Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 9 152
Имайки предвид, че може да се направи пюре от сушени сини сливи, дали може на същия принцип да се направи нещичко от стафиди?Защото гроздето по пазарите и без това е станало на стафиди/поне българското, аз от другото не смея да купувам/.Или не става?Ако някой е пробвал, да разкаже моля!
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 838
Можеш накиснати и впоследствие нарязани (най-малкото на четвъртинки) да добавяш в пюрето/кашата.
Цитирай

sofia

Мнения: 2 534
Това за стафидите е страхотна идея.Още утре ще добавя в следобедната закуска.
Цитирай

София

Мнения: 5 710
Може!  Smile
Цитирай

София

Мнения: 9 152
Аз по-скоро си представях нещо като варене/докато набъбнат грозденцата/ и пасиране, както при сливите, но като се замислих  - то сигурно ще стане ужааасно сладко и Ники надали ще го яде...пък и едва ли е много здравословно с всичката тая захар Rolling Eyes Така, както казвам, някой правил ли го е?Или само добавка към кашата, както казва Буу?
Цитирай

Шумен и Варна

Мнения: 210
Аз също слагам стафидите във овесената каша илив крема. За накисване и пасиране си права че ще стане много сладко може да пробваш така с кайсии те не са толкова сладки.
Цитирай

София

Мнения: 5 710
Цитат на: belinda
Аз по-скоро си представях нещо като варене/докато набъбнат грозденцата/ и пасиране, както при сливите, но като се замислих  - то сигурно ще стане ужааасно сладко и Ники надали ще го яде...пък и едва ли е много здравословно с всичката тая захар Rolling Eyes Така, както казвам, някой правил ли го е?Или само добавка към кашата, както казва Буу?

Ама захарта в стафидите е естествена плодова захар/фруктоза/. Не виждам какво те притеснява.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 596
Ние сме горе долу колкото вас големи, но не се бях сетила да прабвам да му дам стафиди в нещо. Но пък защо не. Мисля си, че могат пак да се накиснат, но малко количество и после да се прибавят към плодово пюре, пък защо не и към попарата и да се пасират с пюрето. Аз например в попарата слагам ябълки.
Цитирай

Шумен и Варна

Мнения: 210
Цитат на: cheta
Цитат на: belinda
Аз по-скоро си представях нещо като варене/докато набъбнат грозденцата/ и пасиране, както при сливите, но като се замислих  - то сигурно ще стане ужааасно сладко и Ники надали ще го яде...пък и едва ли е много здравословно с всичката тая захар Rolling Eyes Така, както казвам, някой правил ли го е?Или само добавка към кашата, както казва Буу?

Ама захарта в стафидите е естествена плодова захар/фруктоза/. Не виждам какво те притеснява.

До колкото имам спомен след като исъхнат гроздовите зърна се потапят в захарен сироп. Затова са толкова сладки
Цитирай

София

Мнения: 1 507
Мисля, че гроздовите зърна не се потапят в захарен сироп (за разлика от фурмите и кайсиите). Гроздето си е доста сладко само по себе си. Обаче съдържа и захароза (гроздова захар),  освен фруктозата. Но, макар още да не съм се сещала да давам стафиди, все пак са си натурален продукт, не би трябвало да има проблеми.
Цитирай

София

Мнения: 1 905
За бебето, а и за вас, купувайте от тъмните стафиди. Една добронамерена продавачка в магазинче за сушени плодове и ядки ми показа кашон от светли стафиди с почти две шепи захар на дъното. В кашона от тъмните стафиди нямаше захар. Говоря за насипните стафиди.

Стафиди давам от 11-12 месеца. когато реших, че надали ще се задави с тях. Под наблюдение, разбира се. Това беше начина да го накарам да яде с пръсти - да хване стафидата и да си я сложи в устата. Не съм ги варила, пасирала, рязала. Боби много ги харесва и изяжда десетина, преди да започне да черпи.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.