Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1
как се точат кори за баница?? ....съставки и начин на точене...
« Последна редакция: вт, 03 апр 2007, 18:18 от Morena »
Цитирай


Мнения: 7 473
Виж тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=157109.msg3040415
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Кори за баница

1 вид-  около 400 г брашно, 1 ч.ч. вода, 1 ч.л. сол, 2 с.л. олио. От продуктите се замесва тесто.Разделя се на 5 части,от които се разточват корите.
2вид- около 800 г брашно,1 ч.л. сол вода.От брашното,солта и водата се омесва средно твърдо тесто, което се разточва на кори.
Цитирай

София

Мнения: 3 537
Тестото е лесно, ама самото точене според мен и да четеш и да не четеш няма как да се научиш качествено ако някой не ти го покаже как става нагледно, има си и чалъми.Аз така се научих-с гледане, а по книга бош лаф работа.Това е мой съвет и личното ми мнение  Peace
Цитирай


Мнения: 108
Ами да попитам и аз тези, които точат успешно. Навремето баба ми като точеше кори за баница имаше една покривка, която постилаше на леглото и като разточи една кора, я разстила там да поизсъхне и после като почне да реди баницата започва от първата разточена. Та въпросът ми е вие оставяте ли ги да изсъхнат така? Това е единственото нещо, което ме възпира да точа.
Цитирай

София

Мнения: 1 271
моята баба не ги сушеше а направо слагаше плънката навиваше и в тавата ... и следващата и печеше
аз така и не се научих да точа баници  Embarassed Love
с готовите се спасявам
Цитирай

Монреал

Мнения: 631
От баба ми знам, че с една суп. лъжица оцет, замесена в тестото, няма да се късат корите по време на точене.
Цитирай

в полите на Балкана

Мнения: 2 705
Обичам си я домашната баничка , но така и не се научих да точа Embarassed.
И тази с купешките кори не е лоша като няма друга.
Цитирай

Варна

Мнения: 2 410
Ами да попитам и аз тези, които точат успешно. Навремето баба ми като точеше кори за баница имаше една покривка, която постилаше на леглото и като разточи една кора, я разстила там да поизсъхне и после като почне да реди баницата започва от първата разточена. Та въпросът ми е вие оставяте ли ги да изсъхнат така? Това е единственото нещо, което ме възпира да точа.
И моята баба така правеше. Имаше си няколко "специални" чаршафа и ги оставяше поне половин час да "отдъхнат" корите. Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.