Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора

у дома

Мнения: 1 553
необходими продукти:
лист хартия А4, две средно големи яйца, сол, вилица, печка с поне един електрически котлон.

начин на приготвяне:

листа сгъваме на две, след което четирите ръбчета ги подгъваме, за да се получи правоъгълна хартиена тавичка. така оформената хартия поставяме върху котлона, който включваме да загрее на силна температура. когато хартията се затопли, повтарям само да се затопли, счукваме яйцата, като внимателно отделяме черупките им от белтъка и жълтъка. посоляваме ги и започваме внимателно да разбъркваме с вилицата. след няколко минути отстраняваме хартиената тавичка от котлона и яйцата са готови за консумация. в зависимост от предпочитанието може да ги направим по-рохки или по-запечени.
поднасяме ги с филийка препечен хляб и сирене. по желание можем да посолим с червен пипер.
добър апетит  Wink

ВИЖ: 1, 2, 3 и 4
Цитирай

Раднево

Мнения: 780
Това е много интересно . Задължително ще се пробва Smile   bouquet
а не залепва ли за хартията? - без мазнина  newsm78
Цитирай

у дома

Мнения: 1 553
да, залепват, но това е един от чаровете на тези яйца - с вилицата да изчегъртваш яйцето от листа  Mr. Green
с мазнината ще се изгуби чистия вкус на яйцето  Peace
Цитирай

на брега на Дунав

Мнения: 1 566
Разби ме с тия яйца на хартишка!  35 hahaha. Признавам си, че първоначално помислих, че иде реч нещо за великден, ама останах много изненадана.  Mr. Green.  Страхувам се да не направя някой пожар в къщи, та май ще се въздържа да пробвам, но иначе идеята е много оригинална  Peace
Цитирай

София

Мнения: 4 969
Тия яйца са ми спомен от детските години.МЕрси ,Блу  HugСамо дето не съм ги яла бъркани а цели.НАистина е голяма вкусотия Peace
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 114
И аз ги правя и много се харесват у нас, също не ги бъркам ......... и Корнишонка няма да гасиш пожар ако не сложиш хартията( аз ползвам пек. хартия или целофан) на загрят котлон. Very Happy
Цитирай


Мнения: 4 329
Мъжът ми често ни прави такива. Very Happy
Той ги разбърква съвсееем леко с една шпатулка.
Тъй като са ни стъклокерамични котлоните, слага хартията /мокра винаги/
в тиганче и оставя да се печат. Сол и червен пипер слага, когато станат готови.
Цитирай

У дома

Мнения: 1 695
Голяма вкуснотия е и ги правя почти всеки ден върху оризова хартия. Аз съм на газ, така че слагам хартията в тиган и пак става.
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
Ние си ги печем на вестник без да ги бъркаме - аромата им на запечено е превъзходен . Но стават рохки и който не обича ....
Цитирай

далече от морето

Мнения: 1 119
Ние си ги печем на вестник без да ги бъркаме - аромата им на запечено е превъзходен . Но стават рохки и който не обича ....

миналата година една приятелка ми направи на вестник.от мастилото започнах да повръщам.изглежда не ми понесе.за жалост повръщането трая 2 дни,в които си обърнах червата на обратно  Sick
така че внимавайте  Peace
Цитирай

София

Мнения: 7 602
Обожавах такива яйца като малка. Майка ми ги правеше на амбалажна хартия. Мерси, че ми припомни рецептата Hug
Цитирай


Мнения: 1 365
Не го правете с вестник  - има олово в мастилото.
Цитирай

София

Мнения: 1 271
скоро свеки гощавала мъж ми с такива само че направени на печка "циганска любов" каза че били превъзходни - и върху вестник ...
Цитирай


Мнения: 7 469
Изглеждат много апетитни! Може ли да се използва домакинско фолио вместо хартия? Embarassed
Цитирай


Мнения: 4 754
Абе момичета , че рецептата е оригинална спор няма .Ама това с вестника направо ме разбихте тотално.Това да си покрия храната с вестник ми е отвратително , пък кво остава да си пържа яйцата в/у вестник !!!Направо червата ще си издрайфам...шъ ма извинявате нищо лично .Просто ме убихте !!! Rolling Eyes Shocked Mr. Green Sick
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора