Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора


Мнения: 6 461


Може ли да се замрази пресен Лапад ?
Без да се налага да го попарвам.

Благодаря предварително
  bouquet
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647


Може ли да се замрази пресен Лапад ?
Без да се налага да го попарвам.

Благодаря предварително
  bouquet

да може
но първо го измий и  го нарежи - и после като го готвиш  няма да се налага да го размразяваш
  bouquet
Цитирай

България

Мнения: 295
Да може нарязан измит аз така си го приготвям за фризера .
Цитирай


Мнения: 6 461
А твърдата част в средата на листото да я махам ли ?
Всъщност да кълцам самото листо без тази жила по средата. Thinking
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Да може нарязан измит аз така си го приготвям за фризера .
И аз така. Не, няма нужда да махаш жилата, режи и нея!  Peace
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
А защо пък трябва да го попарваш? Веднъж готвих зеле при свекърва ми. Беше прясно зеле, попарено и сложено в камерата. Никога не съм яла по-гадно нещо от това Sick, при все, че обожавам зеле във всякакъв вид.
Аз лично не виждам смисъл.
Цитирай


Мнения: 6 461
Благодаря момичета за бързите отговори Hug
След малко се заемам с този лапад.

Вече обаче забърках супичката ...дори похапнахме стана много вкусна.

Лапад,пресен лук,морковче,фиде
Застроих с жълтък и кисело мляко
Накрая сложих парче масло...на истина много променя вкуса Peace


Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 206
А твърдата част в средата на листото да я махам ли ?
Всъщност да кълцам самото листо без тази жила по средата. Thinking

Да, махни я, че е твърда и горчи. Аз не я режа, а просто хващам всеки лист с едната ръка за дръжката, а с другата смъквам листото надолу - къса се и дръжката остава в ръката ми...незнам дали ме разбра Rolling Eyes...става много по-бързо, отколкото да изрязваш всяка жилка.
Цитирай

България

Мнения: 295
Ако е младо не махам жилката .
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 377
Ако е младо не махам жилката .

и аз така. А и на по- големите листа рядко го правя.
Цитирай


Мнения: 6 461

Да, махни я, че е твърда и горчи. Аз не я режа, а просто хващам всеки лист с едната ръка за дръжката, а с другата смъквам листото надолу - къса се и дръжката остава в ръката ми...незнам дали ме разбра Rolling Eyes...става много по-бързо, отколкото да изрязваш всяка жилка.
Ясно Love
Така направих Peace
Много е дебела на истина тази жилка Twisted Evil
Цитирай


Мнения: 6 461
А това ми хвана окото .
Мисля да го приготвя до като малкото спи.
Изглеждат ми апепитни от снимката Love




Сарми от лапад

Продукти:

2 големи връзки лапад
4 глави лук
3 с.л.олио
1 ч.чаша ориз
1 ч.л. червен пипер
1 с.л.ситно накълцан копър
1 с.л.ситно накълцан магданоз
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:

 Задушава се ситно накълцания лук в мазнината и малко вода.
Добавят се зелените подправки, ориза и червеният пипер.
Добавя се малко вода и се задушава на слаб огън около 10 -1 5 минути.
Листата от лапад се попарват, след като внимателно се измият.
Оформяме сарми от оризовата смес и листата лапад и ги подреждаме в тенджера. Отгоре поставяме чиния с по - малък диаметър, която да притиска сармите.
Заливаме с вода, малко над чинията, посоляваме и добавяме малко олио.

П.п. може да клъцна на ситно пилешко месо в плънката Mr. Green

Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Не, ти просто искаш да ти дойда на гости, очевидно е!  Hug
Защото знаеш колко обичам постни сърми и ме изкушаваш!  Party
Цитирай


Мнения: 6 461
Не знаех ,че Лопуш и Лапад е едно и също Thinking  (видях подобна темичка) Mr. Green

По нашия край му казваме Лапад Peace
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Какво стана - готови ли са сърмите? Да идвам ли?  Cool
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора