Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 5 апр. 2007, 11:38 ч.
  • Преглеждания  3 217  Мнения  32  Онлайн  1
Отговори
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Варя боб. За първи път, дано стане. Избрах си рецепта, но ме гложди въпроса - защо се хвърля първата, а много често и втората вода на боба след кипване? Отрови ли някакви пуска или какво? Някой знае ли?  Thinking

Реклама
# 1
  • в ябълковата градина
  • Мнения: 1 655
Май се пръцка от нея  Grinning

# 2
  • Мнения: 2 538
И аз това съм се чудила винаги. Rolling EyesНо едва ли е заради някакви отрови, защото ако беше така досега да сме гушнали букета.Аз никога не я сменям и ей, на още сме живи.
Хайде, после да кажеш дали е станал боба Wink

# 3
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
Аз само един път не я смених, защото ме мързеше и ми е много сложно изхвърлянето на водата.Мъжа ми ме попита след това дали съм я сменила, зашото има много газове Crazy

# 4
  • София
  • Мнения: 431
Peace    Аз с първата вода го варя 10-на минути  и след това започвам да търкам боба с двете ръце , за да паднат люспите.  Причината е същата  Joy Joy Дано си ме разбрала  Sad

# 5
  • София
  • Мнения: 3 266
Аз я хвърлям, защото ако не го направя след това много ме боли гастрита. Явно в нея се отделят от боба  вещества, които дразнят корема.

# 6
  • Мнения: 10 540
Аз незнам защо,но винаги хвърлям първата вода!

# 7
# 8
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Ясно, Стефани, мерси за инфото.
Махнах две кипнали води, току що избелих половин кило дребен боб от люспите  Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy
Сега пак кипвам и ще добавям екстрите, дано стане  Peace

# 9
  • София
  • Мнения: 431
Няма начин да не стане smile3521   newsm10

# 10
  • Все някъде
  • Мнения: 599
Аз така го кипвам, кисна го, но не хвърлям водата, защото така четох в една книга - как се приготвят бобови за деца  Rolling Eyes Според мен и целулозата от люспите си казва думата, пардон ( направо пЪрдон).

# 11
  • Мнения: 770
Аз също махам първата вода ,а понякога когато ми се занимава и втората.По нашия край казват за първата вода на боба ,,кисела вода'',и това е наистина така.Имаме стомашни проблеми и когато заври боба сипвам при него в тенджерата 1 ч.л.сода бикарбонат и не можете да си представите какво кипене започва.Извърлям водата,мия много добре и после вече действам по обичайния ми начин

# 12
  • Мнения: 11 612
Това за музикалното ядене с три букви - демек БОБ - идва точно от едни такива въздушни струи от едно трибуквие.... Но не винаги махането на водата, го гарантира. Махала съм и втората вода, но положението е същото....Може би зависи - 1. от вида бобо, 2. от начина на приготвяне - напр. в гърне и 3. все пак наистина с махането на водата се махат някой неща, частично, но не напълно!

Успех и после да споделиш с нас резултата....

# 13
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
И аз мисля, че проблемът с Гърмящата Трева идва основно от люспите.
Обаче като се обелят, става малко като крем-супа, защото се разпадат, но пък е вкусно, де. Както оранжевата, белена леща, тя става само за крем-супа, не остават зрънцата цели.
Готово е, чакам да седнат и да сервирам. На мен ми се струва безвкусно и немиришещо на боб, пък да видим  Confused

# 14
  • София
  • Мнения: 3 268
В боба трябва да сложиш задължително малко червен пипер и джоджън и чубрица,за да стане хубаво.Когато имам слагам и пресен магданоз

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт