Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора

Варна

Мнения: 6 809
Купих блатове за торта и някаква сметана на Мегле в картонена кутия (като натуралните сокове) и сега се чудя как точно да стане това нещо на торта... Rolling Eyes

Освен това имам кондензирано мляко... консервирани плодове, орехи....

Идеи? newsm78
Цитирай

Германия

Мнения: 899
Аз съм правила с ананас от консерва, готови блатове и точно такава сметана. Последната я разбивам на гъст крем. Сиропирам блатовете, мажа със сметана, слагам плодове, пак блат и т.н. Отгоре се украсява по желание - сметана, орехи, плодове, шоколад, стърготини, абе каквото имаш Smile

На мен лично ми беше тежка и сладка, но мъжът ми искаше такава и много я хареса.
Цитирай

Варна

Мнения: 6 809
Трябва ли да се слага захар в сметаната?  newsm78 Нямам никакъв опит с подобна сметана... Нямам и миксер, имам тел. С пасатор май няма да стане, ъ?

Вече се чудя за чий се хванах изобщо...
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 115
Киса, а масло имаш ли ? Ако имаш- 1-ви вариант зарежи сметаната. Разбий маслото с кондензираното мляко, лекичко сиропирай блатовете и намажи с крема. Ако ще е за Великден, украси с шоколадови яйца или бонбонки яйчица
2-ри вариант- разбиваш сметаната, става и с тел (с пасатора няма да стане мисля), но по-бавно. Хващаш съпруга за ушите- и да разбива, каква му е работата (шегичка) . За захарта- зависи каква си купила, готварска или сладкарска. Ако е втората- няма нужда от захар, ако е от другата- прибави захар.
Мажеш блатовете със сметаната и между тях редиш плодове.
3-ти вариант подобен, но разбиваш сметаната с течен шоколад или стопен шоколад на блокчета- имаш шоколадов крем, мажеш върху блатовете,ръсиш орехи.Отгоре -украса от настърган шоколад или каквато си искаш.
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 328
Киса ако е сладкарска( предполагам е такава... в червена кутия, аз готварска на Мегле не съм виждала до сега) няма нужда от захар, ако е сладкарска добавяш захар на вкус.
Обаче за разбиването не мисля, че става с пасатор или с тел Thinking.... от опита ми с рабиването на сметана -
1во: трябва да е студена сметаната
2ро: да се разбива постепенно със степените на миксера
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 115
Ако не се разбие и стои течна- да не вземеш да я хвърлиш, слагай желатин и прави торта парфе, щом нямаш миксер. Peace

Цитат
Вече се чудя за чий се хванах изобщо...
Споко де, ще помагаме, няма страшно. Аз утре ще правя козунаците, ама ще надниквам отвреме на време тук, така че ако имаш въпроси -задавай си ги спокойно. Peace
Цитирай

Германия

Мнения: 899
И аз мисля, че няма да стане с тел или поне ще е нужно многооо време. И задължително да е студена, иначе не се сгъстява.
Цитирай

sofia

Мнения: 5 140
Аз със такава сметана правих футболната торта на Лео.
Честно да си кажа с нея не ми хареса.
Сметаната разбивах с миксер и беше подсладена пишеше си на нея.

На Умбра и на Джема са идейни идейките. Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 6 809

Имам, но ми се струва, че така ще стане тежка, пък ми се искаше нещо по-лекичко. Затова даже и не си слагах в сметките течен шоколад.  Crazy

Утре ще препиша какво пише на самата кутия сметана.

Защо да не става с тел? Майка ми само така цял живот е разбивала сметаната за крем за торта, но руската сметана си е друго нещо, май, тази даже не я знам какво точно представлява... Confused

Иначе давате идеи, за което съм благодарна  Flutter А тортичката не е за гости, за нас, за вкъщи.  Smile
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 115
О, руската е гъста, хубава и истинска. Тази дори не е млечна. Тя е изкуствена, растителна.
Цитирай

Варна

Мнения: 6 809
О, руската е гъста, хубава и истинска. Тази дори не е млечна. Тя е изкуствена, растителна.

Ще бия колежката тогава - тя ме надума.  Laughing И за желатин нещо ми спомена, но нямаше време за много обяснения.  Smile
Цитирай

sofia

Мнения: 5 140
О, руската е гъста, хубава и истинска. Тази дори не е млечна. Тя е изкуствена, растителна.

Да, растителна е. Peace

Ако се прави с желатин трябва поне 2 да бъдат с един не става, поне на мен не ми се получи добре.

Киса, иначе става тази сметана за кафенце, супер е, като си я направиш бита направо е трепач.
Цитирай

Варна

Мнения: 6 809
О, руската е гъста, хубава и истинска. Тази дори не е млечна. Тя е изкуствена, растителна.

Киса, иначе става тази сметана за кафенце, супер е, като си я направиш бита направо е трепач.


 smile3518 Исках тортичка. Че и 1 л взех.  smile3514
Цитирай

sofia

Мнения: 5 140
То бая количество става за торта, може и за кафенце да ти остане.
Като спретнеш вкусотийката да я покажеш. Успех в правенето. Peace Hug
Цитирай


Мнения: 9 192
Аз правих кръглата торта с Мегле и стана чудесно. От тогава съм си харесала тази сметана повече от Хопла-та. Ей това се получи:

И на вкус беше супер с плодовете в сметаната.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора