Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Заек, но как!

  • 27 март 2007, 23:03 ч.
  • Преглеждания  1 327  Мнения  6  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 423
Дадоха ми едно зайче та се чудя как да го сготвя на детето ми/1,9м./
Моля Ви, мами дайте някоя рецепта за такава възраст!

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 3 632
Аз го готвя в глинен гювеч, като му правя плънка от ориз, моркови и гъбки. Обаче доста време му трябва, за да стане.

# 2
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=162551.0

Има и още много други теми, но не ми се търсят сега. Публикувала съм на много места рецепти. Мога да ти изпратя цял файл с рецепти - събирани са от различни места. Имаме доста зайци, и готвя често.

Виж в готварската книга - и там съм търсила - има доста http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23883.msg3119995#msg3119995

Малко са посмесени заешките и пуешките рецепти, но не пречи

# 3
Според мен го направи като яхния с картофи и моркови или с ориз, но да е варено, че месото става по меко, отколкото печеното, особено като е за дете, освен ако не е в гювеч, но  изисква повече време

# 4
  • Мнения: 65
   На нас също ни пращат доста зайци ,от село.
Малката ми е 5 месеца по-малка от вас и ги готвя във всякакви варианти.Много сполучливо става и заек-фрикасе.
Приготвям го  като си го сварявам хубаво с по-вечко мазнинка и останалото е стандартното фрикасе.
Друг вариант който готвих преди два дена беше яхния с картофки ,но ползвах и маги унисос,а зайчето отнво го варих предварително.

# 5
  • Шумен
  • Мнения: 702
Месото се запържва леко в малко мазнина след което се изважда. В същата мазнина се задушава една малка глава лук, добавя се половин чаша булгур  и половин чаша ориз, които също леко се задушават, малко червен пипер, сол, джоджен и черен пипер и всичко това се изсипва в тава. Добавя се вече запърженото месо, наливат се 5 чаши вода и се слага във фурната.

# 6
  • Мнения: 1 352
1-2 лук се задушават за 5-6 минути в олио, добавят се гъбите /обикновено слагам~1кг./ и се готви до извиране на водата, но да не се пържат/не е нужно/. Добавяш сол, червен и черен пипер на вкус и слагаш ориза/който в моят случай е 2ч.чаши/ да се запържи леко. Добавяш малко мащерка и това е.
 Добре осоленият заек се пълни и останалата плънка е за отстрани в тавата. Намазва се с олио и червен пипер, завива се във фолио и се пече~2часа.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт