Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 14 отговора
Дали имате представа, наскоро махнаха гипса на сина ми беше счупена по дебелата кост под коляното без усложнения. Той е на година и девет месеца. След като махнаха гипса ходи накуцвайки но си държи крака (глезена) на една страна както ходеше с гипс, това нормално ли е? крачето не гледа напред както е нормално а стои надясно.
Цитирай


Със сигурност ще ти го каже само лекар, но ако съдя по мое счупване на ръката - не можех да я изправя напълно 2 дни след гипса, болеше много. Мускулите са много отслабнали, обикновено се препоръчват някакви упражнения за възстановяване.
Цитирай


Със сигурност ще ти го каже само лекар, но ако съдя по мое счупване на ръката - не можех да я изправя напълно 2 дни след гипса, болеше много. Мускулите са много отслабнали, обикновено се препоръчват някакви упражнения за възстановяване.

така е но не взехме телефона на доктора от Пирогов а тогава не ни хрумна да зададем този въпрос.
Цитирай


Нужна е рехабилитоция. Раздвижване, масажи, магнитотерапия, електротерапия. Аз не можех да стъпя на крака си. Мускули отслабват, скъсяват се сухожилия, нещо става и със ставите. Обърнете се към лекар. В някои болници за бели гипсът стои точно три дни.
Цитирай


Съдейки по себе си, това е съвсем нормално. КОгато ми махнаха гипса след 1.5 месеца крака ми не ме държеше изобщо. А бях на 17 години. След това ходех точно както описваш - накуцвайки с изнесено ходило навън. Предполагам, че на сина ти е била гипсирана и ставата на ходилото. След обездвижването ходилото почто не може да се мърда нагоре-надолу. За това се получава това изнасяне настрани. Така е по-лесно. Както ми обясни тогава рехабилитатора този начин на ходене изобщо не е препоръчителен и се получава защото човек "бърза" да ходи както преди. Най-важно е в такива моменти човек да ходи "правилно". Колкото и бавно да е. Помагат упражнения от типа на търкаляне на  бутилка (или тръба) с ходилото на крака в седнало положение.
Изобщо не се чуди а веднага заведи детето на рехабилитатор! Той ще ти покаже какво да правиш. Успех.
Цитирай


Моя син трудно свикна да ходи правилно
но беше голям и го качих на колело
не знам за толкова малко дете
Цитирай


За гипс - незнам, но аз съм си изкълчвала глезен като дете и чак сега установих че стъпвам различно с двата крака и това ми създава проблеми !
Цитирай


Ами и аз така. Чупил съм глезен на десния крак. Сега като си погледна следите по снега, левия е точно напред, а десния 30-40 градуса навън. И обувката износвам неправилно.
Моя съвет е непременно да ходите на рехабилитация.
Учудвам се, че не са ви насочили при снемането на гипса.
Цитирай


не предписват рехабилитация
след месец и половина гипс ни оставиха да се оправяме сами
Цитирай


не предписват рехабилитация
след месец и половина гипс ни оставиха да се оправяме сами
newsm78 Аз ли не разбирам или лекарите са за  #2gunfire ...
НЕПРЕМЕННО отидете при рехабилитатор. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е след месец и половина в гипс.
Цитирай


Моя син беше със счупена ръка.Преди две години след махане на гипс личен лекар изписа направление за рехабилитатор.Правиха му магнит,а най важното че научиха и него и мене на лечебна гимнастика.Вземи си и книги от библиотека за счупвания и лечебна гимнастика,на мен лично много неща се изясниха тогава,намерих отговори на всички мои въпроси.И не чакай,раздвижването трябва да се започне веднага.
Цитирай


На нас, специално, личната лекарка ни даде направление за ортопед, който да ни даде направление за рехабилитация, иначе е платена!  Confused И мен ме оставиха сама да и правя /на малката/ упражненията в къщи, но поне ми ги показаха в болницата рехабилитатор /дори ме изпита, дали съм ги запомнила  hahaha/, иначе не е трудно! Но е нужно да ти ги покаже специалист, а пък ти си решаваш дали сама или някой ще ги прави! Peace
Цитирай


с доста лекари и специалисти говорихме за нашия случай казват без рехабилитация, а и като се замисля година и девет месечно дете трудно ще го накараш да прави каквито и да е упражнения ...
вече две седмици минаха още ходи на криво, явно трябва да мине много време
Цитирай


Ами карат ги...малко насила. Доста е неприятно, но може да има полза. Дано се оправи детето само.
Цитирай


ООО, не се заблуждавай. Щом на 3 месечни деца се прави рехабилитации. Не губи повече време, а намери добър рехабилитатор. Послушай ни, за да нямате проблеми в бъдеще. Peace
Цитирай


1-14 от 14 отговора