Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора


Мнения: 11 612
Правя оризови кюфтета от време на време... Един път стават сполучливи, а последния път - не станаха въобще...

Вие как ги правите?
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
Дори не съм чувала. Ще дадеш ли рецептата, звучи ми интересно.
Цитирай

морето и сините вълни :)

Мнения: 1 320
аз правя такива вкусотийки 

ами запържвам глава лук може и повече
Гъби.морков,чушка,може и грах да сложа
една чаша ориз и сварявам оризът-
черен пипер,сол,слагам малки тайни на Маги
Оризът трябва да стане мноооого гъст като да се оформят кюфтета-ти си знаеш де  chef
Като изтине оризът аз натрошавам сирене и слагам копър-може и сух може и пресен.придобиват много готин вкус от копъра.
След това оформям кюфтенца  овалвам в галета  в яйце и айде в тиганя  chef

само да вметна че оризът може и да го сложа във фурната да се посгъсти там по хубаво вместо да го бъркам нон-стоп на котлона.А така във фурната  не се занимавам с него

Найстина са много вкусни кюфтенцата опитайте да ги направите -лесни са  chef
Цитирай


Мнения: 11 612
Моята технология е различна....

Сварявам ориза, да не е много гъст, прибавям подправки, смлени орехи, хляб, яйце и се овалват в брашно и се пържи до зачервяване... Ама нещо последният път май точно от това колко бе гъст ориза нещата не се получиха. Скашка се ориза и .....нищо кюфтета.

Ох, каква ли трябва да е консистенцията на ориза за да се улучат кюфтетата.... newsm78

Цитирай

Варна, морето и сините вълни!

Мнения: 2 604
А защо не пробвате да сварите ориза на тих огън в голямо количество подсолена вода? След сваряването на ориза да го отцедите и да добавяте вече яйца, сирене, черен пипер и каквото ви сака душата.
Аз меша ориз, спанак, сирене, черен пипер, галета и после пържа в сгорещено олио.
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
до сега не съм правила - трябва да ги пробвам
  bouquet
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
Определено ме убедихте  Very Happy В най скоро време ще се пробвам.
Цитирай

морето и сините вълни :)

Мнения: 1 320
ами на мен никога не ми сее разкашквал оризът newsm78
Аз защотото си ги правя на око и все си улучвам водата спрямо оризът.Но на мен определено повече ми харесва като се сложат зеленчуците да се задушат и запържат малко и оризът да ври или да се запече заедно с тях.

Мама Цоцоланке-защо не пробваш без да го запечеш призът докато се сгъсти хубаво вместо да го вариш  chef
До сега не бях чувала да се прибавя Хляб newsm78 newsm78.А неговата роля за какво е вътре ми е интересно newsm78 newsm78 newsm78

Мацки със сиренцето и подправка копър  стават Муцинка  chef  chef
Цитирай


Мнения: 470
Правила съм няколко пъти ето тези:

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1128.msg12843#msg12843

в къщи много се харесват Very Happy
Цитирай


Мнения: 8 505
Аз добавям и яйце-сурово,омесвам го със сварения ориз и подправките и пържа.Никога не са ми се разпадали.
Цитирай


Мнения: 11 612
Мама Цоцоланке-защо не пробваш без да го запечеш призът докато се сгъсти хубаво вместо да го вариш  chef
До сега не бях чувала да се прибавя Хляб newsm78 newsm78.А неговата роля за какво е вътре ми е интересно newsm78 newsm78 newsm78

За хляба - незнам... Така ми дадоха рецептата, ама ще пробвам другия път предложените тук рецепти....

А вида на ориза има ли значение? С обикновен, с Ризон или някаква друга марка,че и при ориза има разнообразие newsm78
Цитирай

Варна, морето и сините вълни!

Мнения: 2 604
Хлаяба/галетата се слагат за да изглеждат кюфтенцата апетитно розови и да има лека хрупкавина в тях.


А вида на ориза има ли значение? С обикновен, с Ризон или някаква друга марка,че и при ориза има разнообразие newsm78

Аз моите кюфтета ги правя с обикновен ориз. Peace
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Аз пък ги пека във фурната.
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
А към какво ги сервирате? Или самите те са основното ястие?
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
А към какво ги сервирате? Или самите те са основното ястие?
Аз ги сервирам като предястие.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора