре (като ювелирните Фабержета)

pina, ако го напълниш яйцето с повече зеленчуци, остава съвсем малко място за желето, така че не се усеща много.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт