Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 март 2007, 19:10 ч.

Кекс с 2 яйца (бързо, лесно, вкусно:))

  • 40 043
  • 73
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 481
2 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. вода
2 ч.ч. брашно + 1 бакпулвер
5 с.л сладко

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване, прибавя се олиото, после водата, после брашното пресято с бакпулвера. На края се добавя и сладкото. Може и с конфитюр, но за мен класиката си е сладко от вишни:) Пече се на умерана фурна. Става малко по-бързо от обикновен кекс.

Ами това е!:) Става много лек и пърхав, и от както го правя у дома друг кекс не върви, сухи и плътни са ни.

Бих приложила и фото, но докато се сетя... отиде  Mr. Green

Дано ви хареса  Hug

# 1
  • София
  • Мнения: 1 272
Току-що направих кекса, стана наистина бързо, лесно и вкусно   chef  Направих го във формички за мъфини. Ето и резултатите. Щастливка, благодаря за споделената рецепта   bouquet

# 2
  • Мнения: 2 096
Щастливка мерси за лесната рецептичка, непременно ще я пробвам още тези дни. Лили много апетитни ти изглеждат кексчетата.

# 3
  • София
  • Мнения: 481
Хей, lily_b... супер си се сетила за формичките:)  изглеждат по-хубавия от моя кекс:)

радвам се, че ти е харесало кексчето:)

# 4
  • плевен
  • Мнения: 856
А в кексова форма ли го правите?Хареса ми и скоро ще го направя.

# 5
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 014
Току-що направих кекса, стана наистина бързо, лесно и вкусно   chef  Направих го във формички за мъфини. Ето и резултатите. Щастливка, благодаря за споделената рецепта   bouquet
Ти четеш мисли Shocked
От вчера имам формички. Виждам рецепта и си казвам, аха! ето какво ще опека във формичките, вместо в голямата форма за кекс!
И хоп! ти си го направила... невероятно. Благодаря за снимките Simple Smile

# 6
  • София
  • Мнения: 1 272
Laughing По-скоро сме на една вълна в събота вечер, хапва ни се нещо бързолесно и вкусночудесно  Joy

# 7
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 014
М, не...не за бързия кекс... просто таман ми хрумна идеята именно там да го опека... веднага, щом извадя немските кошнички от многолистно тесто Mr. Green

# 8
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 014
Лили-б...а такъуту...как ги извади после? Rolling Eyes
Вярно, че модифицирах леко рецептата, защото формите ми за мъфини са малки, но сега са залепнали - бетон... Нямат вадене. Детето ги обикаля като хиена и ме подпитва кога могат да се ядат, а аз кудкудякам наоколо им и нямам идея как да ги извадя поне малко от малко цели... (опцията 'на трохи' я знам Mr. Green)

# 9
  • София
  • Мнения: 1 272
Явно днес съм ясновидски настроена.  Laughing Изчакай да изстинат хубаво, и аз развалих първите, от нетърпение. След като изстинаха излязоха лесно, ако не си помогни внимателно с ножче Peace Успех и да ви е сладко!

# 10
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 014
Ъм...не бяха съвсем изстинали, но категорично не даваха никакви признаци на отлепяне... свършиха всички в една чиния насипани Grinning И се ядат с два пръста, Фнимателно. А конфитюрът (смокиня) подло е паднал на дъното.

# 11
  • София
  • Мнения: 481
хехееее
лили, мис бу... много ме развеселихте:)

Само да кажа, че падането на дъното на конфитюра си е ефект на конфитюра... със сладко всичко си е ок и стои ефектно... съжалявам, ако съм ви подвела, но отдавна не съм правила с конфитюр и съм позабравила този факт!

надявам се поне на вкус да ви допада, другото, ще си го донагласите  Hug

# 12
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 014
На вкус са супер Simple Smile
Но все пак добре, че не си бях поканила гости - конфузно някак да ги карам с два пръста да си събират трохи от обща копанка Mr. Green
Другото безспорно предимство на насипния вид е, че мога да изям колкото си искам и никой не може да ми преброи оставащите мъфъни Grinning

# 13
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 614
Бу, преди първа употреба е добре да се намасли силиконовата форма.

А за по-лесно изваждане - патапяте дъното в студена вода. Simple Smile

# 14
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 014
Бу, преди първа употреба е добре да се намасли силиконовата форма.

А за по-лесно изваждане - патапяте дъното в студена вода. Simple Smile
Аз пекох маслено тесто преди мъфините, та я броя намаслена...
Благодаря за съвета, ще го ползвам другия път Simple Smile

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт