Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 26 март 2007, 15:01 ч.
  • Преглеждания  1 560  Мнения  25  Онлайн  1
Отговори
  • Джунгландия
  • Мнения: 3 805
Темата е с цел да научим кое как се прави в производството на млечните продукти.
Ще очакваме отговорите на специалист, поканен да отговаря на въпросите ни.
Моля, задайте ги- аз пращам линка...

Реклама
# 1
  • Варна
  • Мнения: 2 410
На мен ми е интересно как се добавят тези 20 % растителни мазнини, които ги има в кравето масло, което купуваме и под каква форма са те - хидрогенизирани или не.
Също така какви консерванти се слагат на сметаната и необходими ли са те - забелязвам, че например заквасена сметана Роса и Данон нямат нищо общо. Какво точно се добавя?
Мерси!

# 2
  • Мнения: 5 687
Да, права си за сметаните. Роса-та се разваля по- бързо.
Ще следя темата.

# 3
  • Мнения: 7 305
мен ме интересува за закваската на киселото мляко. казват че сегашната е подобрена, пак съдържа полезните бактерии но по някакъв начин е модифицирана и не позволява на млякото да вкисне след няколко дни. преди не беше така - на втория ден млякото вкисваше и то яко. полезни ли са все още бактериите в киселото мляко макар и модифицирани да спрат деленето си на определен етап за да не вкисне то?

# 4
  • при ОП
  • Мнения: 5 500
Аз искам да знам, защо на една кофичка кисело мляко й трябва 1 месец да вкисне?
Имам 1 в къщи на Верея, подарък, не съм го купувала! Пише да се използва преди датата, която е 01.03.07 г. Отворих го днес и още не е вкиснало!!! И имам чувството, че и два месеца да седи пак няма да вкисне  Thinking
Ще ви направя снимка ей сега!
http://images14.snimka.bg/002502392.jpg
Не знам как я наредих да е обратно  newsm78 вижда ли се датата?

# 5
  • Мнения: 6 682
Аз искам да питам : В сирената прибавят ли се хидрогенирани мазнини ...а в кашкавала ?
и още- добавя ли се в млякото нишесте, желатин или друга добавка, която не фигурира на етикета ?

# 6
  • Мнения: 1 349
А мен ме вълнува изварата - от какво точно се прави.
Второ - каква е технологията на сирене Дунавия
И последно - вярно ли е, че първоначално от млякото се извлича маслото, след това му се добавя необходимото количество мазнина и получаваме да речем кисело мляко 2%, 3%, 4,5%....
Благодаря  :bouqet:

# 7
  • Мнения: 6 682
А мен ме вълнува изварата - от какво точно се прави.
Второ - каква е технологията на сирене Дунавия
И последно - вярно ли е, че първоначално от млякото се извлича маслото, след това му се добавя необходимото количество мазнина и получаваме да речем кисело мляко 2%, 3%, 4,5%....
Благодаря  :bouqet:

Аз знам, че извара се прави от пресечено прясно мляко ..... т.е. млякото, което престои се прави на извара ...или не е така ..... и мен ме интересува

# 8
  • Габрово
  • Мнения: 802
За изварата мога да кажа как съм виждала да я правят родителите ми на село.
Когато правят сирене, суроватката, която остава от млякото след отцеждане на подсирената смес, се слага в казан на котлона и ври известно време. Не добяват нищо. От нея се отделя изварата, която изплува отгоре и се отцежда, а от преварената суроватка и сол приготвят саламурата за сиренето, в която ще се съхранява да зрее.
Някъде бях чела, че може да се направи извара и просто като се пресече млякото по време на варене - напримен с лимонена киселина, но не съм яла извара, приготвена по такъв начин и не знам дали е същата на вкус.

# 9
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 21 943
Някъде бях чела, че може да се направи извара и просто като се пресече млякото по време на варене - напримен с лимонена киселина, но не съм яла извара, приготвена по такъв начин и не знам дали е същата на вкус.
Аз съм правила такава и съм яла Simple Smile С лимонов сок пресечено точно. Вкусна си е. И със сигурност по-полезна от купешката. Но от 1 мляко става около 1/4 извара Simple Smile не е за промишлено производство в домашни условия. За бебе - става.

Аз искам да знам повече за UHT технологията и млякото в кутии (което има по няколко месеца срок на годност и отворено се разваля мнооого по-бавно от обикновеното). Плюсове, минуси...
Ето и тук питат същото: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=177045.0

# 10
  • Джунгландия
  • Мнения: 3 805
Момичета, линка е пратен на техноложката, но явно няма време да се включи.
Понеже работи в една фирма, ясно е че няма как да отговаря за всички производители. Само не знам, Бу ще каже, как ще стане да се избегне рекламата...ще орежете ако трябва.

Аз също чакам с нетърпение отговорите...дано стане нещо...
В крайна сметка тук сме все потребители.

# 11
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 21 943
Просто да пише по принцип, без да казва за коя фирма работи и без да рекламира техни продукти, не е трудно Simple Smile

# 12
  • Джунгландия
  • Мнения: 3 805
А аз ще ви пиша на лични за коя фирма става въпрос Mr. Green(шегичка)

# 13
  • София
  • Мнения: 3 415
Много интересна тема,записвам се да я следя.  bouquet

# 14
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
Много интересна тема,записвам се да я следя.  bouquet
И аз!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт