Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 7 607
Аз отново си купих странни гъби и не знам как да ги приготвя Blush Моля дайте рецепта за гъби портобело Praynig
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
А не може ли да ги третираме като обикновена гъба печурка hahaha
Направи каша или задушени в масло с малко чесън и копър Flutter
Ако са по-едри може пълнени с разни благинки и най-отгоре с кашкавал и запичаш на фурната Party
Цитирай

София

Мнения: 7 607
Ами не бих искала да ги правя на толкова стандартни неща. Иначе щях да взема обикновени печурки. Бих искала рецепта, в която ще усетим техния по-специфичен вкус.... предполагам, че имат такъв newsm78
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Ами не бих искала да ги правя на толкова стандартни неща. Иначе щях да взема обикновени печурки. Бих искала рецепта, в която ще усетим техния по-специфичен вкус.... предполагам, че имат такъв newsm78
Ако направиш манатарки дори и на каша ще усетиш техния специфичен аромат, повярвай ми  Peace
Обикновено аромата на гъбите излиза като се направят на скара - сърнелата примерно е най-вкусна така  newsm78 Пробвай на грил тигана с малко зехтин  newsm78
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
А ето какво каза чичко Гугъл  Mr. Green

http://allrecipes.com/Recipe/Chicken-Marsala-with-Portobello-Mus … rooms/Detail.aspx

http://www.scrumditally.com/105_Grilled-Portobello-Mushroom-and- … ggie-Fajitas.html

Дано съм била полезна Peace
Цитирай

София

Мнения: 7 607
Мерси за рецептите. Може би ще опитам първата.
Цитирай

София

Мнения: 80
Ето тази рецепта на Джейми Оливър беше с гъби портабело. Мисля че изпечени по този начин са много вкусни:

http://www.ren-tv.com/pages/page_6.php?id_page=1093&id_text=21819

А би ли споделила откъде и по колко  купи гъбите, аз не съм ги срещала.
Цитирай


Мнения: 11 612
Ще може ли освен цената, да приложиш и снимки от приготвеното ядене?
Цитирай

София

Мнения: 7 607

А би ли споделила откъде и по колко  купи гъбите, аз не съм ги срещала.

Купих ги от Хит. От там съм купувала и други продукти, които не се намират или се намират много рядко в България, като например гъби Ши таке, които приготвих по рецепта на Дона и стана един разкош http://www.bg-mamma.com/index.php?board=11.125
harma, много съм зле с руския Embarassed Дали можеш да го преведеш, моля Praynig

... да приложиш и снимки от приготвеното ядене?

ще приложа, дано да изглежда красиво Wink
Цитирай

София

Мнения: 80
Lady Charm заповядай превода  Hug

Вегетариански сандвич
— мащерка
— чесън
— пипер /има се предвид от лютите сушени малки чушлета/
— масло
— магданоз
— хляб
— дижонска горчица
— домати
— гъби
— моцарела   
   
Хлябът се нарязва на филийки с дебелина 1 см, за малко се запичат на скара /тиган/ и се намазват с горчица.
Зеленчуците и зеленината се измиват, от доматите се изиска сока, чушлетата се нарязват наситно.
Смесват се с доматите, маслото, магданоза, мащерката, разбиват се с миксер или кухненски робот. От сместа се поставя в гъбената шапчица. Пекат се 10 мин. /аз си мисля, че 10 са малко/. Вадите шапчиците, слагате на филийката и украсявате с магданоз и моцарела.
   
За да не загаря хляба не трябва да има мазнина по него или скарата.

Аз гледах тази рецепта, гъбите бяха портабело.  И само изпечени гъбите изглеждаха чудесно, ако искаш може да ги изядете като пълнени гъби, а не като сандвичи.
Такава смес можеш да си приготвяш и да я оставиш в хладилника. Била чудесна за печени меса, придавала невероятен аромат.
А колко струваха гъбките?  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 7 607
Lady Charm заповядай превода  Hug........
А колко струваха гъбките?  newsm78


Благодаря за превода. Love
Относно гъбите - продаваха се в опаковка по две, големината им е горе-долу колкото дланта на ръката без пръстите, цената на тарелката е 4 лв.
Цитирай

Италия

Мнения: 5 474
Нещо съвсем простичко - Гъби портобело мариновам в балсамов оцет и чубрица или риган, намазвам със зехтин и за 5 минути на скарата.Чудесно мезе за биричка!  Peace
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Нещо съвсем простичко - Гъби портобело мариновам в балсамов оцет и чубрица или риган, намазвам със зехтин и за 5 минути на скарата.Чудесно мезе за биричка!  Peace

МММ знаех си аз, че аромата на гъбите излиза най-добре, като са приговени на скара Mr. Green
Относно Оливер аз съм му голям фен, имам някои от книгите му и много му се кефя Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.