Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
 • 31 март 2007, 14:35 ч.
 • Преглеждания  5 541  Мнения  68  Онлайн  1
Отговори
 • София
 • Мнения: 1 444
Момичета, много съм развълнувана, натъжена, ужасена, шокирана, от това, което видях тези дни Голямата ми дъщеря пострада, удари си лошо главата и е наставена в неврохирургията на Пирогов за няколко дни, под наблюдение В стаята и докараха едно бебче на два месеца Божидара, от дом *Майка и дете*, на което главичката му се пълни с ликвор-течност, трябва да се оперира, слагат някаква клапичка в главичката, която не позволява да задържа течността, освен това оперират и при сърдечната област, тъй като тази течност ще се оттича там Има и още едно бебче от дома, което е настанено в съседна стая и нямам пряк поглед върху него Та на санитарките е възложено да го хранят, преобуват и тн, да поемат грижите върху него От всички, има само една, която е набожна жена и се грижи за детето през смяната си Останалите не го преобуват, памперса му прогизва до главичката, а детето е с операция на гръбнака, тъй като освен главичката, има и спина бифита, тоест ще е инвалид Хранят го в легнало положение, то се дави, нещо страшно е направо Аз непрекъснато гледам да го преобуя, да го гушна и да го нахраня, да усети поне малко майчина топлина и ласка Една от санитарките, която беше много любезна, докато видя, че няма да и подаря нищо и пари нямам намерение да и дам, след като се ядоса от това ми забрани да го преоблека и нахраня Разрази се скандал и накрая като нямаше какво да каже, не може да каже, че се заяжда, тъй като не и давам нищо, та изтърси, че не искала *копелето* да свиква на нежност и внимание, защото си имала друга работа и нямала време да се занимава с него, аз съм го научавала на внимание и щяло да я побърка Като краен резултат детето се разболя от стояне мокро и ще го връщат в дома, без да го оперират, а казват че след тази операция има огромни шансове поне за главичката и нормално умствено развитие Гледам отношението тези дни на жените, работещи в отделението към изоставените бебета и сърцето ми се къса, не мога да лазбера как жена, майка е способна на такова бездушие, на такова нечовешко отношение към една обречена и без това бедна, малка душица?
Пуснах темата, защото съм страшно объркана и ужасена тези дни и исках да споделя с вас Доста още имам да ви пиша, но в момента бързам да прибера дъщеря си, че я взех за час да се изкъпе в къщи и трябва да я връщаме После ще ви разкажа за една англичанка, която е основала фондация и спонсорира тези операции на децата от домовете-страхотна жена, всеки ден е в отделението, пряко се интересува, помага и какво ли не прави за изоставените дечица, но една птичка пролет не прави за жалост

Реклама
# 1
 • Мнения: 441
нямам думи...

дано Бог се смили над малките душици, чиито живот е страдание във всяка секунда

тези деца са ангели, който си позволи да ги обиди ще получи възмездие рано или късно

аз вярвам в това

Мери, дано детенцетот ти се оправя бързо

гушни бебето от мен и предай цялата ми любов, просто не мога повече да пиша...

Последна редакция: сб, 31 мар 2007, 14:48 от Април

# 2
 • монако ди бавариа
 • Мнения: 4 138
една нация се познава по отношението към болните, старите хора и недъгавите деца. повече нямам какво да кажа..........говоря за масовото отношение, а не за единиците, които помагат. навсякъде е така, по болници, по приюти....безцърдечна нация сме, с лоша ценностна система, зли и бездушни Cryвсички се оправдават с лошото заплащане. липсата на човечност не може да я компенсира никакво заплащане

# 3
 • София
 • Мнения: 273
безсърдечна нация сме, с лоша ценностна система, зли и бездушни Cryвсички се оправдават с лошото заплащане. липсата на човечност не може да я компенсира никакво заплащане
Най-точно казано.
Главата ми не може да го побере, но уви, това е самата действителност. И това е болница, за което разказвате, а какво става зад стените на домовете ? Тук, пред очите на изплашени и притеснени майки, не им пука, а там при болните и увредени дечица, в домовете за по-големи и дори възрастни болни ..... Дават някой репортаж, всички сме потресени и после .... животът продължава, до следващата подобна сцена. Какво трябва да се направи, може би повече гласност, повече подкрепа, доброволен труд?!

# 4
 • монако ди бавариа
 • Мнения: 4 138
гласност...........после обаче никой няма да пуска примерно членовете на ДБМ да ходят в домовете и децата ще са още по-ощетени. то там за памперси пари няма и за храна на бебетата, лелките крадат от яденето им #Cussing outда промениш мисленето на един цял народ е непосилна задача. звучи безнадеждно и за жалост е така....

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 341
marypopins, бързо да се оправи дъщеричката ти  Hug

А това което разказваш ме връща години назад,когато взехме Лъчезар 2 месеца по-късно постъпихме с него в болница по спешност-дихателна недостатъчност.Та постъпването ни беше през нощта и влизайки в отделението сложиха детенце веднага на кислород под един като скафандър.Но на 5-тата минута той се разплака,а така трябваше да седи поне 20 минути.Не мога да го гушна,не мога нищо да направя за да го успокоя и съм се навела над него и се опитвам да го успокоявам,но не издържах и се разплаках.Толкова безпомощна никога не съм била.

В това време влиза една от сестрите и ме гледа адски учудена,че съм обляна в сълзи и ми вика"Не мога да те разбера та ти това дете го познаваш едва от вчера какво си се разревала все едно е твое"  #Crazy Отговорих и че това е моят син ако все още не е разбрала и да си го набие в главата много добре  #2gunfire

Та след дългия увод,да стигна до съществото-три дни по-късно докараха дете което е недохранено и с куп болести.От някакъв дом от Панагюрище май беше,без дрехи увито в някакви парцали.Гледката беше ужасяваща просто.Пльоснаха го в съседната стая на едно легло и го забравиха.Забраниха ни да влизаме при него под претекст,че било заразно да не заразим децата си.Е как бе хора да не влезнем та то се скъса от рев,бутнали му едно шише в устата подпрели го с някакво одеяло и излязоха,шишето пада и детенце гладно пищи.Мокро по същия начин,ужас..... Влезнахме и го нахранихме,обадих се на мъжа ми и донесе една чанта с дрехи на малкия и го облякохме,купихме му памперси и го преобувахме редовно.Детенце започна да се усмихва,подобриха му се и кръвните изследвания,грейна му личицето истински.Но за съжаление ние седяхме там само 10 дни,поръчахме на другите майки да се грижат за него,но страшното беше,че те отказаха били притеснени за собствените си деца и не им се занимавало с някакво си чуждо дете.

Та в този ред на мисли,май много имаме да учим по отношение на това какво означава - любов и човещина.Имаше сестри които след като го приведохме в добър вид малкото бръмбъзъче започнаха да влизат по-често и да се занимават с него,други само си вършеха бездушно работата,а лекуващата лекарка му се радваше истински и го гушкаше като истинска майка.

Така,че май не е до професия,заплащане или задължение.Всичко е в сърцето и душата на човека.Нека си пожелаем,да има и добри и сърдечни хора повече от безсърдечните,а последните както каза Април-тези деца са ангели, който си позволи да ги обиди ще получи възмездие рано или късно

Нагушкай малкото мъниче и от нас и ти пожелавам сили да преглътнеш някак това с което си се сблъскала.   bouquet

# 6
 • София
 • Мнения: 1 843
Стискаме ти палци, мерипопинс, дано всичко приключи добре за вас.

И наистина, Креми, това човещината и любовта не се учат.

Не мисля, че нацията ни е толкова бездушна, но малко са й закърняли добродетелите. Мизерията не подхранва благородството в човека. Но най-страшно, когато си позволим да влезе в душите ни.
Разстройвам се, когато чета подобни истории и веднага се питам дали аз самата съм направила достатъчно за да не се случват...и ми се струва, че не съм.

# 7
 • Там където е семейството ми
 • Мнения: 2 511
мерипопинс, кремиРазплаках се. Cry
Мили душици.
Както е казала Креми,всичко си е до човека.
Когато взехме Боби два дни след това влязохме във болница за операцията,която му предстоеше.
Приеха ни във отделението във неделя късно вечерта.Отделението беше празно,тъй като е имало грипна епидемия и операциите са били отложени.
На вратата ни посрещна само един пациент-Петко.никога няма да забравя това дете.
Когато го погледнах за пръв път,видях само две любопитни черни очички.Не забелязвах огромните скоби,които придържаха брадичката му,от страни на бузките.
По-късно разбрах,че детенцето е във отделението от близо месец,тъй като от домът от където е нямали възможност непрекъснато да го водят на консултации и т.н го оставили във отделението.
Детето не можеше да се храни нормално предвид скобите.Сестрите пасирваха ядене и го хранеха те.Нищо,че беше на около 5 го.милият се изпускаше вечер.Никога не чух,някой да възнегодува било сестра,било санитарка,че видиш ли Петко пак се е напишкал и ще трябва да се преобува и сменят чаршафи.
Всички от персонала носеха по нещичко на детето,когато идваха на смяна.
Моят мъж,идваше сутрин със пърлни торби покупки,но никога не забравяше и Петко.
Петко се научи,още като се появеше на вратата да хуква срещу него и едва разбираемо,да го пита"Чичо,носиш ли ми пак банани?"Обожаваше бананите.Когато мъжът ми му подадеше връзката със бананите очичките му грейваха.
Никога не видях да застъпи сестра или санитарка на смяна и да не донесе нещо на Петко.било играчка,било пък някой плод.
Никога не видях това дете,да е мръсно,не преоблечено или пък ненахранено.
Евала на такива хора.Ако можеше всички да бъдат,като тях...........
Заминахме си след около седмица и оставихме Петко там с голяма тъга.
По-време на по нататъшните ни консултации,винаги се осведомявах за него.

# 8
 • София
 • Мнения: 1 444
Ужасно е отношението към бедните душички, бездушието на тези жени, особено тази, която от злоба, че не е получила поредната аванта си го изкара на бебето Ето, че от безхаберието им се разболя и ще изпусне така важната за него операция Единствено се надявам тази жена, за която споменах, че ще успее да раздвижи бездушната маса и бюрократичната машина, защото тя също много се възмути от държането им, все пак тя плаща операцията Днес дойде с друга нейна сънародничка, която беше бременна и гушкаха бебчето, което вече е на системи Гледката е страшна, тъй като вени няма, включен е апарат, който да дозира течността, която иначе не минава заради тъничките вени За да не извади абоката мърдайки, му бяха вързали ръчичката с канап за леглото Проблема е, че не смея на своя глава да го пипам много, защото е с операция на гръбнака и се страхувам да не стане беля и после мен да обвинят Освен това не мога да ви опиша от тази течност колко тежка е главичката му, страшно тежка, няма никакъв синхрон с телцето За първи път като го взех, не очаквах и останах шашната, дори се страхувам да не му счупят вратлето, защото ги виждам как го премятат, не очакват явно тази тежест и всеки пък някоя като го грабне да му смени памперса най-после и му увисва главичката като на агне, абе страшна работа Току що дъщеря ми се обади и каза, че тази англичанка от фондацията е довела още доста хора и снимат бебетата в отделението, възмутени, че тези изроди са разборляли и двете бебчета, като едното отказали операция не защото е болно, а защото му се бели кожичката, при положение че го водиха в МА на кожен и са казали, че няма нищо заразно, просто суха кожа, неподдържана, никой не го маже с олио, кремчета и др та затова се бели горкото
Най-ужасното е, че самите тези отвратителни сестри и санитарки признаха, че в домовете дори толкова не ги поглеждат, колкото в болницата Като се захванах да им говоря и да моля за повече човещина и това ми обясниха, че там изобщо никой не ги поглеждал, особено увредените дечица Сигурно е вярно, Божидарка е с ужасни обриви по дупето, от това че не е мита и къпана и мазана с кремче

# 9
 • София
 • Мнения: 1 444
Забравих да ви кажа, че разпитах за произхода на Божидарка и се оказа, че майката е ученичка на 16 години, която дълго е крила и правила опити да се отърве някак от нежеланата бременност Естествено не е успяла, а резултата от тези опити е налице Нейните родители са оставили детето в домът, тъй като тя не може да решава сама, поради възрастта си Това беше повод за поредния дълъг разговор между мен и дъщерите ми, в който им обясних отново, че зрелостта не се състои в това да метнеш гащи през рамо, да правиш псевдо секс с пикльо като теб, парадирайки, че си голям и зрял индивид, че интимността и самият акт е отговорност, която не си ли готов да поемеш, по-добре не го прави Това, че първо трябва да си се ограмотил за предпазните средства, да си достатъчно съзрял, да можеш да имаш трезва преценка върху това какво правиш, как го правиш и с кой го правиш, че секса е любов, особено в тази възраст, колко пошло би било да го направиш само за да изгубиш девствеността си Обясних им, че да не дава господ, но аз при подобно безотговорно действие от тяхна страна не бих им дала шанс да продължат безгрижно живота си без товара на действията си върху плещите им Напротив, ще оставя детето им, да се грижат за него, да понесат последиците от действията си, вместо да съсипя живота на напълно невинно и беззащитно същество, ще съсипя безгрижността на техният, всъщност не аз, те сами ще са съсипали тази безгрижност Не мога да толерирам поведението на родителите на тази майка, които са и дали шанса да живее живота си, да учи, да завърши, да ходи по дискотеки, кръчми, купони, след години да се задоми и стане майка на несъсипани деца, всичко това за сметка на една безпомощна и осакатена душа, която са захвърлили, за да не им напомня грешките и да не разбива стереотипа им и предначертаният за дъщеря им розов живот Вярно, майка съм, болно ще ми е, но всеки трябва да носи товара на постъпките си и да стои зад тях, никой няма право на втори шанс след безотговорността си и за сметка на чуждото нещастие

# 10
 • София
 • Мнения: 2 722
Чета, плача и се моля за бедните дечица  Praynig
 marypopins пожелавам бързо възстановяване на дъщеричката ти

# 11
 • преди Варна/сега Горна Оряховица
 • Мнения: 4 256
Ужас!Но  Thinking защо ли не съм изненадана,само потресена от поредните случаи на бездушие проявено от жени,майки...
marypopins бързо възстановяване на дъщеря ти

# 12
 • Мнения: 2 123
Чета и не мога да се разплача.... просто ми идва да се вдигна сега до Пирогов и да почна да бия.... а съм езключително кротък човек.

Мери, кажи можем ли нещо да направим за детето... не че се сещам какво, ама... да занесем памперси ли, аз мога и да постоя при него ... просто не се сещам какво мога да направя, но ако на теб ти хрумне, кажи. Стискам палци на детенцето ти

# 13
 • sofia
 • Мнения: 7 477
Чета и не мога да се разплача.... просто ми идва да се вдигна сега до Пирогов и да почна да бия.... а съм езключително кротък човек.

Мери, кажи можем ли нещо да направим за детето... не че се сещам какво, ама... да занесем памперси ли, аз мога и да постоя при него ... просто не се сещам какво мога да направя, но ако на теб ти хрумне, кажи. Стискам палци на детенцето ти


знае ли се в кой дом ще е детето?

# 14
 • Мнения: 120
Чета и плача, плача и чета ,но страшно ми се иска и да ида като Fussiта да взема един автомат ,па да ги почна.....! #2gunfireСмятам, че на такива бездушни, лишени от всякакви чувства хора мястото им не е сред нас.Може да ви звуча много агресивно, но ми се струва, че това е самата истина. И после, хей другари държавници/или каквито там да сте smile3511, кога ще се научите да поставяте хора на точните работни места, а не да търсим работа за "наште си хора".КОГА?????? Кога ще станем нормална държава-не ме интересува дали ще е европейска, американска, съветска или каквато там ще е....?При тази безработица ми омръзва да гледам хора ,които не са си на мястото и като не искат да работят-ами пратете ги да копат Mr. Greenсигурно ще са си го заслужили и поставете на тяхното място наистина хора, които милеят за това, което вършат. Боже! Защо има толкова мъка на тоя свят?
Не мога повече да пиша.....!Простете ми за грубостта! newsm45

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт