Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

София

Мнения: 853
Момичета, моля помогнете ми с тълкуването на следните резултати от изследванията, назначени ми от д-р Даскалов клиника Торакс, който ми постави диагноза СПКЯ...Извинявам се затова, че съм прекалено нетърпелива до прегледа, но ако има някой, който е наясно с тези неща, нека ми пише тук, ще му бъда много благодарна!!! Резултатите са на тази страница.
ID-1-109377, парола 94371536...Съжалявам за затруднението, но ако ги препише, може нещо да сгреша...

http://213.91.243.205/ilabol.asp
Цитирай

под земята.... (може и да съм картоф)

Мнения: 939
За резултатите мога да ти кажа, че в серологията и паразитологията има отклонения. Останалите са в норма:
Рубеола IgG
EBV IgG
Токсоплазмоза IgG- MEIA
са положителни.
Инсулин - нисък
Явно това можеш и сама да си разчетеш, но точно за какво става въпрос от тук нататък, нямам идея.  newsm78 Моите познания стигат само до разчитане на резултати.  Embarassed
Успех! и дано някой ти помогне с обяснения!  Hug
Цитирай

София

Мнения: 236
Според мен изследванията не са ти лоши( не мога да коментирам само инсулина-сигурно има причина , за да ти е назначен точно той за изследване).EBV(инфекциозна мононуклеоза), рубеолата и токсоплазмата са ти положителни, но с ниски стойности на IgG.Което означава , че си ги прекарала в миналото и вероятно в момента не си болна от тях( за случая се гледа и IgM ), това е хубаво , означава че по време на бременност не можеш да се заразиш и да навредиш на бебето!.Хламидия ти е отрицателна, както и сифилис и Хепатит Б.Микоплазмата ти е в граничната зона и бих ти препоръчала да ти вземат секрет от шийката за по сигурен резултат.Мисля че всичко е Ок , и няма нужда от притеснения(незнам само нсикият инсулин какво означава)
Но разбира се трбява да се консулитраш с ЛЕКАРЯТ ти!
Успех ти желая  и винаги се допитай до лекарят ти! Hug
Цитирай

до морето

Мнения: 494
Точно по изследването на тези показатели не съм сигурна, че е правилно да се постави тази диагноза, може и да имаш СПКЯ, но мисля че трябва да се направят още хормони. Потърси и друго мнение.
Цитирай

сред образи и светлосенки

Мнения: 728
Най-вероятно си прекарала рубеола, инфекция с EBV (Епщайн-Бар вирус) и токсоплазмоза, все още имаш циркулиращи IgG в кръвта си, но не може да се каже дали все още си болна. Направи IgM (или каквото те посъветва лекаря). За Mycoplasma pneumoniae стойността е гранична, сигурно ще ти назначи по-насочващи изследвания. За инсулина нищо не мога да ти кажа.
Други хормони не ти ли изследваха, освен него? За СПКЯ се изследват съвсем други показатели. 
Цитирай

Пловдив

Мнения: 8 378
Мисля, че диагнозата беше поставена преди да са пуснати тези изследвания и смятам, че док ще назначи още.
Цитирай

София

Мнения: 853
Благодаря за отговорите, момичета...Доктора ми назначи изследвания хормонални на 3-ти ден от цикъла, а аз всъщност и миналия месец ги правих, а ето и резултатите...
FSH-5.66 IU/l пиша р. ст. само за първата фаза на цикъла: (4-13)
LH-6.57   (1-18)
PRL-513.2   (34-581)
Estradiol- 235   (143-694)
Testosteron-0.71    (0.05-0.73)
Правени са в началото на цикъла ми миналия месец....
Чудно ми е само след като почти всеки месец ме гледат на ехограф как се случи така че да не се видят ПКЯ преди-всъщност той само десния ми яйчник имал такава структура, защото той и по принцип бил малко по-голям от левия...и възможно ли е това да не се случва всеки месец...Май много въпроси задавам...
Цитирай
Момичета,
Много ще съм ви благодарна ако ми помогнете с разчитането на резултатите. Часът при лекаря ми е чак след три дена

Prolactin 378.58 IU/I
LH 3.33 IU/I
Estradiol 147.57 pmol/l

XМного благодаря
Цитирай

Някъде там...

Мнения: 2 812
Дай референтните стойности. ФСХ нямаш ли изследван? И на кой ден от МЦ са правени изследванията?

Видях в другата тема, че са правени на 5ти ден. Но трябва да изчакаш и резултата от ФСХ, понеже съотношението между него и ЛХ е важен показател.
Цитирай
Prolactin 378.58
 IU/l М(45.0 - 375.0); Ж(59.0 - 619.0)
 
 LH 3.33
 IU/l М(1.5-9.3) Ж(фол 1.9-12.5, овул 8.7-76.3, лут 0.5-16.9, мен 15.9-54.0)
 
 FSH 3.28
 IU/l М(1.4-18.1) Ж(фол 2.5-10.2, овул 3.4-33.4, лут 1.5
 
 Estradiol 147.57
 pmol/l М:до191; Ж:от1-10г.22-99.1,фол 40-606,овул 536-1930, лут 121-719, мен. до 136)
 
Ето, всички резултати, които имам. Правени са в ЦИБАЛАБ.
Горе долу се ориентирам, май са наред?
Цитирай

Някъде там...

Мнения: 2 812
Определено са наред.  Wink И съотношението между ЛХ и ФСХ е перфектно.
Цитирай
Мерси!

дано това бебе най-накрая разбере, че всичко е наред и да идва, какво се е запънало като магаре на мост  Twisted Evil
Цитирай

под земята.... (може и да съм картоф)

Мнения: 939
Мерси!

дано това бебе най-накрая разбере, че всичко е наред и да идва, какво се е запънало като магаре на мост  Twisted Evil
hahaha Praynig
Цитирай

B HONDA CIVIC

Мнения: 2 423
Ох тия бебета Crossing Arms Twisted Evil
Цитирай
Здравейте отново момичета!
Излезна ми и прогестерона  - 33,35 nmol/l (lut 10.60-81.28). Pritesnqva me malko, 4e e v dolnata granica, no lekarkata kaza che se vmaniachavam, ta reshih da pitam i vas - vie kakvo mislite?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора