Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 апр. 2007, 13:11 ч.

Глобално затопляне-как да помогнем на природата

 • 301
 • 3
 •   1
Отговори
 • Варна
 • Мнения: 169
ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ-КАКВО ВСЕКИ МОЖЕ ДА НАПРАВИ!
 Идеи как всеки поотделно може да повлияе здравословно на природата.
Тук нещата са наистина тревожни, няма да се измъкнем безнаказано,ето малка част от някои заглавия и публикации по повод проблема на 21 век ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ  Ал Гор:’’Изправени сме пред глобална катастрофа’’. , ‘’Зимата на 2007-а е най-топлата от век насам’’. ,  ’ ООН: Глобалното затопляне ще направи Земята по-зелена, но горите ще изсъхнат’’. , ‘’Пустинята напредва към Балканите и Апенините’’ .’’Температурите рекордни в Гърция’’ . , ‘’Милиони Китайци без питейна вода’’ .,  ‘’ ООН предрича висока смъртност заради жегата’’ ,’’Промяната в климата е вече тук’’ .,"  Зеленият бял дроб на планетата умира?’’ . , ‘’Повишаването на Световния океан ще удари бедните страни най -вече’’ . ,  ‘’Глобалното затопляне застрашава световната икоомика’’ . ,  ‘’ООН Глобалното Затопляне е човешко дело’’ .,’’Глобалното затопляне Убива Планетата’’ . , ’’Проблемите в климата са по опасни от тероризма’’ ., ‘’Природата си отмъщава’’ . ,   #Cussing out ‘’Тропически болести и в Европа’’ ., ‘’Глобалното затопляне унищожава фитопланктона’’ . ,    ‘’Една трета от птиците в Европа може да изчезнат’’ .,’’ Езерата в Аляска изчезват’ .,      #Crazy ‘’Пластмаса отравя световния океан’’ .,’’Озоновата дупка колкото площа на Северна Америка’’ ., „Учените предричат нови бедствия на земята’’ .,  Embarassed     ‘’Старите ел.кружки  отчасти виновни за глобалното затопляне’’(Всяка година електрическите крушки излъчват по 1.9 млрд. въглерод - три-четвърти от въглерода, който бълват годишно ауспусите на всички автомобили по света.) Shocked
Но доста е изписано по темата и не бихме казали, че е преувеличено,но да престъпим на въпроса!                                                                                                                                                               

КАК ДА ПОМОГНЕМ НА ЗЕМЯТА,Можем ли да намалим вредните емисии,да спестяваме земните ресурси всеки по отделно и всички заедно?! Отговора е   ДА!!!   И тука всеки ще каже как? ,ами дайте да помислим малко.  От къде можем да започнем!?...   newsm78                                                                                                                 
1.Ами да се лишаваме от автомобила колкото се може по често,особенно за къси разстояния.(Велосипеда е добро решение в този случай,изпитано средство и много здравословен метод за замяна пък и доста по евтино излиза .Всички които карат бензинови двигатели могат да минат на газ или метан-няма да е най-доброто за двигателите им, но газта и метана са напрактика по- безвредни. За дизелите-БИОДИЗЕЛ  макар и да се намира оскъдно и задължителни катализатори. Повечето автобуси и камиони безвъзвратно трябва да се спрат от движение и да бъдат заменени с нови и по безвредни такива).                                                                                                       
2. Засаждайте дървета, грижете се за тях особенно в градовете,там където живеете и не си позволяваите да режете дървета(Това е много важно и благородно).  bouquet
3.Не убивайте и не яжте животни !
4. Не палете огън за щяло и нещяло,не толерираите подобни мероприятия,сортираите боклуците като ги  изхвъргате на определените за това места. (запалено бонище,цигарен дим и дима от въглища е особенно вреден за атмосферата).
5. Реагираите остро когато някой недобросъвестен гражданин,организация, или каквато и да е друга структура не се съобразява с околната среда , и замърсява .(тук при по фрапантна нужда би трябвало да се обърнем и към органите на реда,граждански организации,медии ,ХИ –хигиенна инспекция и РИОСВ-Регионална инспекция по опазване на околната среда и водите и др.).
6. Пестете максимално питейната вода(спирайте кранчето често при сутрешния тоалет,мийте с по-малка  водна  струя, и т.н., защото чистата питеина вода в близко бъдеще може да се окаже  голям дефицит!)
7. Изгасяте ли излишно включените електроуреди (климатици,телевизори,компютри,радио,ел.осветление и др.)
8.Да заменим обикновенните крушки с енергоспестяващи,такива каквито не излъчват  въглероден двуокис и топлина.(Обикновенните крушки използват електричеството 90% за топлина и едва 10% за светене!)
9.Избягвайте по възможност всички синтетични материали(найлонови торбички,всякакви пластмаси PVC продукти и др.),тежки химични препарати за миене.По възможност купувайте еко продукти с доказан прозход(доказано е ,че в човешкия организъм се натрупват около 400 химикала, които ги няма в природата,т.е. са в организма от някакъв външен източник и съответно силно го увреждат).
Не си мислете че  ‘’евритинг шъ съ упрай’’ от самосебе си  ,”от нас нищо не зависи” по стар български обичай или пък  ‘’темата за глобалното затопляне  е силно преувеличена’’ .,много авторитетни световни учени,доказват тезата,че човешката неразумна дейност е причината за ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ. И не на последно място лошите ,отрицателни и негативни мисли замърсяват по финното пространство,а позитивние,добри мисли го пречистват,разбира се това е друга тема, но не по малко важна.
Този списък може да стане много дълъг всеки може да добави нещо от себе си ,но е важно наистина да ПРИЛАГАМЕ всичко което е свързано със запазването на природата. Naughty
 НИЕ НЕ ПРОСТО СМЕ НАСЛЕДИЛИ  ЗЕМЯТА ОТ НАШИТЕ ДЕДИ,  А СМЕ Я ВЗЕЛИ НАЗАЕМ ОТ НАШИТЕ ДЕЦА!!!
ДА СПРЕМ ЗАЕДНО ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ-ако искаме да продължим да живеем ние и тези след нас
ДА СПРЕМ ДА ЕКСПЛОАТИРАМЕ  ПРИРОДАТА-ако не искаме тя да се изчисти от нас
ДА СПЕМ ЗАМЪРСЯВАНЕТО-за да има изобщо живот на земята в бъдеще
                                                         
                                                                                                                 Praynig   Загрижена бъдеща мама

П.С.  Някои неща са с главни букви, защото е необходимо.изавинявам се предварително. Всеки един човек може да помогне.Ако мислите ,че не ни засяга лично и че от нас нищо независи Не е така.Всеки може да направи нещо по въпроса!!!!!!!!!!!!


Последна редакция: вт, 10 апр 2007, 13:18 от cveti77

# 1
 • Abu Dhabi
 • Мнения: 8 321
ти погледна ли закованата тема в "Нашият дом"? Точно за теб е.
Не мога да не ям животни.

# 2
 • Мнения: 5 373
Аз пък четох точно обратното-че всичко е едно огромно преекспониране....пак с определена цел. Има даже и книга, посветена на тематиката.

# 3
 • Варна
 • Мнения: 169
Ето и един линк към темата-http://nezavisim.net/index.php?option=com_content&task=blogc … =63&Itemid=15

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт