Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 10 апр. 2007, 15:26 ч.
  • Преглеждания  1 142  Мнения  13  Онлайн  1
Отговори
  • Бг-мама
  • Мнения: 1 708
Тестото си го приготвям по следния начин:
500 гр брашно
4 яйца
сол
В брашното се прави кладенче и се чукват яйцата със солта и се меси докато стане гладко и твърдо тесто.
Оставя се в хладилника за 30 минути да почине. Като се извади се дели на две е се разточва кора с дебелина не повече от 0.5 см. И се режи на квадрати.По същия начин се постъпва и с другата половина.Квадратите  се посоляват с брашно  и се пускат във вряща вода .Когато изплуват отгоре са готови и се подреждат върху кърпа или тензух.Така приготвените кори се редят в на маслена тава като се редуват кори и планка .Отгоре се завършва с кори които обилно се поръсват с кашкавал и се пече.Между редовете и плънката се поръсва и с кашкавал.
Плънката приготвих по следния начин:
1 глава лук
2 кренвирша
500 гр доматен сок
сол
черен пипер
брашно
Лука се запържва ,прибавят се нарязаните кренвирши ,после доматите и подправките като поври малко се добавя малко размито брашно да се сгъсти плънката.
Пече се в предварително загряна фурна до зачервяване .Ето и снимка :



Последна редакция: вт, 10 апр 2007, 22:00 от Зечова

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 3 269
Браво на теб, ще се пробвам Flutter

А във водата в която вариш корите слагаш ли нещо - сол, малко олио? Колко време се варят - как да ги позная, че са готови? След, като ги извадиш, отцеждаш ги кога почваш да редиш  с тях, трябва ли хубаво да са изсъхнали?

# 2
  • Мнения: 9 993
Зечова, страхотни рецептички пускаш! Като знам колко ми харесаха кифличките, сигурно и тази ще е вкусна, поне като я чета, така ми се струва. Grinning Ще я пробвам при удобен случай!  bouquet  bouquet  bouquet

# 3
  • Бг-мама
  • Мнения: 1 708
Браво на теб, ще се пробвам Flutter

А във водата в която вариш корите слагаш ли нещо - сол, малко олио? Колко време се варят - как да ги позная, че са готови? След, като ги извадиш, отцеждаш ги кога почваш да редиш  с тях, трябва ли хубаво да са изсъхнали?
Във водата слагам мъничко сол.Варят се мъничко и се слагат по три четери парчета не повече за да не се слепват. А времето е около 1-2 минутки  докато изплуват отгоре.
Вадят се да се отцедят на кърпа и се нареждат в тавата.

Зечова, страхотни рецептички пускаш! Като знам колко ми харесаха кифличките, сигурно и тази ще е вкусна, поне като я чета, така ми се струва. Grinning Ще я пробвам при удобен случай!  bouquet  bouquet  bouquet
Hug Hug Hug Много е вкусно и това  Laughing Laughing
Сега Тилева горката ,ако не и е свършила диетата  hahaha hahaha

# 4
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Само допълнение от това същото тесто си правя домашно фиде(нудлс), което не се разварява. Има два начина - или след като се разточи кората се нарязва на много тънки лентички или(което е по-лесният начин) отпочиналото тесто настъргвате на ситно ренде и така получените трохи оставяте да изсъхнат поне 1 час. Изсъхнали издържат и няколко месеца, но да не са в плътно затворена среда. Използва се като нормално фиде, като се прибавя няколко минути преди да изключите супата! Много е вкусно!
 
  Зечова, добра идея за лазанята - не съм се сещала, а толкова често го правя това тесто! bouquet

ПС. Тестото става наистина много твърдо! Grinning

# 5
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 604
Аз ще я пробвам лазанята тия дни!
Звучи много добре. Може ли да заменя кремвиршите с бекон и шунка? А някакъв сосец върви ли с таз лазаня?

Малко ОФФ но си ми обещала рецепти за панирани сиренца и кашкавалчета Mr. Green

# 6
  • Бг-мама
  • Мнения: 1 708
Мими месото може да го замениш със всичко има много свобода в рецептата по отношение на плънка и месо .Може кайма,шунка ,бекон .В плънката може да ес слагат маслини пушено сирене царевица изобщо кой квото има.За рецептата на кашкавалчета и сиренца ще се опитам да я изнамеря  Wink

# 7
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
Сега Тилиева горката ,ако не и е свършила диетата  hahaha hahaha
Хмммм!  hahaha
Свърши ми диетката -ха-ха-ха!  newsm44
Ама сега не се нахвърлям като за световно де.....
Добре, че не мога да меся много хубаво, само това ме спасява.......
Ама, Зечова, яде ми се от тая лазаня бе..... Sad

# 8
  • BG
  • Мнения: 1 668
С такова тесто, само че добавям мая и прясно мляко, приготвям малки питки, отгоре ги натискам с пръст, слагам бучка масло и малко сирене, пека и стават чудни.

Ще пробвам и лазаня.

# 9
  • Мнения: 411
Ако сина ме види на тази лазаня ще ме изяде  Twisted Evil.Много я обича ,аз я правя 1 път в годината ,защото е голяма играчка.Редувам бешамел ,кори плънка,кашкавал,бешамел и т.н.завършвам с кашкавал ,ох покапах се smile3521

# 10
  • София
  • Мнения: 4 073
А някой да знае рецепта с готови кори? Crazy

# 11
  • Мнения: 9 993
А някой да знае рецепта с готови кори? Crazy

Ето една тема и пусни търсачката.

# 12
  • София
  • Мнения: 21 674
Браво на теб, и аз  ще се пробвам  Grinning
Мерси   bouquet

# 13
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 604
Зечко, лазанята стана страхотна! Омахаме я на един дъх!
Само смених плънката. Направих гъби, бекон,шунка и течна сметана  Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт