Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 24 март 2007, 19:17 ч.
  • Преглеждания  1 255  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
Ако някои има идея за карамелена плънка моля да ми я даде ако иска.
Много благодаря предварително.

Реклама
# 1
  • Германия
  • Мнения: 899
Зависи какво разбираш под карамелена плънка.. ?
Можеш да карамелизираш ябълки и банани, малко ядки, но самият карамел да не е много гъст, за да хрупа безумно после всичко. Най-добре да му добавиш течна сметана, за да е като сос.

# 2
  • Банкя
  • Мнения: 1 183
Аз знам обаче солени плънки.
Ориз със зеленчуци-ситно нарязани
Рулца от раци с майонеза
Извара с копър и орехи
Ориз и гъби

# 3
  • Мнения: 6 682
ако ядеш от готовите ...купи си карамелена заливка за сладолед

# 4
  • Malta
  • Мнения: 266
Карамелен сос: 40гр.масло, половин чаша кафява захар, половин чаша кондензирано мляко, 1/3 чаша глюкоза, 1 4аша течна сметана(топла). Сложи маслото, захарта, млякото и глюкозата в незалепващ тиган и разбърквай постоянно( на слаб огън), докато захарта серазтопи. Когато сосът потъмнее прибави сметаната и разбърквай около 2 минути. Този сос го използвам за сладка пала4инкова торта.

# 5
  • София
  • Мнения: 3 268
Любимата плънка за палачинка на моето семейство е:
Намазвам палачинката с течен шоколад,отгоре поръсвам с натрошено синьо сирене,но не много,защото вкусът му е  силен.Увивам палачинката като пуричка и готово.Става нещо страхотно.Опитайте!

# 6
  • Мнения: 2 549
Любимата плънка за палачинка на моето семейство е:
Намазвам палачинката с течен шоколад,отгоре поръсвам с натрошено синьо сирене,но не много,защото вкусът му е  силен.Увивам палачинката като пуричка и готово.Става нещо страхотно.Опитайте!

Звучи интересно!
Ще пробвам.

# 7
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
Карамелен сос: 40гр.масло, половин чаша кафява захар, половин чаша кондензирано мляко, 1/3 чаша глюкоза, 1 4аша течна сметана(топла). Сложи маслото, захарта, млякото и глюкозата в незалепващ тиган и разбърквай постоянно( на слаб огън), докато захарта серазтопи. Когато сосът потъмнее прибави сметаната и разбърквай около 2 минути. Този сос го използвам за сладка пала4инкова торта.
А как я правиш цялата торта - може ли рецепта?

# 8
  • Malta
  • Мнения: 266
Ето я и рецептата за тортата: За палачинковото тесто от което трябва да излезнат 10-12 палачинки са необходими:1 1/4 чаша брашно, 3 яйца, 1 1/2 чаша мляко, 1 супена лъжица бренди, 20гр. разтопено масло. Допълнително за плънката са нужни 5 банана и 1 чаша счукани орехови ядки. Рецептата за карамеления сос е по-горе така, че няма да я пиша пак. От сместа се правят палачинки. Добре е да се държат под фолио, за да не изстиват. Нарежете банана на тънки кръгчета. Поставете пала4инка на чинияъа на която ще сервирате тортата. Поръсете с банани, орехови ядки и карамелен сос. Поставете следващата палачинка и пак поръсете, така докато свършат палачинките. Най- последната палачинка поръсете с оставащия карамелен сос и орехите. Добър апетит!

# 9
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
jane_f ,   bouquet

# 10
  • СОФИЯ
  • Мнения: 10
Много благодаря момичета.

# 11
 Благодаря за всичко.

# 12
  • София
  • Мнения: 21 679
Любимата плънка за палачинка на моето семейство е:
Намазвам палачинката с течен шоколад,отгоре поръсвам с натрошено синьо сирене,но не много,защото вкусът му е  силен.Увивам палачинката като пуричка и готово.Става нещо страхотно.Опитайте!
И аз ги обичам така Hug

За карамелена плънка: правя карамелен сос ,когато е готов + плод/който да не е сочен-банан, ябълка, боровинки/

Карамелен сос :захар , да се карамелизира +течна сметана

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт