Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

В къщата на здравето, любовта и красотата!

Мнения: 191
Мами от няколко дена захранвам с картофено пюренце, което приготвям вкъщи. Искам да Ви попитам мога ли да давам пюре с варен картоф от вчера или всеки ден трябва да е пресно сварен.
Другият ми въпрос е-отворено бурканче на Хип от 125 мл. може ли да се съхранява по някакъв начин за да давам и на другия ден или се изхвърля?
Благодаря Ви за отговорите.
Цитирай


Мнения: 2 908
На ХИП бурканчетата ги съхранявам в хладилника и ги ползвам по 3 дена.
Цитирай

София

Мнения: 11 060
Аз давах млечно-картофено пюре, приготвено с кърма. Правех го ден за ден.
Ако свариш картофа и на следващия ден решиш да направиш от него пюре с АМ/кърма, не ми е много ясно на какво ще прилича. Студените картофи се пюрират трудно.
Ако приготвиш пюрето с АМ/кърма, не можеш да го съхраняваш до следващия ден.
Някой може да каже, е пюрето може да се прави и без АМ/Кърма, но аз не съм съгласна.

Пюрето на Хип можеш да съхраняваш в хладилника и след отварянето. В този случай, обаче, след като го отвориш, отсипи с чиста лъжича толкова пюре, колкото ще дадеш, а останалото количество прибери. Не бива да се съхранява храна, от която детето е хапвало с лъжичка.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 518
Аз съм давала домашно приготвено пюре и на другия ден, но в него е нямало АМ. Тоест когато сваря картофа го пасирам с много малко от водата в която се е варил, прибирам в бурканче и в хладилника. На следващия ден го затоплям и прибавям АМ с малко вода. Самото картофено пюре обикновено е доста гъсто и с АМ става добре.
Можеш да съхраняваш и готово пюре в хладилник, но както е казала Vivi предварително си изсипи в друг съд количеството за едно ядене и тогава прибери останалото.
Цитирай

Brokenpromiseland

Мнения: 1 421
Ами аз понякога, когато се налага, си правя две порцийки.Сварявам и пасирам заедно, след което отделям за едното хранене, а другото го прибирам в хладилника за следващият ден.
Всички пюрета се сгъстяват, но когато прибавиш АМвсичко се оправя.
Цитирай

Варна

Мнения: 950
Аз също приготвям пюретата в къщи. Като ги направя, затварям бурканчетата още топли и като истинат ги държа в хладилника (не ми се е случвало повече от 5 дена) и нищо има няма. Когато отворя бурканче се случва да ползвам пюрето и 3 дена. Не слагам вътре АМ.
Цитирай

Бургас

Мнения: 877
Аз също съхранявам домашно приготвените пюренца в хладилник.После ги притоплям и добавям малко АМ.
Цитирай

София

Мнения: 560
Аз правя малко по-голямо количество пюре. Докато е още горещо го сипвам в бурканчетата, затварям ги и ги обръщам да застанат на капачката. Така знам, че се консервира сладко. Когато изстинат, ги прибирам в хладилника. Проверявам дали капачките са хлътнали. Ако да, значи няма проблем. Като ги отворя пукват, като стерилизирани.  Изваждам си необходимото количество, разреждам с топло АМ и готово. Правя пюрето малко по-гъсто, за да може като се разреди да стане нормално за ядене с лъжичка.

Пюретата на Хип знам, че могат да се използват до 48 часа.
Цитирай

София

Мнения: 4 623
На готовите пюрета пише колко време могат да се съхраняват в хладилник. Домашните също могат да се дават и на следващия ден ако са били в хладилник Peace
Цитирай

В.Търново

Мнения: 1 986
  Повечето готови пюрета имат трайност до 48 часа след отварянето им,в хладилник.
  Домашно приготвените съхранявам по същия начин PeaceПасирам ги веднага след сваряването,и само когато давам определената доза за деня,добавям АМ-в останалото-не Naughty
Цитирай

Габрово

Мнения: 1 198
Аз правя малко по-голямо количество пюре. Докато е още горещо го сипвам в бурканчетата, затварям ги и ги обръщам да застанат на капачката. Така знам, че се консервира сладко. Когато изстинат, ги прибирам в хладилника. Проверявам дали капачките са хлътнали. Ако да, значи няма проблем. Като ги отворя пукват, като стерилизирани.  Изваждам си необходимото количество, разреждам с топло АМ и готово. Правя пюрето малко по-гъсто, за да може като се разреди да стане нормално за ядене с лъжичка.
И аз така правех преди да го запиша на детска кухня.
Цитирай


Мнения: 707
Аz правя по-голямо количество и го zамраzявам във формички zа лед. Когато искам да дам от него го раzмраzявам (вадя от предната вечер и оставям в хладилника) и прибавям АМ или го смесвам с друг zеленчук.
Когато zахранвам с готово пюре правя по съЩия начин. Оставям си само 2-3 лъжички, а останалото на кубчета и във фриzера.
Цитирай

В Сънландия

Мнения: 1 444
По - добрият вариант е да е прясно всичко за бебчо.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Ами хубаво е да е пресен варения картоф. А за бурканчето на Хип - съхранявай в хладилника 24 часа, няма проблем.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.