Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София, по трасето

Мнения: 62
Понеже се говори за яйца, та се присетих нещо.Преди години от едни китайци ядох някакви странни яйца ( не Великденски, де), които бяха варени, но черупката беше като пукната и бяха кафяви и като се обели яйцето, кафявото ги беше нашарило.Бяха страхотни на вкус, направо и сега си го спомням и ми текат лигите.Преди много време бях прочела по форумите, че било черен чай и/или соев сос, но не съм сигурна.Някой да има представа?Мерси
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Пробвай Smile
Свари леко пукнати яйця и после ги мариновай в соев сос. Може това да е Smile
Цитирай

София, по трасето

Мнения: 62
Ох, дано, че ще е голяма разсипия на яйца тия дни.Ще се разкудкудякаме сигурно.
Мерси.Весели празници на всички
Цитирай

Там някъде

Мнения: 1 112
Аз имам рецепта за "Мраморни чаени яйца".
6 яйца
1.7 л вода

Чаена смес:
3 с. л. черен чай
2 с. л. тъмен соев сос
1 пръчка канела
1 звездичка анасон

Яйцата се варят във водата 10 мин., след което се слагат в купа със студена вода. Когато яйцата изстинат, напукайте черупката им внимателно с гърба на лъжица, докато цялата черупка се покрие с мрежа от пукнатини.
В тенджерата с водата, в която сте варили яйцата изсипете чаената смес. Оставете я да заври и върнете напуканите яйца обратно в тенджерата. Варете 25 мин. на слаб огън. Свалете тенджерата от котлона и оставете яйцата да изстинат в течността.
Извадете яйцата от изстиналата течност и внимателно отстранете напуканите черупки.
Цитирай


Мнения: 286
По същия начин стават и потопени в кафе:)
Цитирай

София, по трасето

Мнения: 62
Супер.Много благодаря.Само не знам този анасон от къде да го намеря?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.