Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 7 168
Момичета,купувате ли си прясно мляко ВЕРЕЯ?Лично аз повече няма да го купувам след следната случка:
  В началото на февруари купих 1 кутия прясно мляко от горепосочената марка.Преди да успея да я отворя,прочетох някъде из форумите,че консумирането на прясно мляко от кърмачка предизвиквало колики при бебета.И временно реших да го откажа.Кутията седя-седя в хладилника някъде до началото на март.Преди да  изхвърля млякото,реших да отворя кутийката и да се убедя,че то вече е вкиснало,понеже върху него пишеше годно до 17 февруари..Но ,когато я отворих,оказа се ,че нищо му няма на млякото,стои си непроменено!
  Да ви кажа,последната порция от въпросното мляко изпи мъжа ми тази неделя на 25 мартто  все още не беше вкиснало!
   Оттогава естествено се усъмних ,че това  краве мляко е истинско!Хем предположих,колко кила консерванти е имало вътре,за да се запази млякото толкова дълго без да вкисне!

Последна редакция: ср, 28 мар 2007, 13:08 от Селма

# 1
  • София
  • Мнения: 2 967
Няма да купувам, ползвах го досега.

# 2
  • Мнения: 638
То не е ли пастьоризирано с някаква си там специална технология... newsm78

# 3
  • София
  • Мнения: 236
Не е САМО за ВЕРЕЯ , всички  марки млека са така, особено ако не е било отворено!!
Можете да пробвате сами!

# 4
  • Монреал
  • Мнения: 631
С повечето млека е така - и пресни и кисели. Не са вредни, просто не са полезни. А производителите крият точния състав на продукта. В киселите млека няма лактобацилус булгарикус и още някаква си бактерия, затова и не се вкисват. Купих наскоро една кисело мляко "На баба" 4.5 % масленост. Имаше трайност 20 дни.  Shocked А преди години се разваляха само за 3 дни.

Майка ми наскоро гледала предаване по ТВ, вкоето някакъв лекар казал, че България изнасяла за Япония бактерията лактобацилус булгарикус при много висока цена. А в същото време сме внасяли от Западна Европа нещо като изкуствена закваска на ниска цена. 
Кое е по-важно: пазарната икономика или здравето на нас и децата ни. ooooh!

# 5
  • София
  • Мнения: 4 556
Има много млека, които се развалят и то точно на датата, написана на опаковката.
При това цялата им трайност е около 5 дни.
Ние пием такова - Роса.

Киселото мляко "На баба" е марка на Данон, а те нямат лиценз да използват бактерията, затова техните млека са с желатин и не помня още какво.

# 6
  • Мнения: 1 251
И на мен ми се е случвало киселото мляко "НА БАБА" да стои в хладилника около месец, без да се вкисне или да се развали, дори и след срока на годност. От тогава спрях да го купувам, въпреки, че е по-гъсто и мъжа ми го харесва на вкус повече. Сега купувам почти на всички марки мляко, за да видя, кое ще започне да става по-вкиснато-та чак да не се яде. Това на РОДОПЕЯ стоя 3-4 дни в хладилника, даже вчера много ми се дояде мляко, отворих го-беше вече почнало да се  вкисва, но на айрянче стана работата. Сега ще купувам от него-докато и то не бъде развалено от производителя.

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 487
Вижте за киселите млека: http://www.bnap.org/?p=89 - таблицата с брой живи клетки
Данон и На баба наистина не са кисели млека

# 8
  • от големият Балкан
  • Мнения: 390
Ама вие открихте топлата вода LaughingАз от 2 години си сортирвам какво да пия и ям,защото тези млека-пресните в кутии всичките са такива.

# 9
  • Sofia
  • Мнения: 7 168
Вижте за киселите млека: http://www.bnap.org/?p=89 - таблицата с брой живи клетки
Данон и На баба наистина не са кисели млека
  Много интересно сайтче!
  Благодаря ти! smile3521

# 10
  • Мнения: 560
при нас пък си вкисват. Аз редовно изхвърлям мляко.
Тези, които са по uht технология са с голяма трайност докато е затворена кутията. Тази технология е на принцип близък до домашните консерви-млякото се загрява закратко до много висока температура.

# 11
  • София
  • Мнения: 3 058
Това е UHT - технология, ултра висока температура. Минават за секунди през 150 градуса. Нищо опасно няма. Затова не се развалят.

п.п. Пише се СЕДЯ

# 12
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 023
Това е UHT - технология, ултра висока температура. Минават за секунди през 150 градуса. Нищо опасно няма. Затова не се развалят.
Именно. На мен точно това ми харесва и винаги взимам кутии - не се притеснявам, че ако млякото ми стои повече от два дена, ще се вкисне...
Почти всички млека в пликчета се развалят по-бързо, ако това се търси в задачата Grinning

# 13
  • Мнения: 7 664
Прясно в кутия не купуваме.

# 14
  • Варна
  • Мнения: 1 432
Използвам кислео мляко Верея о.1 %,наистина не се разваля   Confused
Но прясно купувам от Кауфланд,не мога да се сетя марката /пакет със сих надпис -60-70 ст/-разваля се на 2-3 ден ако е отворено!

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт