Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
 Много ми е спешно, моля ви!Правила съм кифли от това тесто много пъти, сега не мога да намеря рецептата.Все си мисля, че беше на Джемма, но може и да греша.Едва девойка беше пуснала тема "Кашкавалено тесто"(или нещо подобно) в която препоръчваше рецептата.Ако някой може да ми помогне, не я намирам с търсачката Praynig
 Помня, че около 250 гр. кашкавал се рендосваше и се измесваше заедно с тестото. Confused
Цитирай

София

Мнения: 3 447
Това ли е?

Кашкавалки
250 гр кашкавал-настърган
250 гр сирене- настъргано
250 гр маргарин/мас
1 ч.ч. кисело мляко
1бакпулвер
1 ч.л. сода за хляб
около 3 ч.ч. брашно
1 яйце - за намазване
Содата и бакпулвера са загасяват в киселото мляко. Всички продукти се смесват.Оформя се меко тесто - да не лепне на пръстите. Слягаме го в хладилника за 20 мин. След това го нарязваме на 6-7 топки, всяка от които разточваме на кръг с дебелина 1 см и се нарязва като за кифлички. Навиват се на кифлички, мажат се с разбито яйце и се наръсват с каквото имате - ким, мак, сусам.... Пекат се на 180-200 гр около 10-15 мин.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Dona , не е SadБез сирене е, мисля че имаше и мая.Благодаря!
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
намерих я Smile
 Стават страхотни кифли, меки и много вкусни!Горещо препоръчвам рецептата Love
Цитирай


Мнения: 2 548
Пека ги!
Благодаря за рецепатат!

Дано да стане нещо, че това тесто ми взе здравето  35
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Пека ги!

Дано да стане нещо, че това тесто ми взе здравето  35
И аз ги пека, даже извадих едната тава от фурната.Май цаката на тестото е кашкавала да не се слага след като се извади от хладилника.От студеното тестото се стяга и се меси трудно.Но след като втаса тестото, може да се премеси и кашкавала се разнася равномерно.За плънка сложих кремвирш.Няма да опитвам, че съм на диета, но поне миришат невероятно.Всеки път се изяждат много бързо.
 И аз благодаря за рецептата!
Цитирай


Мнения: 2 548
Аз не знаех кога се слага кашкавалът и го сложих след като замесих тестото....докато обаче стане нормално тесто...зор видях.
И аз ги извадих от фурната.
ММммм...направих с плънка от кремвирши+кисела краставичка+царевица, само със сирене, без никаква плънка и с луканка+царевица+краставичка  Crazy
Цитирай

Бургас

Мнения: 828
Мисля да ползвам суха мая, само едно пакетче, я по-вещите да се изкажат по въпроса.
Цитирай


Мнения: 2 548
Мисля да ползвам суха мая, само едно пакетче, я по-вещите да се изкажат по въпроса.

давай, резултата ще е същия
и аз мислех да ползвам суха, но така или иначе имах на кубче, реших да я използвам Smile
Цитирай


Мнения: 1 999
Приблизително за колко време втасва тестото?
Цитирай


Мнения: 2 548
Приблизително за колко време втасва тестото?

20-30 минути
аз моето тесто го оставих да втаса само веднъж
като оформих кифлите, вместо да ги остовя да втасват ги сложих в незагрята фурна и те си довтасаха, докато загряваше фурната
Цитирай


Мнения: 1 999
Мерси. Ще пробвам рецептата, изглежда много вкусна.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.