Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 26 март 2007, 08:42 ч.
  • Преглеждания  4 374  Мнения  17  Онлайн  1
Отговори
 Hugздравейте.вчера ми донесоха една голяма торба спанак,а никога не съм го готвила.моля за помощ.ако знаете някакви рецепти със спанак-пишете.благодаря Laughing

Реклама
# 1
  • на една крачка от Пловдив
  • Мнения: 516
Може да направиш спанак с ориз и яйца запечено във фурната Peace, спаначени кюфтенца, спчначена супа

# 2
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 889
Баница със спанак. (у нас само така се котира спанака  Laughing)

# 3
  • по пътеката
  • Мнения: 3 101
спана4ени кифли, пюре спана4ено, спана4ени гнезда с кашкавал

# 4
  • БУРГАС
  • Мнения: 1 545
Освен всичко друго,което са изброили момичетата  от спанака става много вкусна супа.

# 5
а как се прави това всичко? :oops

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 186

Предложение от мен "Спаначено руло" - супер вкусно и ефектно Peace.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=82950&photo=27

# 7
  • Варна
  • Мнения: 732
Обожавам спанак на супа. Правя го така:
Запържвам ситно нарязания спанак с малко лук, добавям брашно, червен пипер и доливам вода. Прибавям едно сварено и обезкостено пилешко бутче и малко ориз. След това правя застройка с кисело мляко и яйце. Много вкусно става  Grinning

# 8
  • Мнения: 1 355
Спанак с ориз, с агнешко, спаначена супа....

# 9
  • София
  • Мнения: 481
Освен любимата спаначена супичка и спанак с ориз...Simple Smile (като повечето момичета) напоследък правя това:

600-700гр спанак задушавам с малко масълце, добавям наситнена глава лук, после 2-3 с.л. доматено пюре ( с пресен домат става още по-хубаво), малко сол и на края чуквам 3-4 яйца... за 10-15 мин. си готова  Laughing ммм много вкусно става, подсети ме, че и аз трябва да си го направя скоро...  Mr. Green

# 10
  • Варна
  • Мнения: 2 410
Аз освен с ориз (след това го запичам с кашкавал) го готвя и с картофи - преди 4-5 дни правих за последно - сварих картофи  и ги намачках като за картофено пюре, към предварително подвареният спанак добавих масло и запържен лук, малко сирене и натроших филия стар черен хляб за да се посгъсти. Ред пюре в тавичката, ред спанак - най - отгоре настърган кашкавал. За 30 тина минути на 200 градуса, сервирахме с кисело мляко/сметана с копър и си облизахме пръстите.

# 11
  • Мнения: 308
и аз го предпочитам с ориз и след това с кисело мляко. приготвя се като обикновен ориз но се прибавя спанак. аз лично не го попарвам и не махам средната жилка. понякога към ориза и спанакът прибавям и агнешко месо и става супер.

# 12
  • Бургас
  • Мнения: 383
Спаначено руло"Стефани"
 
500гр спанак(предварително бланширан)
500гр сварени картофи
3-4 сварени яйца
още 3 сурови яйца
1 ч.чаша брашно
1ч.чаша кисело мляко
100гр масло
по желание зелен лук
джоджен
чер пипер млян
сол на вкус

Сварените картофи се намачкват,спанакът се нарязва,прибавят се суровите яйца ,киселото мляко ,маслото,подправките.Всичко се омесва да стане хомогенна смес,добавя се брашното и отново всичко се разбърква добре.Върху хартия за печене или фолио се изсипва цялата смес и се оформя на правоъгълник(за дължината му вземете предвид,че трябва да съберете 3 или 4 цели яйца едно до друго).В единия край(по дължина)се нареждат сварените и обелени цели яйца, и внимателно се навива рулото.Пече се около 30-40 мин.на 180 градуса,но може и повече да го печете,ако искате отгоре да стане по-зачервена и хрупкава коричката(примерно още 20 минути).Сервира се със сос Бешамел или кисело мляко само,или доматен сос-и с трите соса е вкусно,но вие си изберете по ваш вкус.Може топло,може и студено.На мен ми е по-вусно студено.

# 13
  • София
  • Мнения: 21 427
Харесвам много на ядене:
Спанака се запържва с лук/стар +зелен/ + сол,черен пипер, джоджен, червен пипер.
Налива се вода да го покрие и го варя 15-20 мин.
Когато е готов+1-2с.л размито брашно - ври още 5-6 мин.
Пак слагам джоджен и го махам от котлона.

Много обичаме и едни спаначени соленки
1/2 ч.ч сварен и накълцан спанак
1 ч.ч. сирене
1 яйце
1/2 ч.ч кис мляко+1 ч.л сода
2 1/2 ч.ч брашно

Сместа не е много твърда.
Внимателно се оформят топки и се пекат

# 14
  • на 3 градуса от адът
  • Мнения: 3 647
Картофени лодки със спанак http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=953

Картофено руло със спанак http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=457

Клин със спанак и картофи http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=585

Картофен пай със спанак http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=products&id=437

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт