Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Лапад

  • 1 апр. 2007, 12:51 ч.
  • Преглеждания  2 122  Мнения  15  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 6 461


Може ли да се замрази пресен Лапад ?
Без да се налага да го попарвам.

Благодаря предварително
  bouquet

Реклама
# 1
  • на 3 градуса от адът
  • Мнения: 3 647


Може ли да се замрази пресен Лапад ?
Без да се налага да го попарвам.

Благодаря предварително
  bouquet

да може
но първо го измий и  го нарежи - и после като го готвиш  няма да се налага да го размразяваш
  bouquet

# 2
  • България
  • Мнения: 295
Да може нарязан измит аз така си го приготвям за фризера .

# 3
  • Мнения: 6 461
А твърдата част в средата на листото да я махам ли ?
Всъщност да кълцам самото листо без тази жила по средата. Thinking

# 4
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 243
Да може нарязан измит аз така си го приготвям за фризера .
И аз така. Не, няма нужда да махаш жилата, режи и нея!  Peace

# 5
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
А защо пък трябва да го попарваш? Веднъж готвих зеле при свекърва ми. Беше прясно зеле, попарено и сложено в камерата. Никога не съм яла по-гадно нещо от това Sick, при все, че обожавам зеле във всякакъв вид.
Аз лично не виждам смисъл.

# 6
  • Мнения: 6 461
Благодаря момичета за бързите отговори Hug
След малко се заемам с този лапад.

Вече обаче забърках супичката ...дори похапнахме стана много вкусна.

Лапад,пресен лук,морковче,фиде
Застроих с жълтък и кисело мляко
Накрая сложих парче масло...на истина много променя вкуса Peace


# 7
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 370
А твърдата част в средата на листото да я махам ли ?
Всъщност да кълцам самото листо без тази жила по средата. Thinking

Да, махни я, че е твърда и горчи. Аз не я режа, а просто хващам всеки лист с едната ръка за дръжката, а с другата смъквам листото надолу - къса се и дръжката остава в ръката ми...незнам дали ме разбра Rolling Eyes...става много по-бързо, отколкото да изрязваш всяка жилка.

# 8
  • България
  • Мнения: 295
Ако е младо не махам жилката .

# 9
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 391
Ако е младо не махам жилката .

и аз така. А и на по- големите листа рядко го правя.

# 10
  • Мнения: 6 461

Да, махни я, че е твърда и горчи. Аз не я режа, а просто хващам всеки лист с едната ръка за дръжката, а с другата смъквам листото надолу - къса се и дръжката остава в ръката ми...незнам дали ме разбра Rolling Eyes...става много по-бързо, отколкото да изрязваш всяка жилка.
Ясно Heart Eyes
Така направих Peace
Много е дебела на истина тази жилка Twisted Evil

# 11
  • Мнения: 6 461
А това ми хвана окото .
Мисля да го приготвя до като малкото спи.
Изглеждат ми апепитни от снимката Heart Eyes




Сарми от лапад

Продукти:

2 големи връзки лапад
4 глави лук
3 с.л.олио
1 ч.чаша ориз
1 ч.л. червен пипер
1 с.л.ситно накълцан копър
1 с.л.ситно накълцан магданоз
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:

 Задушава се ситно накълцания лук в мазнината и малко вода.
Добавят се зелените подправки, ориза и червеният пипер.
Добавя се малко вода и се задушава на слаб огън около 10 -1 5 минути.
Листата от лапад се попарват, след като внимателно се измият.
Оформяме сарми от оризовата смес и листата лапад и ги подреждаме в тенджера. Отгоре поставяме чиния с по - малък диаметър, която да притиска сармите.
Заливаме с вода, малко над чинията, посоляваме и добавяме малко олио.

П.п. може да клъцна на ситно пилешко месо в плънката Mr. Green

# 12
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 243
Не, ти просто искаш да ти дойда на гости, очевидно е!  Hug
Защото знаеш колко обичам постни сърми и ме изкушаваш!  Party

# 13
  • Мнения: 6 461
Не знаех ,че Лопуш и Лапад е едно и също Thinking  (видях подобна темичка) Mr. Green

По нашия край му казваме Лапад Peace

# 14
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 243
Какво стана - готови ли са сърмите? Да идвам ли?  Sunglasses

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт