Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 5 632
Рецептата аз си я измислих  chef . Чудих се какво да хапнем за вечеря. Става бързо и излезна сполучлива.
Та:
Продукти:
250 гр кус- кус
150 гр царевица консерва
300гр пушено пилешко бутче
3 бр червена капия от буркан
5-6 бр средно големи сурови печурки
5-6 скилидки чесън
1 ч.ч. течна или заквасена сметана
1 с.л. зехтин
1 с.л. копър
1/2 вр. магданоз
сол и прясно смлян пипер меланж / може и само черен / на вкус

Приготвяне:
Варите кус- куса според указанията на опаковката. Нарязвате бутчето, капията, гъбите сурови и  чесъна. Задушавате за малко копъра в зехтина като след това слагате и сметаната в тигана, разбърквате 2-3 мин, но не трябва сметаната да завира. Сваляте я от огъня. Сварения кус- кус, нарязаните зеленчуци, царевицата, сметаната с копъра, накълцания магданоз и подправките разбърквате добре и е готово за хапване eat .
 Question Мисля си, че за още по-бързо копъра и сметаната може да не минават през огъня, а директно да се сложат в салатата.
Приятен апетит newsm40
Цитирай

Банкя

Мнения: 2 373
Ето и моето предложение за салата с кускус Very Happy

200 гр кускус
4 с.л. лимонов сок
5 с.л. зехтин
1 скилидка чесън
1 връзка магданоз
1-2 пресни домата
зелен кориандър
1 зелена чушка
1 връзка пресен лук
200 гр козе сирене
черен пипер и сол на вкус

Кускусът се сварява според указанието и се залива със смес, приготвена от лимоновия сок, зехтина, кориандъра, чесъна, солта и черния пипер. Оставя се да поеме соса около 15 минути. Към кускуса се добавят също нарязаната зелена чушка и пресния лук, отгоре се натрошава сиренето и се украсява с доматите на резенчета и магданоза. Cool
Цитирай

Там някъде

Мнения: 276
Ето и моята рецепта с кус-кус:
1/2 пакет кус кус
1 пушено сирене Жоси
150 гр. майонеза Light
100гр. кисело мляко
50гр. луканка или сушеница
100гр. кисели краставички
1-2с.л. чиста водка
200гр. пресни гъби
черен пипер
мащерка
Начин на приготовление: Сварява се кус -куса и докато е още топъл към него се прибавя към него пушеното сирене за да може хубаво да се разстопи и да се хомогенизира. След това се прибавят останалите продукти много на ситно нарязани. Гъбите предварително са задушени и изцедени. Най накрая се прибавя майонезата киселото мляко, водката и подправките.
Цитирай


Мнения: 488
Благодаря, момичета! Звучат вкусно, а и аз съм любител на кус-куса, ще ги опитам при първа възможност.
Цитирай

sofia

Мнения: 5 140
Аз правя салата "Макаронена"-може сигурно и с кус кус               половин пакет макарони(може и повече)                                       кисели краставички                                                                          шунка(може и с кремвирши или филе)                                             майонеза/кетчуп                                                                               Макароните се сваряват със сол и се изсипват в голяма купа,нарязват се краставичките и колбаса пожелание и се слагат при макароните.От майонезата и кетчупа се прави сос и се изсипва в/у другите неща,разбърква се хубаво.Много е добре с бяло вино.Дано ви хареса! newsm53
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.