Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 31 март 2007, 17:38 ч.

голям смолянски боб

  • 1 785
  • 20
  •   1
Отговори
 Grinningздравейте!моля ви за помощ-ако някой знае какво и как се готви от смолянски боб.благодаря предварително.   bouquet

# 1
  • София
  • Мнения: 3 447
Можеш да си го сготвиш като нормален боб, по-гъстичък като яхния, или пък на салата. Аз го обичам на салата с лук, джоджен, оцето, олио и сол.

# 2
  • Варна
  • Мнения: 857
сваряш го както обикновенният боб.След това нарязваш пресен лук разбъркваш боба със лука и лютеница колкото поеме.Става супер салатка Peace

# 3
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Аз го правя печен на фурна. Варя (във водата слагам само мазнина) във вакумна тенджера. След това изсипвам в тава, слагам лук, домати, моркови, сол, целина и чубрица и запичам.
Подходящ е и за салата. Сварен със зехтин, оцет и лук.

# 4
  bouquet  bouquet  bouquetмного ви благодаря

# 5
  • София
  • Мнения: 258
Много хубав става запечен на фурна с парчета бекон или по-мазна наденица.

# 6
  • Atlanta
  • Мнения: 197
Като родопчанка, изяла тонове от този боб, абсолютната победителка като рецепта е -
 - сварен смилянски фасул/смолянски боб
 - една нарязана глава лук на ситни полумесеци
 - гьозум /задължително/
 - малко сол и червен пипер

Запържваш в малко олио/зехтин лука и добавяш останалите неща. Става невероятно - и нещо смешно - един колега на баща ми беше ял това за първи път у нас и след това жена му се обади да пита какво е било, защото той и казал, че било много вкусно и май е било пържени фъстъци Laughing

# 7
  • Мнения: 375
Боб по якорудски




Прави се като обикновен боб, но се прибавя 1 кисела ябълка на парчета, няколко нарязани картофа ( когато бобът е почти сварен), 1 глава чесън - цели небелени скилидки.


# 8
  • Мнения: 375
Боб с ориз

1 глава лук се задушава, прибавят се 1 и 1/2 ориз, 5 ч.ч. вода от сварения боб, самият  боб, джоджен. Мята се в тавичка и се пече.

# 9
  • София
  • Мнения: 3 537
Можеш да си го сготвиш като нормален боб, по-гъстичък като яхния, или пък на салата. Аз го обичам на салата с лук, джоджен, оцето, олио и сол.
bowuu

# 10
  • Мнения: 534
Добре де,аз готвих миналата седмица такъв боб  нещо ми сладни   newsm78
а слагах сол,сол и пак ми е сладък,а мъж ми вика нема такова нещо?
Ама на мен си ми е сладък  Tired

# 11
  • в баира
  • Мнения: 861
сваряш го както обикновенният боб.

 Peace

# 12
  • София
  • Мнения: 431
Добре де,аз готвих миналата седмица такъв боб  нещо ми сладни   newsm78
а слагах сол,сол и пак ми е сладък,а мъж ми вика нема такова нещо?
Ама на мен си ми е сладък  Tired
Може сорта да е бил такъв  newsm78 и на мен ми се е случвало   Thinking

# 13
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Ама на мен си ми е сладък  Tired

На мен пък ако не ми сладни го определям като "не вкусен" Wink, в това му е чара.

# 14
  • София
  • Мнения: 431
 Можеш да го панираш , става много хубав и страхотно мезе  Peace  Вариш после  панираш  в брашно, яйца, галета и пържиш в повечко мазнина. Голяма играчка е но пък си заслужава  Naughty Hug

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт