«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора

гр. ѕловдив

ћнени€: 5 767
ƒайте рецепти за тази торта и най-вече за крема към не€.
»звин€вам се, ако темата е обсъждана.
÷итирай


ћнени€: 149
Aз € прав€ така:  пакет бисквити (н€ма значение какви са) и прав€ нишестен крем след това топ€ бисквитите в пр€сно мл€ко и ред€ в тавичка после заливам с крема и така докато не свършат бисквитите и крема.Ќай отгоре нарендвам малко шоколад или слагам шоколадови пръчици и после eat
÷итирай


ћнени€: 149
 рема е : 1л мл€ко и пакетче нишесте и захар по тво€ преценка.¬ една купичка разтвар€ш нишестето с малко мл€ко,в тенджерка слагаш мл€кото да ври и си слагаш захар на вкус, като заври мл€кото прибав€ш нишестето като разбъркваш непрекъснато да не стане на бучки за не повече от 1минъта. “ова е. Very Happy
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 962
јз € прав€ по същи€ начин, но прав€ и следни€ вариант: докато чакам да заври пр€сното мл€ко, натрошавам на малки парченца пакет обикновени бисквити, наръсвам със силен алкохол 50 гр стафиди и когато кремът стане готов, заливам с него в подход€ща форма бисквитите, прибав€м стафидите и разбърквам добре. ѕосле заглаждам повърхността с лъжица и остав€м да се охлади /но не в хладилника, че кремът се напуква/. ¬ моето семейтво този вариант също много се харесва, присъствието на плодовете придава особено свеж вкус на десерта.
÷итирай

Sofia

ћнени€: 3 565
≈дно уточнение само, че крема се сипва врху бисквитите докато е още топъл. јз пон€кога към крема добав€м н€колко жълтъка и малко масло, преди да вдигна от котлона.
÷итирай


ћнени€: 1 533
јз бисквитената торта вече € прав€ в купички или чашки. 4 чаени бисквити /с дупка/ заливам в чашка с крем от готовите нишестета, шоколад или ванили€, най-често. —тава страхотно и много бързо!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 247
јз си прав€ крема сама, не обичам да използвам нишесте и става много лесно и бързо, ето как:

1 л. пр€сно мл€ко го слагам в една тенджера на котлона /отдел€м си малко мл€ко около 1 чаша/ и към него още докато е студено 1-1.5 чаша захар.  огато заври и се стопи захарта прибав€м следното - към отделената чаша мл€ко прибав€м 4 €йца и 5 супени лъжици брашно и всичко това го разбивам добре. “ака готовата смес € прибав€м към вр€щото мл€ко и се бърка непрекъснато.  огато започне да "клокочи" се маха от котлона и се приб€ва  1 ванили€ и 1 пакетче масло. “ака още докато е още топъл крема прав€ следното - в една тавичка ред обикновени бисквити ред крем и така нататък като разбира се най отгоре последен остава крема. јко искаш може в част от крема да сложиш какао и така да го направиш шарено.
ƒа ти е вкусно.
÷итирай

Spain

ћнени€: 146
јз крема го прав€ така: карамелизирам 5 с.л. захар, прибав€м 1 л пр€сно мл€ко. Ќишестето/обикновено ванили€/ го смесвам със 1 ч.ч.захар и малко студена вода, така никога не става на  бучки.  огато заври, махам от огън€ и прибав€м 1 разбито €йце и 50гр. чисто масло.
—тава чуден и с карамелов вкус!
÷итирай


ћнени€: 3 381
ћо€т крем много се доближава до този на мама ‘ани.

ћлечно-маслен крем:

1 л. мл€ко
2 ч.ч. захар
3 €йца
7 с.л. брашно
2 ванилии от българските (или 1 на ƒр.…откер)
1 пакетче масло

ѕо-гол€мата част от мл€кото се слага с 1 ч.ч. захар да заври. ќтделно се разбива смес от малко пр€сно мл€ко + €йцата +брашното. яйчената смес се сипва на струйка във вр€щото мл€ко и се бърка докато се сгъсти, отнема не повече от 5-6 минути. —лед свал€не от огън€ се слагат ванилиите и маслото. ѕрепоръчвам ти да се "ръснеш" за хубаво масло, не българско.

Ќай-удачни според мен са бисквитите на Ќестле "∆»тен дар" - достатъчно тънки са и попиват от крема, а не е необходимо да ги топиш в мл€ко.
јз отгоре поръсвам с едро смлени орехи и ситно настърган шоколад.
÷итирай

гр. ѕловдив

ћнени€: 5 767
Ѕлагодар€ ¬и, момичета! –азпечатвам и давам.
ћъжът ще € прави тортата, като € опитам ще кажа.
÷итирай


ћнени€: 373
ј момичета, имаше една бисквитена, ко€то има по млечно-сметанов вкус Thinking ....яла съм € по заведени€та в Ѕ√, но как става????
÷итирай

—офи€

ћнени€: 399
јз € прав€ тази торта с бисквити детска закуска-по възможност какао.
 рема го прав€ с този пудинг/ванили€ или карамел/, който в момента рекламират по Ѕи“и¬и-мисл€ ,че беше на д-р …откер.
–азтвар€м пудинга с малко студено мл€ко, докато другото заври 3-4 л. захар и докато крема е още топъл заливам бисквитите.
÷итирай

Czech Republic

ћнени€: 2 527
дравейте!

ѕрибав€м едно малко подобрение след бисквитите и крема поръсвам обилно със счукани(смелени) орехи, после пак бисквити, крем и орехи и така докато се запълни формата. ћного е вкусна:)
÷итирай

в Ѕургас

ћнени€: 3 251
» аз € прав€ тази торта с бисквити "«акуска",но има и по-мързелив начин.¬с€ка бисквитка € топ€ или в силно и подсладено кафе или в топло подсладено мл€ко.» си взимам от сухите сметанки 2 с различен аромат от тези на "–о€лс"/предимно горски плодове и ванили€ /.» като наред€ едини€ ред бисквитки,сипвам от едната сметана,после пак ред бисквити,от другата сметана.–едувам докато завърша със сметана, и после "бум" в хладилника за 2 часа .—лед това € вад€ и юнаците с лъжите € почват Very Happy —тава като парфе на вкус!
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора