Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 27 март 2007, 00:38 ч.

ЗА или ПРОТИВ царевичното олио?

  • 3 320
  • 18
  •   1
Отговори
  • France
  • Мнения: 673
Уважаеми домакини,т.к цената на зехтина стана твърде висока за мен(10-13лв),а аз готвя основно със зехтин,се запитах дали да не сменя мазнината с царевична?
Може ли да се използва при висока температура,за салати и т.н.?А влиянието му върху фигурата?

# 1
  • София
  • Мнения: 22 433
Много е хубаво.Няколко години ползвах редовно.За всичко-салати, десерти, готвене
Почти няма разлика/вкусова/ от слънчогледовото.
Напоследък не го виждам редовно по магазините /от които пазаруваме/ - иначе пак бих си купувала от него.

# 2
  • Габрово
  • Мнения: 868
А за какви цени говорим? Всъщност, аз също не съм мяркала по магазините царевично олио, но ме заинтригувахте

# 3
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Не може да става сравнение със зехтина. Много по леко е и изгаря при по-ниска температура. Аз също не намирам особена разлика на вкус от слънчогледовото.

# 4
  • София
  • Мнения: 22 433
А за какви цени говорим? Всъщност, аз също не съм мяркала по магазините царевично олио, но ме заинтригувахте
Почти на същата цена , както слънчогледовото или малко по-скъпо/стотинки/.
Ползвам слънчогледово само Калиакра/та спрямо него/

# 5
  • France
  • Мнения: 673
Купих го за 3лв литъра от Кауфланд,гръцко

# 6
  • Мнения: 2 292
четох една статия. масните киселини са наситени и ненаситени (и добър и лош холестерин) . Едните са полеzни, другите не са и ги подоzират, че са канцерогенни. Сега ако ме питаш кои са полеzните не мога да ти кажа, zнам само, че се ссдсржат zехтина и олиото от рапица (но трябва да е много добре преработено zа да е добро zа консумация) , останалите (слънчогледово, царевично, орехово ... и каквото ти хрумне) са с не полеzните мастни киселини  Hug   рибеното масло съдържа омега 3

ето инфо по темата
http://www.gesundheitpro.de/Spezial-Gesunde-Ernaehrung-Was-sind- … 5ANOND016921.html
http://www.seniorenpro.de/Ernaehrung/A050805ANOND007310
http://www.seniorenpro.de/Ernaehrung/A050805ANOND002118
http://www.seniorenpro.de/Ernaehrung/A050805ANOND008029
http://www.gesundheitpro.de/Spezial-Gesunde-Ernaehrung-Was-sind- … 5ANOND016921.html

Последна редакция: вт, 27 мар 2007, 11:42 от vivita

# 7
  • France
  • Мнения: 673
vivita,благодаря за положения труд,но не съм немскоговоряща.Полезно ли е за всекидневна употребаи по-добро ли е от слънчогледовото?

# 8
  • London, Sofia
  • Мнения: 8 914
Харесва ми Peace

# 9
Царевичното е с много добри вкусови качества.
Рапично (canola oil) не знам дали някой от вас е опитвал, но аз съм и никога не бих го консумирала - на мен поне ми мирише на риба.
От гледна точка на генно модифицирани храни - рапицата мисля че е от първите.

# 10
  • Мнения: 2 292
Царевичното е с много добри вкусови качества.
Рапично (canola oil) не знам дали някой от вас е опитвал, но аз съм и никога не бих го консумирала - на мен поне ми мирише на риба.
От гледна точка на генно модифицирани храни - рапицата мисля че е от първите.
има и био  Wink

# 11
  • Мнения: 13 934
Маслото от рапица не е ли само за технически цели?  Shocked
Друг е въпросът, че го прибавят към слънчогледовото...  Sick

# 12
  • Мнения: 2 292
Маслото от рапица не е ли само за технически цели?  Shocked
Друг е въпросът, че го прибавят към слънчогледовото...  Sick

не . доста го продават. било добро, заради полезните мастни киселини, но освен тях нямало други особени полезни елементи и като вкус не било нещо особено.
ние взимаме зехтин.
за царевичното не съм го пробвала. писах само каквото прочетох из статиите.
аха тук  http://www.lebensmittellexikon.de/m0000340.php пише ... било 85% от полезните ненаситени мастни киселини . И ако е с добри вкусови качества и аз бих го пробвала  Wink
пише също, че е с 51% многократно ненаситени мастни киселини, които не се запазват при нагряване и затова е препоръчително ползването му в студени храни . За готвене може би е добре да се вземе друго  newsm78

# 13
  • Мнения: 1 403
Сега си взех цареви4но олио ОЛИТАЛИЯ -1 литър е към 5лв в стъклена бутилка.
Страхотно е, но го няма навсякъде.

# 14
  • USА
  • Мнения: 1 436
Маслото от рапица не е ли само за технически цели?  Shocked
Друг е въпросът, че го прибавят към слънчогледовото...  Sick

Ако наистина се превежда canola oil, тук (тук бидейки САЩ) доста го ядат. На мен също ми мирише гадно  Sick

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт