Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

ПИТКИТЕ НА БАБА

  • 28 март 2004, 00:51 ч.
  • Преглеждания  5 185  Мнения  4  Онлайн  1
Отговори
  • Варна до морето
  • Мнения: 2 655
Всеки от нас е имал една или няколко любими баби. Моята баба Цвета беше страхотна и никога нищо не ни отказваше. Беше обикновенна жена, природно интелигентна и отдадена на децата и семейството. Жалко, че сега я няма, но всеки път като приготвям ПИТКИТЕ НА БАБА все тя ми е в главата.
Изпращам Ви рецептата:

1. 1 кг. бяло брашно;
2. 1 чаена лъжичка хлебна сода/ препълнена/;
3. 1 бр. ванилия;
4. 2 бр. яйца;
5. 1 чаена лъжичка сол;
6. 1 чаена лъжичка захар;
7. 1 кофичка кисело мляко;
8. 1 супена лъжица олио;
Брашното се пресява слага се хл. сода и ванилията и добре се разбърква. Прави се дупка по средата, където се изсипват отделно разбитите яйца, сол, захар, мляко и олио. Изброените продукти разбийте добре с миксер. Меси се меко, пухкаво тесто, което се оставя да почине около 20 - 30 минути.
След това от тестото се разделя на 8 - 10 къса. Оформа се добре на малки топки и всяка от тях се омесва отделно. Разточват се на дебелина около половин сантиметър, режат се на парченца с остър нож/ аз ги режа на триъгълници/ и се пържат в силно загрята мазнина /олио/ до получаване на златист цвят. Като се изкарат от мазнината, се подреждат в съд с капак, за да омекнат.
Стават доста голямо количество, подходящи  и за гости. Сервирайте с сирене, мед, сладко от ягоди или с каквото разполагате в момента.
Надявам се, че ще Ви харесат. ДОБЪР АПЕТИТ.

Реклама
# 1
  • Варна
  • Мнения: 1 425
Тези питки са толкова вкусни, че човек един пут като ги опита му се иска всеки ден да ги прави за закуска на децата си. Моята баба също ги правеше, а ние се събирахме все едно има празник. Толкова лесно и бурзо се приготвиат, а толкова голиамо е удоволствието да ги хапнеш след това  Simple Smile
Браво Пела, че си се сетила за тях  Simple Smile

# 2
vazmogno li e tova testo da se sahraniava v kamerata, ako ne se izpargi tzialoto kolichestvo?

# 3
  • Варна до морето
  • Мнения: 2 655
Цитат на: Rafaela
vazmogno li e tova testo da se sahraniava v kamerata, ako ne se izpargi tzialoto kolichestvo?


Тук направихме един опит, защото количеството беше огромно, но не се получи. Cry  Cry  Cry
На следвашия ден, след размразяването доста трудно се точат и не бухват толкова много. Embarassed
Ако имаш време пробвай с продуктите на половина. Така няма да има нужда от хладилника и камерата. Wink  Wink  Wink

Късмет. И дано харесат на теб и семейството ти.

# 4
misleh da si spestia edno mesene:))), ama yavno ne stava.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт