Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Страхотия с тиква и месо

  • 2 апр. 2007, 20:12 ч.
  • Преглеждания  3 019  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Трябва ви една тиква, около 500гр кайма, 2-3 глави лук, 3-4 скилидки чесън, 50гр масло, 250гр сварен ориз и подправки.

Измивате си цялата тиква. Режете отгоре голямо капаче, все едно като за Хелоуин. Изчиствате хубаво всички семки и меките, лигави части.

Отделно си размесвате каймата с нарязания лук и подправките - сол, черен пипер, вегета, пикантина, лют пипер, сладък червен пипер, магданоз, кимион... кой каквото обича, всичко е добре дошло.
В тиганче разтопявате маслото и запържвате лука, след като стане готов, слагате за няколко минутки и чесъна. След това добавяте каймата и хубаво задушавате.
Добавяте желаните от вас подправки. Аз лично сложих и индийско орехче и една съвсем лека идея канела.
Който иска, може да си добави и гъбки.
Цялата тази смес я натъпквате обратно в тиквата, слагате отрязаното капаче на мястото му и печете директно върху решетката на фурната на 190 градуса за около час. Зависи от всяка фурна, разбира се, натискайте с облицован пръст  Grinning, тиквата трябва да е мека и да хлътва лесно, за да е готово.
След това поднасяте я цяла на масата и режете резени (като диня) и сервирате. Може и някакъв сос за месо да предложите, аз го давам без. Малко се разпада плънката при сервиране понякога, но това да не ви притеснява. Много е ефектно и красиво, а и адски вкусно и нестандратно.


                                               

Последна редакция: пн, 02 апр 2007, 20:25 от Блонди

Реклама
# 1
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
ММмммм, изглежда и звучи прекрасно.
Обожавам сладко - солени манджи, ще я пробвам задължително.
Благодаря за рецептата Simple Smile.

# 2
  • София
  • Мнения: 431
Тази зима правих такова нещо, само че със свинско месо и да си призная не останах очарована Cry
Имаше леко сладникав вкус от тиквата и може би това не ми хареса , но наистина и много ефектно  Peace

# 3
  • Мнения: 505
Изглежда много апетитно  Peace

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 383
Блонди,браво!Набираш скорост малко по малко в готварството!А започна доста плахо...

# 5
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Блонди,браво!Набираш скорост малко по малко в готварството!А започна доста плахо...

 Joy
Набирам скорост, но рядко запалвам двигателя  bowuu

# 6
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 21 926
Блонди, чудесно звучи! Ще пробвам обезателно...тези дни Grinning

# 7
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 250
Звучи чудесно! Ама от къде да взема тиква сега?  newsm78

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт