Medena Torta!

  • 10 397
  • 7
  •   1
Отговори
Zdraveite! moje li njakoj da mi dade rezepta za medena torta!
i po-skoro za torta s medeni blatove,maslen krem i 6okoladova glazura. mersi mnogo! Sign Exclamation
ps. spe6no!

# 1
  • Мнения: 217
Медени блатове за торта.

5 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. стафиди
1 ч.ч. орехи
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. течен мед
1 ч.л. сода бикарбонат

Всичко се разбърква с лъжица в купа и се оставя в хладилника поне за 6 часа. След това се пече в намаслена тавичка (моята беше 24 см) се изсипва от сместа колкото да покрие дъното и се пече за около 15 мин при 180 градуса. Излязоха ми 3 блата.

# 2
  • The new Earth
  • Мнения: 1 941
Медена торта

Продукти за блатовете:
8 лъжици мед
2 яйца
1 лъжичка сода
3 1/2 чаши брашно

за крема:
2 големи (500гр) кофички сметана
10 лъжици пудра захар

Замесва се меко тесто и се разделя на топки,разточват се и се пекат във форма за торта един по един.Сметаната се разбърква хубаво със захарта и се реди тортата-блат,крем,блат....
Кремът може да е и друг по твоя преценка.Ето още един крем,с който може да опиташ:
Прави се от други два крема
1крем.-1 пак. масло + 1 ч.ч. захар се бъркат с миксер, докато захарта се стопи
2крем.-- като течен шоколад , но без какаото - сухо мляко, масло и пудра захар + мааааалко прясно мляко се разтопява на водна баня
Смесват се двата крема и се маже тортата.Отгоре се поръсва с кокосови стърготини,пръчици...а може и с разтопен карамал - захар + масло.

*************


Медена торта с бишкоти

Продукти:
 400 г бишкоти
 6 супени лъжици мед
 1 чаена чаша вода

За крема:
5 яйца
 250 г масло
200 г течен мед
1 супена лъжица портокалов ликьор
 6 портокала.

Яйцата се разбиват на водна баня, докато се сгъстят. Свалят се от огъня и се оставят да изстинат. Маслото се разбива с меда на гъста пяна и се прибавя към яйцата. Кремът се ароматизира с настърганата кора от половин портокал, портокаловия ликьор и сока от два портокала. Останалите 4 портокала се обелват и се нарязват на кръгчета. Бишкотите се потапят в сироп, сварен от меда и водата. Половината от тях се нареждат във форма за торта и се покриват с половината от крема. Нареждат се портокаловите кръгчета. Отгоре се слагат останалите бишкоти и се заливат с останалия крем. Тортата се оставя в хладилника, за да се стегне. Преди поднасянето може да се украси с портокали.

# 3
  • Мнения: 496
mistikistria1,
И аз отдавна търсех рецепта за медена торта.
Момичета, Благодаря за рецептите. Звучат много вкусно.
iskrice, от твоите блатове, които се разточват могат ли да станат меденки? Опитвала ли си? Меки ли стават?

# 4
  • The new Earth
  • Мнения: 1 941
Да,стават и меденки.По принцип колкото повече престояват меденките,толкова по-мекички стават Simple Smile ,но е добре да са в някаква кутия-има такива от бисквити,идеални са за целта.
Върху меденките може да се постави и глазура по желание.


Ето и рецепти за меденки:

Меденки
Съставки:

2 яйца
1 ч.чаша захар
1 ч.чаша мед
2 ч.лъж. сода
2 г ванилия
5 ч.чаши брашно
1 ч.чаша олио

Приготвяне

Медът се разбива с 2-те лъжички сода и към него се слагат разбитите яйца със захарта , ванилията и чаша олио на струйка и брашното. Разточва се кора и се правят тестени формички. Пекат се на 180ºС 15-20 мин.
************************************


ДОМАШНИ МЕДЕНКИ(здравословни)
Продукти:

2 яйца
2 каф. чашки олио
1 каф. ч. мед
1 каф. ч. захар
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. канела
1 ч. л. карамфил
350-400 г брашно (типово)
100 г мармалад

Яйцата се разбиват. Прибавят се последователно олиото, медът, содата, канелата, карамфилът и брашното. Замесва се тесто. От него се правят топчета, които се пекат в намазана с олио тава в умерено силно фурна. Изпечените меденки се слепват с мармалад две по две.
************************************


Лимонови меденки с глазура
ПРОДУКТИ:
За тестото :
1 3/4 чаена чаша бяло брашно / екстра качество – за сладки/
1 чаена лъжица сода бикарбонат
1/2 чаена лъжица сол
1 пак. масло / 125гр/
3/4 чаена чаша захар
настъргана кора от един лимон / само най – горната част – 0,5 мм/
1 чаена лъжица сок от изстискан лимон
1 голямо яйце
1/3 чаена чаша мед
1/4 чаена чаша кисело мляко
 
За глазурата:
2/3 чаена чаша пудра захар
2 супени лъжици от изстискан лимон

ПРИГОТВЯНЕ:
В голяма купа маслото се разбива с миксер на средна скорост за около 1 минута. Добавя се захарта, настърганата лимонена кора и лимоновия сок и се разбива още 2-3 мин. Добавя се яйцето и се разбива още 1 минута. Добавя се меда и и це разбърква добре с лъжица. В отделна купа се смесват брашното и содата и половината от тях се прибавят към досега приготвяната смес. Разбърква се добре. След това се добавя киселото мляко, разбърква се и най - накрая останалата половина от брашното и содата. Бърка се до пълната хомогенизация не тестото.
Меденките може да се оформят в произволна форма 3-4 см диаметър, важно е да се поставят в намазана с олио тава и да са на разстояние 5-6 см една от друга.
Пекат се на 180 градуса – 15 минути.
Докато се пекат се приготвя глазурата от лимоновия сок и пудрата захар, като двете съставки се смесват и объркват.
Опечените меденки се глазират веднага с помоща на четка или каквото е под ръка. След като изстинат се затварят плътно в буркан и се съхраняват на стайна температура до 2-3 дни. Може и да се замразят до 2-3 седмици.


# 5
  • Мнения: 496
iskrica,
Ти си върхът!  Heart Eyes  Благодаря ти много! Ще намеря време да опитам рецептите ти. Всички в семейството обожават меденки, надявам се твоите да им допаднат.

# 6
направих тортата на Vanina82 трябва да си призная стана страшна.Само да си призная добавих малко канела и ванилия.Снощи имахме гости и се изеде цялата.

# 7
  • Мнения: 217
Цитат на: pepi_hg
направих тортата на Vanina82 трябва да си призная стана страшна.Само да си призная добавих малко канела и ванилия.Снощи имахме гости и се изеде цялата.
Много се радвам ,че са ти  харесали медените блатове.Рецептата е на друга мама от форума ,тя ми ги беше написала в една моя тема за торта.Аз също много ги харесвам. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт