Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Бъдещи майки
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 59 отговора

Sofia

Мнения: 7 140
Момичета,купувате ли си прясно мляко ВЕРЕЯ?Лично аз повече няма да го купувам след следната случка:
  В началото на февруари купих 1 кутия прясно мляко от горепосочената марка.Преди да успея да я отворя,прочетох някъде из форумите,че консумирането на прясно мляко от кърмачка предизвиквало колики при бебета.И временно реших да го откажа.Кутията седя-седя в хладилника някъде до началото на март.Преди да  изхвърля млякото,реших да отворя кутийката и да се убедя,че то вече е вкиснало,понеже върху него пишеше годно до 17 февруари..Но ,когато я отворих,оказа се ,че нищо му няма на млякото,стои си непроменено!
  Да ви кажа,последната порция от въпросното мляко изпи мъжа ми тази неделя на 25 мартто  все още не беше вкиснало!
   Оттогава естествено се усъмних ,че това  краве мляко е истинско!Хем предположих,колко кила консерванти е имало вътре,за да се запази млякото толкова дълго без да вкисне!
« Последна редакция: ср, 28 мар 2007, 13:08 от Селма »
Цитирай

София

Мнения: 2 964
Няма да купувам, ползвах го досега.
Цитирай


Мнения: 637
То не е ли пастьоризирано с някаква си там специална технология... newsm78
Цитирай

София

Мнения: 236
Не е САМО за ВЕРЕЯ , всички  марки млека са така, особено ако не е било отворено!!
Можете да пробвате сами!
Цитирай

Монреал

Мнения: 631
С повечето млека е така - и пресни и кисели. Не са вредни, просто не са полезни. А производителите крият точния състав на продукта. В киселите млека няма лактобацилус булгарикус и още някаква си бактерия, затова и не се вкисват. Купих наскоро една кисело мляко "На баба" 4.5 % масленост. Имаше трайност 20 дни.  Shocked А преди години се разваляха само за 3 дни.

Майка ми наскоро гледала предаване по ТВ, вкоето някакъв лекар казал, че България изнасяла за Япония бактерията лактобацилус булгарикус при много висока цена. А в същото време сме внасяли от Западна Европа нещо като изкуствена закваска на ниска цена. 
Кое е по-важно: пазарната икономика или здравето на нас и децата ни. ooooh!
Цитирай

София

Мнения: 4 556
Има много млека, които се развалят и то точно на датата, написана на опаковката.
При това цялата им трайност е около 5 дни.
Ние пием такова - Роса.

Киселото мляко "На баба" е марка на Данон, а те нямат лиценз да използват бактерията, затова техните млека са с желатин и не помня още какво.
Цитирай


Мнения: 1 251
И на мен ми се е случвало киселото мляко "НА БАБА" да стои в хладилника около месец, без да се вкисне или да се развали, дори и след срока на годност. От тогава спрях да го купувам, въпреки, че е по-гъсто и мъжа ми го харесва на вкус повече. Сега купувам почти на всички марки мляко, за да видя, кое ще започне да става по-вкиснато-та чак да не се яде. Това на РОДОПЕЯ стоя 3-4 дни в хладилника, даже вчера много ми се дояде мляко, отворих го-беше вече почнало да се  вкисва, но на айрянче стана работата. Сега ще купувам от него-докато и то не бъде развалено от производителя.
Цитирай

Sofia

Мнения: 487
Вижте за киселите млека: http://www.bnap.org/?p=89 - таблицата с брой живи клетки
Данон и На баба наистина не са кисели млека
Цитирай

от големият Балкан

Мнения: 390
Ама вие открихте топлата вода LaughingАз от 2 години си сортирвам какво да пия и ям,защото тези млека-пресните в кутии всичките са такива.
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
Вижте за киселите млека: http://www.bnap.org/?p=89 - таблицата с брой живи клетки
Данон и На баба наистина не са кисели млека
  Много интересно сайтче!
  Благодаря ти! smile3521
Цитирай


Мнения: 559
при нас пък си вкисват. Аз редовно изхвърлям мляко.
Тези, които са по uht технология са с голяма трайност докато е затворена кутията. Тази технология е на принцип близък до домашните консерви-млякото се загрява закратко до много висока температура.
Цитирай

София

Мнения: 3 035
Това е UHT - технология, ултра висока температура. Минават за секунди през 150 градуса. Нищо опасно няма. Затова не се развалят.

п.п. Пише се СЕДЯ
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Това е UHT - технология, ултра висока температура. Минават за секунди през 150 градуса. Нищо опасно няма. Затова не се развалят.
Именно. На мен точно това ми харесва и винаги взимам кутии - не се притеснявам, че ако млякото ми стои повече от два дена, ще се вкисне...
Почти всички млека в пликчета се развалят по-бързо, ако това се търси в задачата Very Happy
Цитирай


Мнения: 7 468
Прясно в кутия не купуваме.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 432
Използвам кислео мляко Верея о.1 %,наистина не се разваля   Confused
Но прясно купувам от Кауфланд,не мога да се сетя марката /пакет със сих надпис -60-70 ст/-разваля се на 2-3 ден ако е отворено!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 59 отговора