Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 817
Днес в парка ,едно дете постоянно гонеше мойто да го малтретира.То не бяха бутания ,удрания ,крясаци ,хвърли му дори камък ,но чашата преля след като мойто дойде вече тотално изплашено при мен и си седнахме на една пейко , онова като се засили и така го бутно отзад в гърба ,просто не знам как хвърлих всичко и го хванах буквално преди да се е размазало доло на цимента.Само да кажа ,че мойто момеченце е на година и половина , а въпросното дете е на3  и половина.
Аз имам и друго по голямо дете на  години ,но винаги , ако съм го видила да удря или бута съм ставала ,карала съм се ,дори аз съм го удряла да му покажа ,че като удариш боли............... и т. н .
Не казвам ,че аз съм страхотен педагог ,но в случая се втрещих от спокойствите на майката,която веднъж не го хвана и не му направи забележка.
Накрая вече , аз станах и отидох при нея и я помолих да обърне внимание на детето си  и ,че мойто не е за един ден ,че да го усакатят.А ,тя каза ,че нямала никакво намерение да си травимра дето заради такива неща #CrazyНаправо ви казвам ми идеше да и отбърша един шамар
Много ми е интересно вие как реагирате в подобниситуации?

# 1
 • София
 • Мнения: 1 771
И аз имам интерес към темата

# 2
 • БГ-изток
 • Мнения: 764
Неминуемо като порастне ще бие майка си,която не иска да го травмира.Дано травмите да не са големи тогаз1 Sunglasses

# 3
 • Мнения: 4 966
Ааа, на мамката щях да й обърша един шамар. Определено. И хич нямаше да ми пука дали ще я травмирам или не.
Децата често са отражение на родителите си...
А на детето още в самото начало бих казала съвсем спокойно, че моето е по-малко и не му е приятно да го бутат. Че то е голямо и трябва да внимава да не нарани по-малките. Ако продължи - директно ще му кажа, че опита ли още веднъж, аз ще бутна него и понеже съм доста по-голяма, него ще го заболи повече. Но детето не бих го ударила - най-много да ми писне, да го хвана за ръката и да го заведа при майка му - не си длъжна да влизаш в ролята на бавачка, а то ходи след вас и вероятно има нужда от внимание.

# 4
 • Germany
 • Мнения: 3 885
На тая й е травмиран мозъка явно, аман от себелюбиви лигли  Close
Аз досега с майки не съм се разправяла, но ако видя, че някой прави подобно нещо първо хващам моето дете, така че да съм сигурна, че няма да му се случи нещо и след това поглеждам другото много дълбоко в очите и с тих и строг тон му казвам, че не давам да прави така, като добавка гледам лошо Wink. Обикновено е действало до сега, но и да си призная не съм попадала в ситуация, в която дете целенасочено се опитва да тероризира. Ако моята пък нещо я прихванат и започне да бута някой я дърпам настрани да се разберем, че не се прави така ( и нея също я гледам лошо Wink) хич даже не се притеснявам, че ще се травмира, препочитам да стане човек, който се съобразява с околните, а ако за някой това е травма- тогава и аз съм травмирана, защото не тупуркам хората по улицата Mr. Green

# 5
 • Мнения: 5 876
При първата най-малка агресия казвам на другото дете, че така не се прави. Важното е да чуе ясно "не" и да го погледнеш в очите.
След това заставам съвсем близо до тях, за да е ясно, че съм там и ще взема отношение. Въобще не чакам след първото бутване или крясване да видя какво ще стане.
В краен случай се преместваме.

# 6
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
Като Анда.
Рядко се е случвало. Последно предния уЙкенд един младеж на видима възраст 5-6 я бутна преднамерено и доста силно на замъка за скачане - хубаво, че падат на меко там и нито се удари, нито се уплаши. Но пък аз с леден глас казах много високо на момчето 'Младежо, ако обичаш, повече да не съм те видяла да ми буташ детето.' Хлапето ме погледна тъй Shocked и общо взето до края не го видях да бута нито моята, нито някой друг.

# 7
 • София
 • Мнения: 9 006
При първата най-малка агресия казвам на другото дете, че така не се прави. Важното е да чуе ясно "не" и да го погледнеш в очите.
След това заставам съвсем близо до тях, за да е ясно, че съм там и ще взема отношение. Въобще не чакам след първото бутване или крясване да видя какво ще стане.
В краен случай се преместваме.

Да, и аз разчитам на силата на Човешкия поглед, но повече залагам на силата на Човешката интонация - скръцвам със зъби, без да ми мигне окото за травмите, които мога да нанеса на побойника. Пък нека тогава майка му да ме попита защо, и как така, и с кое право.

# 8
 • Мнения: 5 876
Мм, да, и интонацията. Тип "учителка по химия хваща ученик да подсказва". Един вид "видях те, запомних те, мисли му при повторен случай".

# 9
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
Да...на същия този замък гледах как друго момче на около 5 блъскаше безобразно по-малките, включително с крака.
Една майка (или баба) се развика на бабата на побойника, която пък зави с безобразен глас как можело, тя нямало да си травмира детето така и ала-бала... Другите се принудиха да си тръгнат оттам, за да не ги бие хлапето с наглата баба. Егаси идиотите, дето бродят по тая земя и считат, че всеки им е длъжен.

# 10
 • София
 • Мнения: 9 006
Мм, да, и интонацията. Тип "учителка по химия хваща ученик да подсказва".

Ааа, не тази - не хваща дикиш, много е мека. По-скоро "змия-кобра защитава гнездото си".

# 11
 • Мнения: 5 876
Не си виждала моята учителка по химия.
От друга страна, аз се намесвам наистина на доста ранен етап - гледам да е преди да е пострадало детето - ако някой се опитва да се качи "през нея" на пързалката, например. Не върви да прекалявам.

# 12
 • Германия
 • Мнения: 7 106
Хващам си детето и го отстранявам от бойното поле, ако атаките продължат, казвам на другото, че така не се прави, защото боли. Само веднъж ни се е случвало да спасяваме синчето от посегателствата на друго, по-голямо дете. Поради тази причина се опитвам да избягвам например детски площадки с много деца, че някои от тукашните са  #Crazy #Crazy

# 13
 • София, център
 • Мнения: 3 448
Според ситуацията.

Не съм далеч от мисълта и да набия чуждо дете, ако прекали.

Забележка на родителя, ако разбера кой е той, че не винаги става, също бих направила,

Да си дръпна детето от побойника, също.

Ето например, сутринта някакво детенце на пясъчника набило Луси по главата заради някакво гребло ли, лопатка ли. Било е по -скоро комично, защото въпросното детенце имало по-голяма кака, която така го биела, и то естествено, я имитира. Тъпото в този случай, обаче е, че майката на провинилото се дете, вместо да му се скара, му повтаряла да се извини на Луси, а то викало "Не икам, не икам"!

# 14
 • София
 • Мнения: 5 467
Не знам, как може да гледаш, как дете на 3 г. и половина, постоянно бута твоето, което е на 1 и половина и да не му свиеш сърмите newsm78?
Какво бих направила... Още при първото умишлено бутане, отивам при детето и му казвам да не бута моето повече. Ако тръгне да го бута отново, вдигам цигански скандал на него, на майката и това е. А при завършителния удар отзад в гръб, за който описваш, щеше да изяде справедливата ми десница Tired.

Аз, обаче, такива майки не съм виждала до сега. 3 години меря улиците и се срещам с всякакви жени и деца, но до сега не съм срещала майка, която да си седи спокойно на кафето, а детето й да сее злоба и вандалщина около себе си. Винаги при такава спорна ситуация, сме се намесвали и двете майки. Аз казвам на моето, че не трябва така да прави, а тя - на нейното. Според случая. Не съм изпадала в такова положение на отчаяна отбрана... Но ако изпадна, казах по-горе, ще насоля разбойника... никой няма право да малтретира моя Душко Добродушков Laughing Peace.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт