Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

София

Мнения: 4 676
Хапват ми се дробчета ... не съм сигурна обаче как да ги приготвя  Rolling Eyes Искам да са просто задушени в масло или изпържени . Не ги харесвам с лук или други зеленчуци  Confused

Замразени са ми ...
Мисля си , че трябва да ги кипна във вряща вода и после да ги изпържа в масло ...
Имам и някакви спомени , че ставаха хубави като преди да се изпържат се овалват в брашно ... ама само така си мисля , а не съм сигурна дали ще станат ...
И изобщо - кажете как да ги направя  Praynig

Само да кажа ,че рових с търсачката , но намирам рецепти при които пилешките дробчета са с нещо друго - с топено сирене , с гъби , с чушки ... не искам така  Crossing Arms
Цитирай


Мнения: 844
Тъй като ги искаш без всякакви зеленчуци т.е без нищо точно така кипваш ги и ги изцеждаш овалваш ги в брашно и ги пържиш или панирани в брашно и яйце и пак ги пържиш. Аз по принцип щях да ти дам идея  дроб по ловджийски, защото ние така го обичаме, но ти го искаш чист.
Цитирай

София

Мнения: 19 733
Аз ги правя така:
Измивам ги добре. Слагам има малко черен пипер , овалвам ги в брашно и ги пържа.Внимавай че много пръскат.
От време на време слагам на половина капак.
Когато са готови /и от 2-те страни / ги вадя и посолявам.

Друг вариант:
Измити +  черен пипер, овалвам ги в брашно и би слагам в намаслена тава/олио/.Слагам в олиото и обръщам с намаслената страна нагоре.
Пека във фурна 7-9-10 мин, обръщам ги.Пак пека 6-7 мин.
Стават супер.
Когато са готови ги соля.
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 352
Само да вметна за пръскането при пържене. Първо ги кипвам в солена вода, после ги понабучвам с вилица и чак тогава ги въргалям в брашно и подправки.
Последно пробвах с една готова панировка за риба да ги овалям. Станаха прелест.
Цитирай

Варна

Мнения: 847
аз ги правя така-размразявам ги и ги запържвам във масло със Уни сос.От както ги правя така всички ги хапваме.Пробвай стават супер Peace
Цитирай


Мнения: 9 728
Аз просто ги размразявам,посолявам и слагам черен пипер,слагам ги в загрято олио и пържа до зачервяване от двете страни! Peace
Друг вариант да ги сложиш размразени и измити,сурови със сол и черен пипер,олио и половин чаша бира в тава и във фурната докато се зачервят! Peace
Да ви е сладко!
Цитирай

София

Мнения: 4 676
Ей...  Hug Златни сте  Love
Тази идея да ги направя в тавичка много ми допада  Peace

А , ако ги изпържа във фритюрник , за да избегна пръскането , дали ще станат хубави ?
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 352
Ей...  Hug Златни сте  Love
Тази идея да ги направя в тавичка много ми допада  Peace

А , ако ги изпържа във фритюрник , за да избегна пръскането , дали ще станат хубави ?

Ще си прекофтиш мазнината. Но ако така или иначе е за смяна, защо не?! Пробвай и кажи как е станало мезето  Very Happy
Цитирай

пред компа

Мнения: 89
За да не пръскат ги измивам и оставям да се изцедят поне 30 минуги в цедка /гивгир или както там му е името/ и после ги пържа в едно дълбого тиганче, в което има поне чети пръста олио -колкото повече - по- малко/дори изобщо/ пръска и слагам лук нарязан на полумесец отгоре.
преди ги пържех в притък тиган с малко мазнина, но цялата ми кухня беше опръскана в олио- направо пръщяха и пръскаха.  #2gunfire
случайно пробвах с повече мазнина и резулната е като във фритюрник
Цитирай

Karlovo

Мнения: 404
аз ги правя така-размразявам ги и ги запържвам във масло със Уни сос.От както ги правя така всички ги хапваме.Пробвай стават супер Peace
И аз така ги правя само че слагам една - две лъжици лютеница и соса става много вкусен  Peace. В нас се обира първо соса и след това се обръща внимание на дробчетата  Very Happy.
Цитирай

софия

Мнения: 10
да споделя и аз как ги правя напоследък:размразявам ги и ти изчеждам,правя суха смес от брашно ,червен ,черен пипер,пилешки булъон и сол.овалвам ги и ги редя в намазана тава с олио ,после и отгоре ги поръсвам с малко оли о и ги пека 15 мин. това е!пробвайте,страхотни стават!
Цитирай


Мнения: 2 538

Друг вариант да ги сложиш размразени и измити,сурови със сол и черен пипер,олио и половин чаша бира в тава и във фурната докато се зачервят! Peace

Аз винаги ги правя така, само че вместо бира слагам вино (червено, бяло- без значение)+ червен пипер +чубрица и съвсем малко зехтин или олио.
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
аз ги правя така-размразявам ги и ги запържвам във масло със Уни сос.От както ги правя така всички ги хапваме.Пробвай стават супер Peace
И аз така ги правя само че слагам една - две лъжици лютеница и соса става много вкусен  Peace. В нас се обира първо соса и след това се обръща внимание на дробчетата  Very Happy.

Вчера така ги приготвих,пилешките дробчета,много вкусни станаха.
Цитирай

София

Мнения: 3 537
Накисни дробчетата предварително в прясно мляко и така да поседят 1 час и след това си ги прави както искаш, така стават по-сочни Wink
Цитирай


Мнения: 375
За да не пръскат, се надупчват с велеца и тогава се панират.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора