Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 10 апр. 2007, 15:25 ч.
  • Преглеждания  9 218  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 366
Останаха от агнето вътрешностите и реших да сготвя нещо с тях(ако мога да ги изчистя)
Прочетох много апетитни рецепти с агнешки чревца,обаче,помагайте със съвети как да ги изчистя?
Четох някъде ,че се обръщали,обаче въобще не ми е ясна технологията.
А шкембето може ли да се готви,или трябва специално да се обработва?

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 742
С една по-дълга клечка нанизваш и обръщаш накрая

# 2
  • София
  • Мнения: 3 269
Някои жени ги обръщат с игла за плетене(тези дето са за една кука).
Шкембето обикновено първо се сварява и после готвиш го на каквото си решиш Hug

# 3
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Шкембето обикновено първо се сварява и после готвиш го на каквото си решиш Hug

Но преди това и то се чисти така: заливаш с вряла вода шкембето и започваш да го щавиш старателно, макар че пари, но това са рисковете на професията Laughing Трябва да побелее.

# 4
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 189
След като се обърнат с клечката,се осоляват хубаво и се търкат със солта.

# 5
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
След като се обърнат с клечката,се осоляват хубаво и се търкат със солта.
И аз така ги чистя, а шкембето обтривам с една шепа вар и след 10 минути изтърквам с тъпата част на ножа , трябва да стане бяло.

# 6
  • София
  • Мнения: 431
След като се обърнат с клечката,се осоляват хубаво и се търкат със солта.
И аз така ги чистя, а шкембето обтривам с една шепа вар и след 10 минути изтърквам с тъпата част на ножа , трябва да стане бяло.
И на село баба ми шкембето го чисти с вар  Naughty , но тук нямам и аз го търкам със сол Peace

# 7
  • Мнения: 1 494
Аз не ги обръщам, а направо ги режа по дължина-по е лесно. Мисля, че купеното шкембе е почистено и няма нужда от вар.

Опаа, не съм прочела, че е било цяло агне- вар ще трябва...

Последна редакция: ср, 11 апр 2007, 14:25 от abigale

# 8
  • Мнения: 286
Ужас!
Не бих могла да ям такива гнусотии:(

# 9
  • Сред звездите...
  • Мнения: 819
Значи вземаш клечка,захващаш единия край на червото и леко  го мушваш леко преди края,та да се запретне наобратно и го напъхваш с клечката до другия край...малко не го обясних добре.Като го правиш правилно,самото черво се набръчква.

# 10
  • под тепетата
  • Мнения: 2 157
Червата се обръщат така, както шивачките  обръщат колани, за да станат с лицевата страна навън (образно казано).

# 11
  • Valencia, España
  • Мнения: 811
Ужас!
Не бих могла да ям такива гнусотии:(
Ами що влизаш тука  newsm78,като от заглавието се вижда,4е за гнусотии иде ре4  Mr. Green
Това вид мазохизом ли е,що ли? newsm78

# 12
  • Мнения: 534
Мушкаш една клечка в единия край на червото и
започваш да го нанизваш,докато не се набръчка цялото
 и после го обръщаш като хващаш единия край и вадиш клечката  Peace
За шкембето -попарваш с вряла вода и стържеш с тъпия край на ножа,ако нямаш вар(гасена).

# 13
  • Мнения: 505
Майка ми за целта ползва едно вретено, както вече са ти обяснили може и с клечка. След като се обърнат добре се измиват. А шкембето се чисти чрез търкане с нож по мъхестата част  Peace

# 14
  • Мнения: 5
Става много лесно с дървените шишчета. С острия им връх е по-лесно да се закачи края на червото, да се наниже цялото и после да се обърне.  Simple Smile

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт