Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • САЩ
 • Мнения: 165
Кога започнахте работа след като родихте и защо така?
За себе си ще кажа че бях в майчински само 12 седмици след раждането и се върнах отново на работа. Също така, за ужас на свекърва ми  Mr. Green работих до последният ден преди да родя, а той беше 5 дена след определения термин. Просто фирмата в която работя дава максимум 12 седмици за раждане, което означава че за този период ми пазят работното място, но не и че всички тия дни са платени. Причината поради която реших да се върна на работа, а не да стоя в къщи и да си гледам детето беше че си харесвам работата, носи ми добри доходи от които се нуждаем и знам че не е лесно да се намери работа която е по сърце на човек.
Благодарна съм на майка ми и свекърва ми, които се редуват да гледат детето по няколко месеца, че да не се налага да го даваме от съвсем малко на градина, въпреки че и това беше вариант.

# 1
 • Мнения: 1 273
Аз лично, ще се върна след изтичането на 315-те дни. Просто нямам избор, заплатата ми е много важна за семейния бюджет Cry

# 2
 • Мнения: 2 271
След навършването на 2 те годинки(живот и здраве) на Вероника ще си взема платения отпуск(натрупал се е 94 дни) и чак тогава.То май от другата година се пада! Mr. Green

# 3
 • София
 • Мнения: 3 061
Колкото е възможно по-дълго ще си гледам детето. Веднъж ще е малко. Ако междувременно се появи второ, още по-добре! Хич не ми липсва работата, а тя е такава, че имам възможност  да изкарам някой лев и без да вися в офиса по цял ден Simple Smile

# 4
 • Мнения: 4 556
Аз се извинявам, че може да прозвуча малко крайно, но и царица да работех, не бих се върнала 12 седмици след раждането.
Имам предразсъдък по въпроса, че ранното откъсване на бебето от майка му не му се отразява добре и предвид, че човек има средно две деца в живота, а 40 години работи... няколко месеца повече са много важни за бебето, а няколко месеца по-малко не са фатални за кариерата.
Но аз не живея в страна, където майчинството е 6 седмици и не мога да коментирам точно тази практика.

# 5
 • По света и У нас
 • Мнения: 1 408
Аз също се върнах на работа сравнително бързо ... Малкият беше на 4 месеца, когато започнах на половин работен ден, а на 7 месеца и половина - на цял .... Причините, които изтъква Hitrusha - съвпадат с моите  Peace, но може би моето най-голямо предимство е, че работя в къщи и не съм чак толкова интензивно натоварена, плюс това нямам и пряк шеф на главата  Mr. Green Всичко това ми дава не малка възможност да прекарам време с малкият, а и винаги когато ми домъчнее, мога да отскоча до съседната стая   Wink

# 6
 • Мнения: 4 399
Ще се върна на работа година и половина след като родих, а детето ще го поверя на чужди хора на година и 8 месеца. Тъй като ще работя само 2 дена в седмицата, 2 месеца не са проблем за мъжа ми да ги покрие. Смятам че на тази възраст ще е добре и за него да се меша 2 дни в седмицата с други деца. Парите които аз ще изкарвам през това време никак не са за пренебрегване. Тъй като ще работя малко часове, брутната ми заплата е ниска, съответно получавам много добро нетно възнаграждение за малкото часове, които ще съм извън вкъщи. Струва ми се много добър компромис и за мене и за детето.

# 7
 • Мнения: 5 784
Стоях си вкъщи 3 месеца и 10 дни след като се роди Виктория. Върнах се на работа заради заплатата и семейния бюджет. Тогава платеното майчинство не беше 315 дни за съжаление, а само 90 дни.

# 8
 • София
 • Мнения: 975
Живот и задраве не възнамерявам да работя преди сина ми да навърши 3г.

# 9
 • Мнения: 508
Ще започна като навърши 2 г.

# 10
 • Мнения: 2 677
Ще се върна като навърши 9 месеца. Заплатата си е важна част от бюджета.

# 11
 • Мнения: 5 363
От почти 2 месеца съм на работа.

# 12
 • Мнения: 4 546
смятам след като изтекат 315ти дни болнични. иначе на майчинските не виждам как ще караме  ooooh!

# 13
 • Варна
 • Мнения: 2 476
Върнах се на работа, когато Мони беше почти на годинка. Имаха нужда от мен, а ние от парите; Не съжалявам, Мони свикна с други хора освен мен /гледа я гледачка пет месеца/, а от месец е на ясла и мога да кажа че се адаптира сравнително лесно и бързо.

# 14
 • В полите на Пирин планина
 • Мнения: 15 621
До някъде завиждам на тези майки, които могат да си гледат детето повечко време - поне до годинка. Аз лично не съм така - почти не се откъснах от работата си, да не кажем - даже изобщо. Работих до деня преди да вляза за планово секцио в болницата. После се трудех от вкъщи. Когато синът ми стана на 9 месеца се върнах на половин ден на работа.
Понякога дори няколко месеца имат значение, ако не за кариерата, то поне за настоящото работно място на жената. Аз съм главен счетоводител и на практика е абсурд фирмата да остане без такъв човек дори месец. Има ежемесечна отчетност, която трябва да се прави от някой. Следователно щом мен ме няма - ме заменят и едва ли след 2 години някой ще има нужда от мен. Уви - това е действителността. Аз съм благодарна на работодателите си, че бяха достатъчно гъвкави и ми позволиха да съвместя майчинството с работата. Не мисля, че съм лишила от нещо детето си или работата си.
Честно казано свекърва ми / и моята  Mr. Green / беше в потрес как няма да си ползвам майчинството  ooooh!, но в последствие се примири и доста ми помагаше, а и сега го прави. Майка ми - също. С тяхна помощ се справих.
Ще добавя, че без моята заплата малко трудно, ако не и невъзможно, ще закърпим семейния бюджет.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт