Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 4 апр. 2007, 13:31 ч.
  • Преглеждания  37 890  Мнения  105  Онлайн  1
Отговори

Анкета

Когато варя яйцата...

Опции:

* Може да изберете максимум 12 опции.

  • Бургас
  • Мнения: 636
Здравейте домакини!
Винаги досега като варя яйцата за боядисване, има доста пукнати още при самото варене? Как да предотвратя това пукване? Вие как варите яйцата за боядисване?
Предварително ви благодаря за отговорите!

# 1
  • Мнения: 286
Мила, аз ги варя на слаб огън като слагам 2-3 с.л сол.Досега не съм имала спукани!:)

Реклама
# 2
  • плевен
  • Мнения: 856
Да ти кажа на мен не са ми са пукали.Слагам ги в по-голям съд с повече вода и яйцата да не са прекалено много че да се удрят едно в друго.

# 3
  • София
  • Мнения: 3 268
Преди да сваря яйцата ги оставям на стайна температура поне 2 часа.После ги слагам в тенджера,на дъното на която съм сложила тензухена кърпа.Така се пукат от 20 яйца 2-3.То без толкава не може.

# 4
  • София
  • Мнения: 3 537
Мила, аз ги варя на слаб огън като слагам 2-3 с.л сол.Досега не съм имала спукани!:)
Аха  bowuu

# 5
  • Мнения: 349
sneji20 ,
Всичко казано до тук и
*поставям на дъното на съда малка кърпа ,за да не е непосредствена топлината при варенето  и да не се  удрят;
*супена лъжица оцет
*солта се подразбира

# 6
  • София
  • Мнения: 188
Аз процедирам така:
1. Слагам яйцата в дамски чорапогащник, за да са плътно едно до друго и да не се удрят при варенето;
2. Поставям на дъното на съда кърпа ,за да не е непосредствена топлината при варенето;
3. Супена лъжица оцет
4. Сол

# 7
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 522
Слагам повече сол, оцет и ги варя на по- слаб огън.

# 8
  • морето и сините вълни :)
  • Мнения: 1 363
хмммм това пък за оцета и за солта за първи път го чувам-просто знам че яйцата се измиват предварително с хладка вода  с гъичка напоена с малко веро  .Отдолу на тенджерата слагам тензухане кърпа  или някаква друга кърпа  и това е..Най много 2 ,3 да има потърпевши...Но е имало случай и без потърпевши   chef

# 9
  • Бургас
  • Мнения: 3 139
Солта е, за да се белят по-лесно; оцетът е, за да хване по-добре боята; аз също ги слагам в чорапогащник; най-важното условие, за да не се спукат яйцата е да не са студени, т.е. ако боядисвате сутринта, трябва да ги извадите от хладилника предишната вечер Peace

# 10
  • Мнения: 1 355
На стайна температура ги оставям преди да ги сложа да се варят, сол им слагам и най-отдолу на тенджерата тензух или някакво парче плат-почти няма спукани! Peace

# 11
  • Мнения: 731
Аз също слагам сол и оцет във водата, в която варя яйцата, които предварително измивам и са със стайна температура, но ги постаням в голяма марля, която завръзвам в горния край, за да не се чукат яйцата едно в друго и по - лесно ги изваждам след това от водата. На дъното на тенджерата също поставям кърпа,за да не са в пряк допир с него, защото марлята е тънка.
 

# 12
  • weltweit
  • Мнения: 6 082
Преди да сваря яйцата ги оставям на стайна температура поне 2 часа.После ги слагам в тенджера,на дъното на която съм сложила тензухена кърпа.Така се пукат от 20 яйца 2-3.То без толкава не може.
И аз така, но вместо тензухена кърпа слагам вестници за уплътнение Peace

# 13
  • Мнения: 245
А кога слагате яйцата - като се нагрее водата или още в началото?

# 14
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Преди да сваря яйцата ги оставям на стайна температура поне 2 часа.После ги слагам в тенджера,на дъното на която съм сложила тензухена кърпа.

И аз ги варя така.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт