Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 105 отговора

Анкета

Когато варя яйцата...

Може да изберете максимум 12 опции.
Въведи твоя глас
Здравейте домакини!
Винаги досега като варя яйцата за боядисване, има доста пукнати още при самото варене? Как да предотвратя това пукване? Вие как варите яйцата за боядисване?
Предварително ви благодаря за отговорите!
Цитирай


Мила, аз ги варя на слаб огън като слагам 2-3 с.л сол.Досега не съм имала спукани!:)
Цитирай


Да ти кажа на мен не са ми са пукали.Слагам ги в по-голям съд с повече вода и яйцата да не са прекалено много че да се удрят едно в друго.
Цитирай


Преди да сваря яйцата ги оставям на стайна температура поне 2 часа.После ги слагам в тенджера,на дъното на която съм сложила тензухена кърпа.Така се пукат от 20 яйца 2-3.То без толкава не може.
Цитирай


Мила, аз ги варя на слаб огън като слагам 2-3 с.л сол.Досега не съм имала спукани!:)
Аха  bowuu
Цитирай


sneji20 ,
Всичко казано до тук и
*поставям на дъното на съда малка кърпа ,за да не е непосредствена топлината при варенето  и да не се  удрят;
*супена лъжица оцет
*солта се подразбира
Цитирай


Аз процедирам така:
1. Слагам яйцата в дамски чорапогащник, за да са плътно едно до друго и да не се удрят при варенето;
2. Поставям на дъното на съда кърпа ,за да не е непосредствена топлината при варенето;
3. Супена лъжица оцет
4. Сол
Цитирай


Слагам повече сол, оцет и ги варя на по- слаб огън.
Цитирай


хмммм това пък за оцета и за солта за първи път го чувам-просто знам че яйцата се измиват предварително с хладка вода  с гъичка напоена с малко веро  .Отдолу на тенджерата слагам тензухане кърпа  или някаква друга кърпа  и това е..Най много 2 ,3 да има потърпевши...Но е имало случай и без потърпевши  chef
Цитирай


Солта е, за да се белят по-лесно; оцетът е, за да хване по-добре боята; аз също ги слагам в чорапогащник; най-важното условие, за да не се спукат яйцата е да не са студени, т.е. ако боядисвате сутринта, трябва да ги извадите от хладилника предишната вечер Peace
Цитирай


На стайна температура ги оставям преди да ги сложа да се варят, сол им слагам и най-отдолу на тенджерата тензух или някакво парче плат-почти няма спукани! Peace
Цитирай


Аз също слагам сол и оцет във водата, в която варя яйцата, които предварително измивам и са със стайна температура, но ги постаням в голяма марля, която завръзвам в горния край, за да не се чукат яйцата едно в друго и по - лесно ги изваждам след това от водата. На дъното на тенджерата също поставям кърпа,за да не са в пряк допир с него, защото марлята е тънка.
 
Цитирай


Преди да сваря яйцата ги оставям на стайна температура поне 2 часа.После ги слагам в тенджера,на дъното на която съм сложила тензухена кърпа.Така се пукат от 20 яйца 2-3.То без толкава не може.
И аз така, но вместо тензухена кърпа слагам вестници за уплътнение Peace
Цитирай


А кога слагате яйцата - като се нагрее водата или още в началото?
Цитирай


Преди да сваря яйцата ги оставям на стайна температура поне 2 часа.После ги слагам в тенджера,на дъното на която съм сложила тензухена кърпа.

И аз ги варя така.
Цитирай


1-14 от 105 отговора