Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 73 отговора

София

Мнения: 479
2 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. вода
2 ч.ч. брашно + 1 бакпулвер
5 с.л сладко

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване, прибавя се олиото, после водата, после брашното пресято с бакпулвера. На края се добавя и сладкото. Може и с конфитюр, но за мен класиката си е сладко от вишни:) Пече се на умерана фурна. Става малко по-бързо от обикновен кекс.

Ами това е!:) Става много лек и пърхав, и от както го правя у дома друг кекс не върви, сухи и плътни са ни.

Бих приложила и фото, но докато се сетя... отиде  Mr. Green

Дано ви хареса  Hug
Цитирай

София

Мнения: 1 271
Току-що направих кекса, стана наистина бързо, лесно и вкусно   chef  Направих го във формички за мъфини. Ето и резултатите. Щастливка, благодаря за споделената рецепта   bouquet
Цитирай


Мнения: 2 094
Щастливка мерси за лесната рецептичка, непременно ще я пробвам още тези дни. Лили много апетитни ти изглеждат кексчетата.
Цитирай

София

Мнения: 479
Хей, lily_b... супер си се сетила за формичките:)  изглеждат по-хубавия от моя кекс:)

радвам се, че ти е харесало кексчето:)
Цитирай

плевен

Мнения: 780
А в кексова форма ли го правите?Хареса ми и скоро ще го направя.
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Току-що направих кекса, стана наистина бързо, лесно и вкусно   chef  Направих го във формички за мъфини. Ето и резултатите. Щастливка, благодаря за споделената рецепта   bouquet
Ти четеш мисли Shocked
От вчера имам формички. Виждам рецепта и си казвам, аха! ето какво ще опека във формичките, вместо в голямата форма за кекс!
И хоп! ти си го направила... невероятно. Благодаря за снимките Smile
Цитирай

София

Мнения: 1 271
Laughing По-скоро сме на една вълна в събота вечер, хапва ни се нещо бързолесно и вкусночудесно  35
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
М, не...не за бързия кекс... просто таман ми хрумна идеята именно там да го опека... веднага, щом извадя немските кошнички от многолистно тесто Mr. Green
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Лили-б...а такъуту...как ги извади после? Rolling Eyes
Вярно, че модифицирах леко рецептата, защото формите ми за мъфини са малки, но сега са залепнали - бетон... Нямат вадене. Детето ги обикаля като хиена и ме подпитва кога могат да се ядат, а аз кудкудякам наоколо им и нямам идея как да ги извадя поне малко от малко цели... (опцията 'на трохи' я знам Mr. Green)
Цитирай

София

Мнения: 1 271
Явно днес съм ясновидски настроена.  Laughing Изчакай да изстинат хубаво, и аз развалих първите, от нетърпение. След като изстинаха излязоха лесно, ако не си помогни внимателно с ножче Peace Успех и да ви е сладко!
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Ъм...не бяха съвсем изстинали, но категорично не даваха никакви признаци на отлепяне... свършиха всички в една чиния насипани Very Happy И се ядат с два пръста, Фнимателно. А конфитюрът (смокиня) подло е паднал на дъното.
Цитирай

София

Мнения: 479
хехееее
лили, мис бу... много ме развеселихте:)

Само да кажа, че падането на дъното на конфитюра си е ефект на конфитюра... със сладко всичко си е ок и стои ефектно... съжалявам, ако съм ви подвела, но отдавна не съм правила с конфитюр и съм позабравила този факт!

надявам се поне на вкус да ви допада, другото, ще си го донагласите  Hug
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
На вкус са супер Smile
Но все пак добре, че не си бях поканила гости - конфузно някак да ги карам с два пръста да си събират трохи от обща копанка Mr. Green
Другото безспорно предимство на насипния вид е, че мога да изям колкото си искам и никой не може да ми преброи оставащите мъфъни Very Happy
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Бу, преди първа употреба е добре да се намасли силиконовата форма.

А за по-лесно изваждане - патапяте дъното в студена вода. Smile
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Бу, преди първа употреба е добре да се намасли силиконовата форма.

А за по-лесно изваждане - патапяте дъното в студена вода. Smile
Аз пекох маслено тесто преди мъфините, та я броя намаслена...
Благодаря за съвета, ще го ползвам другия път Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 73 отговора