Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 6 апр. 2007, 22:29 ч.
  • Преглеждания  5 741  Мнения  23  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 6 844
Купих блатове за торта и някаква сметана на Мегле в картонена кутия (като натуралните сокове) и сега се чудя как точно да стане това нещо на торта... Rolling Eyes

Освен това имам кондензирано мляко... консервирани плодове, орехи....

Идеи? newsm78

Реклама
# 1
  • Германия
  • Мнения: 899
Аз съм правила с ананас от консерва, готови блатове и точно такава сметана. Последната я разбивам на гъст крем. Сиропирам блатовете, мажа със сметана, слагам плодове, пак блат и т.н. Отгоре се украсява по желание - сметана, орехи, плодове, шоколад, стърготини, абе каквото имаш Simple Smile

На мен лично ми беше тежка и сладка, но мъжът ми искаше такава и много я хареса.

# 2
  • Варна
  • Мнения: 6 844
Трябва ли да се слага захар в сметаната?  newsm78 Нямам никакъв опит с подобна сметана... Нямам и миксер, имам тел. С пасатор май няма да стане, ъ?

Вече се чудя за чий се хванах изобщо...

# 3
  • Балчик
  • Мнения: 7 178
Киса, а масло имаш ли ? Ако имаш- 1-ви вариант зарежи сметаната. Разбий маслото с кондензираното мляко, лекичко сиропирай блатовете и намажи с крема. Ако ще е за Великден, украси с шоколадови яйца или бонбонки яйчица
2-ри вариант- разбиваш сметаната, става и с тел (с пасатора няма да стане мисля), но по-бавно. Хващаш съпруга за ушите- и да разбива, каква му е работата (шегичка) . За захарта- зависи каква си купила, готварска или сладкарска. Ако е втората- няма нужда от захар, ако е от другата- прибави захар.
Мажеш блатовете със сметаната и между тях редиш плодове.
3-ти вариант подобен, но разбиваш сметаната с течен шоколад или стопен шоколад на блокчета- имаш шоколадов крем, мажеш върху блатовете,ръсиш орехи.Отгоре -украса от настърган шоколад или каквато си искаш.

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 11 665
Киса ако е сладкарска( предполагам е такава... в червена кутия, аз готварска на Мегле не съм виждала до сега) няма нужда от захар, ако е сладкарска добавяш захар на вкус.
Обаче за разбиването не мисля, че става с пасатор или с тел Thinking.... от опита ми с рабиването на сметана -
1во: трябва да е студена сметаната
2ро: да се разбива постепенно със степените на миксера

# 5
  • Балчик
  • Мнения: 7 178
Ако не се разбие и стои течна- да не вземеш да я хвърлиш, слагай желатин и прави торта парфе, щом нямаш миксер. Peace

Цитат
Вече се чудя за чий се хванах изобщо...
Споко де, ще помагаме, няма страшно. Аз утре ще правя козунаците, ама ще надниквам отвреме на време тук, така че ако имаш въпроси -задавай си ги спокойно. Peace

# 6
  • Германия
  • Мнения: 899
И аз мисля, че няма да стане с тел или поне ще е нужно многооо време. И задължително да е студена, иначе не се сгъстява.

# 7
  • sofia
  • Мнения: 5 140
Аз със такава сметана правих футболната торта на Лео.
Честно да си кажа с нея не ми хареса.
Сметаната разбивах с миксер и беше подсладена пишеше си на нея.

На Умбра и на Джема са идейни идейките. Peace

# 8
  • Варна
  • Мнения: 6 844

Имам, но ми се струва, че така ще стане тежка, пък ми се искаше нещо по-лекичко. Затова даже и не си слагах в сметките течен шоколад.  Crazy

Утре ще препиша какво пише на самата кутия сметана.

Защо да не става с тел? Майка ми само така цял живот е разбивала сметаната за крем за торта, но руската сметана си е друго нещо, май, тази даже не я знам какво точно представлява... Confused

Иначе давате идеи, за което съм благодарна  Flutter А тортичката не е за гости, за нас, за вкъщи.  Simple Smile

# 9
  • Балчик
  • Мнения: 7 178
О, руската е гъста, хубава и истинска. Тази дори не е млечна. Тя е изкуствена, растителна.

# 10
  • Варна
  • Мнения: 6 844
О, руската е гъста, хубава и истинска. Тази дори не е млечна. Тя е изкуствена, растителна.

Ще бия колежката тогава - тя ме надума.  Laughing И за желатин нещо ми спомена, но нямаше време за много обяснения.  Simple Smile

# 11
  • sofia
  • Мнения: 5 140
О, руската е гъста, хубава и истинска. Тази дори не е млечна. Тя е изкуствена, растителна.

Да, растителна е. Peace

Ако се прави с желатин трябва поне 2 да бъдат с един не става, поне на мен не ми се получи добре.

Киса, иначе става тази сметана за кафенце, супер е, като си я направиш бита направо е трепач.

# 12
  • Варна
  • Мнения: 6 844
О, руската е гъста, хубава и истинска. Тази дори не е млечна. Тя е изкуствена, растителна.

Киса, иначе става тази сметана за кафенце, супер е, като си я направиш бита направо е трепач.


 smile3518 Исках тортичка. Че и 1 л взех.  smile3514

# 13
  • sofia
  • Мнения: 5 140
То бая количество става за торта, може и за кафенце да ти остане.
Като спретнеш вкусотийката да я покажеш. Успех в правенето. Peace Hug

# 14
  • Мнения: 10 002
Аз правих кръглата торта с Мегле и стана чудесно. От тогава съм си харесала тази сметана повече от Хопла-та. Ей това се получи:

И на вкус беше супер с плодовете в сметаната.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт