Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 40 отговора

софия

Мнения: 10
здравейте!Ще ви кажа как да направите любимия крем карамел по по-различен начин,а и много вкусен! cook
в форма за кекс се карамелизира една лъжица захар,на рясват се 2бр.кроасни с шоколад и се заливат с предваритерно разбитата смес от 3 яйца,1л.прясно мляко 2ч.захар и 2 ванилий.пече се около 15-20 мин.,зависи каква ви е фурната newsm10



п.с Ужас !!! колко съм заспала -задължително на водна баня се пече!
« Последна редакция: пн, 26 мар 2007, 14:17 от mama llidd »
Цитирай

София

Мнения: 19 746
Правя тази рецепта, но по малко раличен начин.
Карамелизирам 4-5 с-л захар и с карамела обливам формата.После залепям кроасаните/3 големи или 2 пак.малки/
Сместа ми е :
700 лм мляко
4-5 яйца
1ч.ч захар
2 ванилии
Заливам със сместа и отгоре ръся със:
орехи - 50 гр.
кокос -20гр.
смикини от сладко
Пека на водна баня.Когато изстине го обръщам/след 24 часа, дотогава в хладилник/
Цитирай

Левият бряг на Арда

Мнения: 157
За моята каксова форма и за моите "унищожители" на сладкиши в къщи 2 кроасана са малко, но рецептата е чудесна. Препоръчвам я на всички! Особено пък през лятото като се напълни дупката  на формата Laughing със сладолед. Мммммм..... Laughing Laughing Laughing
Цитирай

плевен

Мнения: 780
Аз пък правя стандартен крем карамел с кроасани-нямам все още форма за кекс.На дъното на тавата сипвам захар(да покрие дъното)и я карамелизирам.След това слагам върху горещия карамел 3-4 кроасана нарязани на парченца и заливам със смес от 1л прясно мляко,8 яйца и 2ч.чаши захар.Пека на водна баня.
Цитирай


Мнения: 134
В тази рецепта кроасаните могат да се заменят с козунак , нарязан на филии. Правила съм го и става много вкусно.
Цитирай


Мнения: 6 461
Този сладкиш го правя в къщи редовно.
Нещо невероятно е. Peace
Цитирай

София

Мнения: 431
В тази рецепта кроасаните могат да се заменят с козунак , нарязан на филии. Правила съм го и става много вкусно.
Peace И аз с козунак съм го правила  Peace , но и с каквото и да го направиш става превъзходен   Wink
Цитирай


Мнения: 7 473
И двата варианта са страшно вкусни  Crazy, който не е пробвал няма да сбърка  Crazy
Цитирай

под тепетата

Мнения: 1 891
И аз правя нещо подобно.Върху карамелизираната захар редя филийки от кифла с какао(едни шарени такива,кроасаните с шоколад ми идват прекалено сладки ),после изливам сместта за крем карамела-6 яйца,литър мляко,1ч.ч. захар и ванилия.След изпичането на водна баня се остава да се охлади, нареждат се плодовете на 1 компот от кайсии, а отгоре им се заливат със полужелиралия сок от компота. Много ефектно и вкусно е лятото, защото компота леко киселее.
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 156
Защо карамела на дъното на чашките не се е разтопил? Има някакво сосче, но по чашката си остава твърд пласт карамел. Къде бъркам? В чашките сипвам карамела, като изстине, заливам със сместа от 7 яйца, ч. чаша захар и студено прясно мляко. Пека на водна баня, на 150-160 градуса. Изстива в тавата. Е, и?
Цитирай

плевен

Мнения: 780
Аз върху горещия карамел редя кроасаните и заливам със сместта
Цитирай

София

Мнения: 19 746
Защо карамела на дъното на чашките не се е разтопил? Има някакво сосче, но по чашката си остава твърд пласт карамел. Къде бъркам? В чашките сипвам карамела, като изстине, заливам със сместа от 7 яйца, ч. чаша захар и студено прясно мляко. Пека на водна баня, на 150-160 градуса. Изстива в тавата. Е, и?

Сместа трябва да е топла. Моята е почти гореща.

ПП Сварявам млякото.
Разбивам яйца+захар+ванилия и на тънка струя прибавям топлото мляко.
Изливам го върху карамела -дотогава той е изстинал малко /но това е без значение.
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 156
Хм, ще пробвам и с топло мляко. Благодаря!!!
Цитирай


Мнения: 6 461
Пробвала съм рецептата и с козунак ,но в къщи  предпочитаме кроасаните.
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
И двата варианта са страшно вкусни  Crazy, който не е пробвал няма да сбърка  Crazy
значи по велик ден ще се пробва
с остатъцито от козунак
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 40 отговора