Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 3 апр. 2007, 16:26 ч.
  • Преглеждания  1 738  Мнения  16  Онлайн  1
Отговори
  • Италия
  • Мнения: 3 425
Да споделя за многостранното използване на содата бикарбонат...може би някои вече сте ги чували  Wink

1. За миене на плодове и зеленчуци - 1 лъжичка сода на литър вода = по-добра хигиена!
2. За торти и сладкиши -  1лъжичка сода на половин килограм брашно = по-пухкави!
3. За храносмилане(вече познато) - 1 лъжичка в чаша вода!
4. За пералня предотвратява варовиконаслагването - 1 лъжица при всяко пране = по-мека вода!
5. За цветя(във ваза) - половин лъжичка на литър и половина вода = по-дълга свежест!
6. За вана - 300гр сода  и  за педикюр - 2 лъжици на литър вода = по-добре почистена кожа!

Дано съм била полезна  Peace

Реклама
# 1
  • Левият бряг на Арда
  • Мнения: 157
7. щипка сода бикарбонат в кафена чашка вода - за изплакване на устата след употреба на инхалатор за астма. Предпазва от заразяване с гъбички. Simple Smile

# 2
  • Мнения: 11 612
За пералнята - не поврежда ли по някакъв начин, а за тортите - не стават ли с някакъв специфичен вкус?

# 3
  • Мнения: 2 392
За пералнята - не поврежда ли по някакъв начин
- не, но аз ползвам само за бяло пране, кърпи и чаршафи;

Цитат
а за тортите - не стават ли с някакъв специфичен вкус?
- не. Ползвам сода вместо бакплувер, когато нямам такъв.

8. Чистене на кухненски диспозел.

9. Отнемане на миризми в хладилника - пакетът трябва да е отворен.

# 4
  • Италия
  • Мнения: 3 425
Благодаря много полезно инфо   bouquet

10. За премахване ан афти от езика - натърква се мястото,където се усеща афтата! 

# 5
  • София
  • Мнения: 3 269
11. За почистване на сребро - прибори за хранене, бижута и т.н

# 6
  • Италия
  • Мнения: 3 425
11. За почистване на сребро - прибори за хранене, бижута и т.н

Ох ooooh! ,да наистина ми беше изкочило от главата,макар че аз си купих кърпичка за сребро и повече няма да се занимавам с изваряване и търкане до полуда  Peace

# 7
  • USA
  • Мнения: 50
Пандишпана се прави без сода. Само в кекса слагам сода.

# 8
  • Бургас
  • Мнения: 383
още не съм си обяснила за себе защо е така,но когато в кекс/сладкиш сложа 1 ч.л.сода + 1 бакпулвер,накрая имам винаги разкошен сладкиш.Аз правя всичко на принципа на мъфините-разделям сухи и мокри продукти.Содата и бакпулвера ги слагам сухи при пресятото брашно,не ги гася с нищо.

# 9
  • Италия
  • Мнения: 3 425

ОФФ,какво значи 'да гася' в случая?  newsm78

# 10
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 011
Содата се гаси с кисело мляко за сладкиши.
Аз я ползвам за търкане на тави и тенджери, ако са замърсени и мия мивката със сода.

# 11
  • Мнения: 1 352
Много полезна информация. Това с пералнята ще го пробвам следващият път. Не съм го чувала до сега.

# 12
  • Мнения: 1 106
полезно,наистина...и аз ще пробвам това за прането

# 13
  • Все някъде
  • Мнения: 599
3. За храносмилане(вече познато) - 1 лъжичка в чаша вода!
Това е доста вреден навик, разрушава мукусната бариера, т.е. един от защитните фактори на стомаха.

# 14
  • Бургас
  • Мнения: 997
Аз пък чух, че содата причинява хемороиди

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт