Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора
 Very Happyздравейте!моля ви за помощ-ако някой знае какво и как се готви от смолянски боб.благодаря предварително.   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 3 447
Можеш да си го сготвиш като нормален боб, по-гъстичък като яхния, или пък на салата. Аз го обичам на салата с лук, джоджен, оцето, олио и сол.
Цитирай

Варна

Мнения: 847
сваряш го както обикновенният боб.След това нарязваш пресен лук разбъркваш боба със лука и лютеница колкото поеме.Става супер салатка Peace
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Аз го правя печен на фурна. Варя (във водата слагам само мазнина) във вакумна тенджера. След това изсипвам в тава, слагам лук, домати, моркови, сол, целина и чубрица и запичам.
Подходящ е и за салата. Сварен със зехтин, оцет и лук.
Цитирай
  bouquet  bouquet  bouquetмного ви благодаря
Цитирай

София

Мнения: 258
Много хубав става запечен на фурна с парчета бекон или по-мазна наденица.
Цитирай

Atlanta

Мнения: 195
Като родопчанка, изяла тонове от този боб, абсолютната победителка като рецепта е -
 - сварен смилянски фасул/смолянски боб
 - една нарязана глава лук на ситни полумесеци
 - гьозум /задължително/
 - малко сол и червен пипер

Запържваш в малко олио/зехтин лука и добавяш останалите неща. Става невероятно - и нещо смешно - един колега на баща ми беше ял това за първи път у нас и след това жена му се обади да пита какво е било, защото той и казал, че било много вкусно и май е било пържени фъстъци Laughing
Цитирай


Мнения: 375
Боб по якорудски




Прави се като обикновен боб, но се прибавя 1 кисела ябълка на парчета, няколко нарязани картофа ( когато бобът е почти сварен), 1 глава чесън - цели небелени скилидки.


Цитирай


Мнения: 375
Боб с ориз

1 глава лук се задушава, прибавят се 1 и 1/2 ориз, 5 ч.ч. вода от сварения боб, самият  боб, джоджен. Мята се в тавичка и се пече.
Цитирай

София

Мнения: 3 537
Можеш да си го сготвиш като нормален боб, по-гъстичък като яхния, или пък на салата. Аз го обичам на салата с лук, джоджен, оцето, олио и сол.
bowuu
Цитирай


Мнения: 533
Добре де,аз готвих миналата седмица такъв боб  нещо ми сладни   newsm78
а слагах сол,сол и пак ми е сладък,а мъж ми вика нема такова нещо?
Ама на мен си ми е сладък  Tired
Цитирай

в баира

Мнения: 861
сваряш го както обикновенният боб.

 Peace
Цитирай

София

Мнения: 431
Добре де,аз готвих миналата седмица такъв боб  нещо ми сладни   newsm78
а слагах сол,сол и пак ми е сладък,а мъж ми вика нема такова нещо?
Ама на мен си ми е сладък  Tired
Може сорта да е бил такъв  newsm78 и на мен ми се е случвало   Thinking
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Ама на мен си ми е сладък  Tired

На мен пък ако не ми сладни го определям като "не вкусен" Wink, в това му е чара.
Цитирай

София

Мнения: 431
 Можеш да го панираш , става много хубав и страхотно мезе  Peace  Вариш после  панираш  в брашно, яйца, галета и пържиш в повечко мазнина. Голяма играчка е но пък си заслужава  Naughty Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора