Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 16
Момичета, хапнах венъж ягодова торта със сметана и бях очарована от блатовете ,които бяха от целувчено тесто.Тортата беше невероятно лека и вкусна.Иска ми се да направя такава за Великден.Има ли някой изпитана рецепта за такива блатове?ДАли  да не опитам с рецептата за целувки, но да добавя ли брашно или нишесте?Ще се радвам , да споделите опита си.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Имам подобна рецепта за торта, но е с орехи - Торта "Ореханка". Ако те интересува, мога да ти напиша рецептата.
Цитирай


Мнения: 16
Ще ти бъда благодарна.ПРавя толкова много сладкиши само с белтъци,но не можах да определя, на това, което опитах има ли брашно, а блатовете бяха много тънки.Ще се радвам ,ако ми напишеш рецептата.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Заповядай: Hug
Да ти кажа честно, сега като я прочетох внимателно, блатовете ми приличат повече като за торта "Гараш", но ето я, ти си прецени най-добре:
Торта "Ореханка"
7 белтъка се разбиват с 1ч.ч. захар.
Прибавят се 2 с.л. какао на прах /явно служи като брашно/ и 200 гр.ситно смлени орехи, като много бавно и внимателно се бърка сместа, за да не спадне.
Получената смес се пече на 2 разделена или на повече, според желаната дебелина на блатовете.Пекат се на 120 *- бавно като "целувки"-те.
Крема за гарниране е:
1 пак /125гр./ масло се разбива с 1/2 ч.ч. пудра захар, добавят се 1 л. ром, 2 с.л. гъсто сварено какао и 2 жълтъка. Всичко се разбива до получаване на пухкав крем и накрая се слагат 3-4 л. сладкарска сметана, разбива се още малко. С тоя крем се гарнира тортата - между блатовете и отгоре.
Да ви е сладко!
BiankaD, в товя случай  мисля, че няма да е фатално да замениш какаото с 2-3 с.л. брашно.
Сподели после какво се е получило. Hug
« Последна редакция: ср, 04 апр 2007, 09:32 от Сапфира »
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Сещам се, че с целувчен блат е "диетичната" торта "Павлова", но тя май е с 1 блат и отгоре плодове. "Графски развалини" също е целувчена (безе), но представлява купчинка от целувки, слепени с крем. Предполагам, че не търсиш това. Общо взето блатът е обикновена целувчена смес (без нишесте). Крем можеш да сложиш какъвто ти харесва - сметана, млечен, млечно-маслен... Ето нещо подобно: http://www.good-cook.ru/tort/tort_146.shtml
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Здравей BiankaD!

Правих торта с белтъчни блатове за Коледа
Ето снимките:
клик за по-глям размер на снимките


А ето и рецептата за блатовете тук с обяснения:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=153095.msg2952627#msg2952627

Крем може да си направиш какъвто искаш, но имай  предвид, че по-течните кремове напояват белтъчния блат много бързо! Ако имаш въпроси - питай!

Успех!  bouquet
Цитирай


Мнения: 16
Момичета, много ,много ви благодаря,като видях снимките на natalyna и от руския сайт приложен от anomalia ,това е ,което търся.Добре, че печката ми е с вентилиране и ще ги опека едновременно.
Много съм радостна!!!!!!!!!!!!!!,че ще мога да я направя.Ще сложа и снимки, ако се справя.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.