Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Дом
Дом
15 220 членове Включете се
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 361
Имам нова печка и все още не съм я разучила добре.
Понеже има много програми,въпросът ми е как да опека пълнено агънце-само печене,с вентилатор или без,инфраред и т.н.
Вие как го правите?
Цитирай


Мнения: 269
Научила съм от свекървата и винаги така го правя- първия 1 час на най-силна фурна , следващия час малко по-слаба и последния около 150 градуса. Целта е да се наподобят условията в пещта - като я запалят е най-силна и постепенно намаля Т. И също като го пека го покривам с още една тава над месото да не изгори и накрая малко преди да го извадя ако има нужда махам горната да се запече. Това е от мен . Да ти е сладко!
Цитирай

UK, Derby

Мнения: 1 959
Да ти кажа аз как го приготвям Намазвам го обилно с олио и сол  наливам една биричка и завивам със фолио отгоре 3 часа на 250 градуса на фурна/все пак зависи колко е голямо парчето/.Това правя аз.
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 061
И аз имам от скоро нова фурна и максимално се кефя на вентилатора. Затова смятам на едното ниво да сложа дроб сармата, а на другото- агнешкото месо и да го пека на вентилатор. 
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 129
Научила съм от свекървата и винаги така го правя- първия 1 час на най-силна фурна , следващия час малко по-слаба и последния около 150 градуса. Целта е да се наподобят условията в пещта - като я запалят е най-силна и постепенно намаля Т. И също като го пека го покривам с още една тава над месото да не изгори и накрая малко преди да го извадя ако има нужда махам горната да се запече. Това е от мен . Да ти е сладко!

Това знам и от баща си, който е тертиплия и даже си има пещ на двора и му е любимо занятие от 30 години. И никакво олио, само масло. Ако е целичко агнето е добре да се напълни и да се пече заедно.
Цитирай

Sofia

Мнения: 354
Вентилатора и инфрареда са за по-бързо затопляне и готвене, което според мен не е за агне. Аз си го завивам с фолио, на горен и долен нагревател 250С, като закъкри го намалявам на 180С около два часа, след това махамфолиото слагам картофи и към края включвам инфр. и вентилатор за да стане хрупкава коричка. Успех с твойто агънце! Peace
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 061
Ами както писах по-горе, изпекох го на вентилатор и горно и долно нагряване, на 150 градуса. С вентулатор не се налага завиване с фолио. Стана супееееер !
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.