Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 апр. 2007, 17:43 ч.

Как се точат кори за баница?

  • 2 081
  • 8
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
как се точат кори за баница?? ....съставки и начин на точене...

Последна редакция: вт, 03 апр 2007, 18:18 от Morena

# 1
# 2
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Кори за баница

1 вид-  около 400 г брашно, 1 ч.ч. вода, 1 ч.л. сол, 2 с.л. олио. От продуктите се замесва тесто.Разделя се на 5 части,от които се разточват корите.
2вид- около 800 г брашно,1 ч.л. сол вода.От брашното,солта и водата се омесва средно твърдо тесто, което се разточва на кори.

# 3
  • София
  • Мнения: 3 537
Тестото е лесно, ама самото точене според мен и да четеш и да не четеш няма как да се научиш качествено ако някой не ти го покаже как става нагледно, има си и чалъми.Аз така се научих-с гледане, а по книга бош лаф работа.Това е мой съвет и личното ми мнение  Peace

# 4
  • Мнения: 108
Ами да попитам и аз тези, които точат успешно. Навремето баба ми като точеше кори за баница имаше една покривка, която постилаше на леглото и като разточи една кора, я разстила там да поизсъхне и после като почне да реди баницата започва от първата разточена. Та въпросът ми е вие оставяте ли ги да изсъхнат така? Това е единственото нещо, което ме възпира да точа.

# 5
  • София
  • Мнения: 1 271
моята баба не ги сушеше а направо слагаше плънката навиваше и в тавата ... и следващата и печеше
аз така и не се научих да точа баници  Embarassed Heart Eyes
с готовите се спасявам

# 6
  • Монреал
  • Мнения: 631
От баба ми знам, че с една суп. лъжица оцет, замесена в тестото, няма да се късат корите по време на точене.

# 7
  • Мнения: 2 974
Обичам си я домашната баничка , но така и не се научих да точа Embarassed.
И тази с купешките кори не е лоша като няма друга.

# 8
  • Варна
  • Мнения: 2 410
Ами да попитам и аз тези, които точат успешно. Навремето баба ми като точеше кори за баница имаше една покривка, която постилаше на леглото и като разточи една кора, я разстила там да поизсъхне и после като почне да реди баницата започва от първата разточена. Та въпросът ми е вие оставяте ли ги да изсъхнат така? Това е единственото нещо, което ме възпира да точа.
И моята баба така правеше. Имаше си няколко "специални" чаршафа и ги оставяше поне половин час да "отдъхнат" корите. Peace



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт