Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

морето, сините вълни...

Мнения: 510
Тази може и да я заете, но на мен ми е много любима а и лесно става. Продуктите са малко на око, защото аз така готвя но  Praynig ще прощавате

Свинско с праз и сметана

- Свинско месо /аз обикновено готвя с врат или бут
- Праз -2 -3 стръка
- заквасена сметана - кофичка
- олио
- сол + черен пипер на вкус

Месото се реже на хапки. Запържва се леко в тигана /до побеляване/ Добавя се празът нарязан на шайби. Запържвам още малко.
Сместа се изсипва във иена-глас добавям солчица, черен пипер евентуално още малко олио /ако е по сухо месото/, малко водичка /до 1/3 от обема на ястието/, захлюпвам и мятам във фурната на около 180 да се пече. След около 1ч отхлюпвам, добавям заквасената сметана вътре, разбърквам хубаво и в зависимост от това дали е много водно го връщам във фурната захлюпено или отхлюпено за около още десетина минутки.

Понякога добавям и малко винце още при първоначалното печене, за сметка на известно количество вода.

Това е. Вкъщи много я харесват, дано допадне и на вас.
Цитирай

София

Мнения: 1 186
Ммммм звучи вкусничко, ще я спретна утре за обяд. newsm10
Цитирай

София

Мнения: 1 905
Днес го спретнах туй чудо. Стана много вкусно.

Месото беше 650-700 гр. Нарязах 3 праза на шайби широки 1-1,5 см. Ползвах сметана на Фибела от 200 гр. Следващия път ще нарежа месото на по-дребни парчета - точно като за една хапка, че сега малко поизбързах. Сготвило се е добре, но трябва да го забодеш и да си отхапеш. Пекох го още половин час след като го отхлупих - явно празът е бил доста "воден". Три стръка ми се струват малко. По-скоро трябват 4-5. Доста мазнина ми изплува тогоре и трябваше да я излея.

Но е много вкусно - с лек кисел вкус и много крехко и сочно месо.

Благодарности за рецептата.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.