Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 186
Здравейте!

Накратко и моята история.На 29.03.2007 г. бяхме приети в МА за операция на бебка за отпушване на слъзния канал на лявото око,но след прегледа лекарите решиха да измерят и очното налягане, защото им се сторило,че очичките са по големи.Аз нямах представа за какво ставана на въпрос,но не се притесних особенно,защото досега сме нямали проблем с очите,освен запушения слъзен канал.
След манипулацията докторката ми каза,че има проблем с моето бебе,а тоест,че има високо очно налягане, а именно 29 по метода на Шйоиц и 23 по метода на Манлаков,това са показателите на дясното и око,а за лявото ВОН е 17,3 и 16 измерен по двата метода.Тя ми каза,че проблема е в лявото око и след 20 дни отново трябва да ни хоспитализира, за да се уточни това налягане под упойка,защото на такива малки бебета няма друг начин да се измери ВОН.След като се прибрах и прочетох в интернет какво е това  ВОН  и до какво води се вцепених,сега само плача и не знам какво да правя.Сигурно майките на деца с глаукома ще ме разберат.При нас не е поставена тази диагноза още, а на епикризата пише с оглед уточняване на ВОН да постъпи за нова хоспитализация след 20 дни,засега ни изписаха капки Тимолол за регулиране на налягането.
На епикризта пише:
роговица гладка,лъскава,прозрачна;d=11,5
Пh-нормална,дълбока с бистро съдържимо;прис.зеница,леща,ст.тяло- б.о.
F-палпила- с ясни граници,леко бледовата темиорално;манула и периор-б.о.
Статус като в дясното око.
Искам да ви питам,дали на някоя майка и се е случвало да измерят ВОН инцидентнно висок , след това да няма проблеми и да няма заболяване детето?

Много ще се радвам на вашите отговори!

# 1
  • Мнения: 5 760
Здравейте! За съжаление не мога да Ви успокоя много. При всички случаи се налага да се премери очното налягане под упойка за да се уточни точната му стойности след това да се прецени лечението.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт