Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 361
Останаха от агнето вътрешностите и реших да сготвя нещо с тях(ако мога да ги изчистя)
Прочетох много апетитни рецепти с агнешки чревца,обаче,помагайте със съвети как да ги изчистя?
Четох някъде ,че се обръщали,обаче въобще не ми е ясна технологията.
А шкембето може ли да се готви,или трябва специално да се обработва?
Цитирай

София

Мнения: 742
С една по-дълга клечка нанизваш и обръщаш накрая
Цитирай

София

Мнения: 3 255
Някои жени ги обръщат с игла за плетене(тези дето са за една кука).
Шкембето обикновено първо се сварява и после готвиш го на каквото си решиш Hug
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Шкембето обикновено първо се сварява и после готвиш го на каквото си решиш Hug

Но преди това и то се чисти така: заливаш с вряла вода шкембето и започваш да го щавиш старателно, макар че пари, но това са рисковете на професията Laughing Трябва да побелее.
Цитирай

дълбоко,дълбоко в прованса

Мнения: 189
След като се обърнат с клечката,се осоляват хубаво и се търкат със солта.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
След като се обърнат с клечката,се осоляват хубаво и се търкат със солта.
И аз така ги чистя, а шкембето обтривам с една шепа вар и след 10 минути изтърквам с тъпата част на ножа , трябва да стане бяло.
Цитирай

София

Мнения: 431
След като се обърнат с клечката,се осоляват хубаво и се търкат със солта.
И аз така ги чистя, а шкембето обтривам с една шепа вар и след 10 минути изтърквам с тъпата част на ножа , трябва да стане бяло.
И на село баба ми шкембето го чисти с вар  Naughty , но тук нямам и аз го търкам със сол Peace
Цитирай


Мнения: 1 488
Аз не ги обръщам, а направо ги режа по дължина-по е лесно. Мисля, че купеното шкембе е почистено и няма нужда от вар.

Опаа, не съм прочела, че е било цяло агне- вар ще трябва...
« Последна редакция: ср, 11 апр 2007, 14:25 от abigale »
Цитирай


Мнения: 286
Ужас!
Не бих могла да ям такива гнусотии:(
Цитирай

Сред звездите...

Мнения: 819
Значи вземаш клечка,захващаш единия край на червото и леко  го мушваш леко преди края,та да се запретне наобратно и го напъхваш с клечката до другия край...малко не го обясних добре.Като го правиш правилно,самото черво се набръчква.
Цитирай

под тепетата

Мнения: 1 891
Червата се обръщат така, както шивачките  обръщат колани, за да станат с лицевата страна навън (образно казано).
Цитирай

Valencia, España

Мнения: 811
Ужас!
Не бих могла да ям такива гнусотии:(
Ами що влизаш тука  newsm78,като от заглавието се вижда,4е за гнусотии иде ре4  Mr. Green
Това вид мазохизом ли е,що ли? newsm78
Цитирай


Мнения: 533
Мушкаш една клечка в единия край на червото и
започваш да го нанизваш,докато не се набръчка цялото
 и после го обръщаш като хващаш единия край и вадиш клечката  Peace
За шкембето -попарваш с вряла вода и стържеш с тъпия край на ножа,ако нямаш вар(гасена).
Цитирай


Мнения: 505
Майка ми за целта ползва едно вретено, както вече са ти обяснили може и с клечка. След като се обърнат добре се измиват. А шкембето се чисти чрез търкане с нож по мъхестата част  Peace
Цитирай


Мнения: 5
Става много лесно с дървените шишчета. С острия им връх е по-лесно да се закачи края на червото, да се наниже цялото и после да се обърне.  Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.