Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 28 март 2004, 12:26 ч.
  • Преглеждания  3 167  Мнения  6  Онлайн  1
Отговори
  • Банкя
  • Мнения: 2 375
Мусаката ми вчера стана доста вкусна и искам да споделя кулинарното си удоволствие с вас Grinning  Grinning  Grinning

За голяма тава (тип от тези, които си вървят заедно с фурните):
1. ок. 1 1/2 кг картофи
2. 2 средни глави лук или една голяма
3. 2-3 моркова
4. ок. 1 кг кайма (хубаво е смес, смляна от месото пред теб Wink )
5. 5-6 с. лъжици доматено пюре
6. магданоз, черен пипер, чубрица, сол, червен пипер
7. за заливката: кофичка кисело мляко, 2 яйца, 1с.л. брашно

Първо си нарязах картофите на кубчета (аз не ги запържвам предварително) и си ги сложих в тавата като ги поръсих с малко вегета. В един голям тиган задушавам с олио и малко водичка нарязания на ситно лук и морковите на малки кубченца и като омекнат слагам 1-2 лъжици червен пипер. Добавям каймата и поръсвам с чубрица, черен пипер и сол. Обърквам сместа с още малко водичка докато каймата си смени цвета и започне да се разделя лесно на малки парченца. След това смесвам хубаво картофите и каймата в тавата, сипвам водичка и слагам във фурната да се пече на ок. 200. Като поомекнат леко картофите добавям доматеното пюре. За заливката смесвам 2-те разбити яйца с киселето мляко, 1 с.л. брашно, малко сол и ч. пипер, хубаво разбърквам и сипвам почти на края на печенето. Отгоре нарязвам магданоз. Като се запече хубаво заливката изключвам фурната и....добър апетит Sunglasses

Реклама
# 1
  • Stara Zagora
  • Мнения: 871
Пробвай вместо картофи с тиквички. Става вълшебно! Grinning

# 2
  • out of space
  • Мнения: 7 468
Аз пък слагам доматеното пюре още в каймата като я пържа. Задължително ръсвам и джоджен, също и кимион. А в тавата не обърквам каймата с картофите, а слагам половината картофи, каймата отгоре и завършвам с другата половина картофи.

# 3
  • София
  • Мнения: 2 470
А ако добавите 1-2 пресни зелени чушки искам да ви кажа че става жестоко! Аз пробвах за пръв път преди няколко дена и мисля повече да не забравям никога чушката...!

# 4
  • Monaco di Baviera
  • Мнения: 545
Аз слагам задължително патладжан и кашкавал в заливката Wink

# 5
А може ли да не се запържва каймата???

# 6
  • София, Борово
  • Мнения: 1 773
аз правя картофите на пюре, а каймата помякога я замествам с накълцано пилешко месце.
ред картофено пюре, ред месце, после пак картофено пюре и накрая заливам с кисело мляко, яйце и настърган кашкавал

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт