Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 апр. 2007, 17:32 ч.

Филе от риба тон - как да го приготвя?

  • 11 871
  • 10
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 9 213
Мъжът ми преди малко донесе сурово филе от риба тон. Моля за идеи как да го приготвя.
Единственото, за което се сещам е да го изпека на грил, но тъй като е доста сухо, предполагам че ще му трябва някакво сосче.
Ако знаете вкусни и не много сложни рецепти, споделете ги Praynig

# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 525
Имам няколко рецепти от френската кухня. Имам варианти:
с лук и бекон, домати и тичвички
с гъби
само с бекон
на фурна, така без нищо почти

Избери си  Hug

# 2
  • София
  • Мнения: 9 213
Ако не те затруднява, моля за първата и втората. Ако са дълги за превеждане, дай тази от двете, която е по-кратка Simple Smile

# 3
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 525
Продукти:
кило и 200 риба (премери си твоята и после си раздели продуктите)
1 чаша олио
3 лимона
1 люта чушчица
8-10 малки лукчета (може да заместиш с голям)
4 домата
3 тиквички
150гр бекон (пушен по-добре)
сол, черен пипер

Накисваш рибата с лимоните и стритата люта чушчица за 2 часа.
Сипваш половината олио в дълбок тиган и щом започне да пуши слагаш вътре рибата с лука и бекончето.
Като станат златисти, добавяш накълцаните на кубчета домати и тиквичките на кръгчета. Доваи останалото олио. Слагаш сол и пипер. Захлупи и така 1 час, на умерен котлон, да не ти загори. Може да си добавиш и кръгчета картофи, ако чакаш повече хора.

Разбира се, част от нещата може да ги заместиш или пропуснеш, нагаждай се, френските са винаги ужасно завъртяни  Crazy

Започнах да ти пиша и втората, обаче е адски сложна за приготвяне, прави се пастет първо от рибки нашоя, ако не ти харесва първата, кажи  Hug

# 4
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Аз съм я приготвяла с бекон-става много вкусно и приготвянето не отнема повече от 30 -тина минути .
Риба тон в бекон
Нарязано на хапки филето се накисва в марината: лимонов сок+2-3 л. олио и +1-2 л. соев сос. Престоява час и след това, ако е на по-малки хапки се слагат 2-3 парченца и се увиват в лист бекон и след това във фолио. Така увити се нареждат в тавата която е на фурната и се пече около 30 минути на 180-200 * Сервира се със царевица и картофи  в  млечно - майонезен сос или гарнитура по твой вкус.

# 5
  • София
  • Мнения: 9 213
Тази е чудесна, Блонди, благодаря ти.  Hug Втората щом е толкова сложна, можеш да я пропуснеш, не съм по сложнотиите  Embarassed.

# 6
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 525

 Joy

Страхотни рибки съм измислила от вечното ми бързо писане  Joy
аншоа, все пак  Embarassed

# 7
  • София
  • Мнения: 9 213
Блонди, рибата стана страхотно вкусна Hug Благодаря ти още веднъж за рецептата!

# 8
  • Мнения: 1 356
Рецептата е един път! Невероятно вкусно стана!  bouquet

# 9
Понеже рибата е доста суха аз я правя така:
Наръсвам я със сол, чубрица и я натривам с паста от чесън.Слагам я в на мазнена тава и пека.

# 10
  • Mediterraneo
  • Мнения: 20 654

 Joy

Страхотни рибки съм измислила от вечното ми бързо писане  Joy
аншоа, все пак  Embarassed

Вкара ми интерес набързо  Mr. Green

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт