Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 1 апр. 2007, 17:32 ч.
  • Преглеждания  10 082  Мнения  10  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 8 386
Мъжът ми преди малко донесе сурово филе от риба тон. Моля за идеи как да го приготвя.
Единственото, за което се сещам е да го изпека на грил, но тъй като е доста сухо, предполагам че ще му трябва някакво сосче.
Ако знаете вкусни и не много сложни рецепти, споделете ги Praynig

Реклама
# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Имам няколко рецепти от френската кухня. Имам варианти:
с лук и бекон, домати и тичвички
с гъби
само с бекон
на фурна, така без нищо почти

Избери си  Hug

# 2
  • София
  • Мнения: 8 386
Ако не те затруднява, моля за първата и втората. Ако са дълги за превеждане, дай тази от двете, която е по-кратка Simple Smile

# 3
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Продукти:
кило и 200 риба (премери си твоята и после си раздели продуктите)
1 чаша олио
3 лимона
1 люта чушчица
8-10 малки лукчета (може да заместиш с голям)
4 домата
3 тиквички
150гр бекон (пушен по-добре)
сол, черен пипер

Накисваш рибата с лимоните и стритата люта чушчица за 2 часа.
Сипваш половината олио в дълбок тиган и щом започне да пуши слагаш вътре рибата с лука и бекончето.
Като станат златисти, добавяш накълцаните на кубчета домати и тиквичките на кръгчета. Доваи останалото олио. Слагаш сол и пипер. Захлупи и така 1 час, на умерен котлон, да не ти загори. Може да си добавиш и кръгчета картофи, ако чакаш повече хора.

Разбира се, част от нещата може да ги заместиш или пропуснеш, нагаждай се, френските са винаги ужасно завъртяни  Crazy

Започнах да ти пиша и втората, обаче е адски сложна за приготвяне, прави се пастет първо от рибки нашоя, ако не ти харесва първата, кажи  Hug

# 4
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Аз съм я приготвяла с бекон-става много вкусно и приготвянето не отнема повече от 30 -тина минути .
Риба тон в бекон
Нарязано на хапки филето се накисва в марината: лимонов сок+2-3 л. олио и +1-2 л. соев сос. Престоява час и след това, ако е на по-малки хапки се слагат 2-3 парченца и се увиват в лист бекон и след това във фолио. Така увити се нареждат в тавата която е на фурната и се пече около 30 минути на 180-200 * Сервира се със царевица и картофи  в  млечно - майонезен сос или гарнитура по твой вкус.

# 5
  • София
  • Мнения: 8 386
Тази е чудесна, Блонди, благодаря ти.  Hug Втората щом е толкова сложна, можеш да я пропуснеш, не съм по сложнотиите  Embarassed.

# 6
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528

 Joy

Страхотни рибки съм измислила от вечното ми бързо писане  Joy
аншоа, все пак  Embarassed

# 7
  • София
  • Мнения: 8 386
Блонди, рибата стана страхотно вкусна Hug Благодаря ти още веднъж за рецептата!

# 8
  • Мнения: 1 355
Рецептата е един път! Невероятно вкусно стана!  bouquet

# 9
Понеже рибата е доста суха аз я правя така:
Наръсвам я със сол, чубрица и я натривам с паста от чесън.Слагам я в на мазнена тава и пека.

# 10
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 520

 Joy

Страхотни рибки съм измислила от вечното ми бързо писане  Joy
аншоа, все пак  Embarassed

Вкара ми интерес набързо  Mr. Green

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт