Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бг-мама

Мнения: 1 250
Тестото си го приготвям по следния начин:
500 гр брашно
4 яйца
сол
В брашното се прави кладенче и се чукват яйцата със солта и се меси докато стане гладко и твърдо тесто.
Оставя се в хладилника за 30 минути да почине. Като се извади се дели на две е се разточва кора с дебелина не повече от 0.5 см. И се режи на квадрати.По същия начин се постъпва и с другата половина.Квадратите  се посоляват с брашно  и се пускат във вряща вода .Когато изплуват отгоре са готови и се подреждат върху кърпа или тензух.Така приготвените кори се редят в на маслена тава като се редуват кори и планка .Отгоре се завършва с кори които обилно се поръсват с кашкавал и се пече.Между редовете и плънката се поръсва и с кашкавал.
Плънката приготвих по следния начин:
1 глава лук
2 кренвирша
500 гр доматен сок
сол
черен пипер
брашно
Лука се запържва ,прибавят се нарязаните кренвирши ,после доматите и подправките като поври малко се добавя малко размито брашно да се сгъсти плънката.
Пече се в предварително загряна фурна до зачервяване .Ето и снимка :



« Последна редакция: вт, 10 апр 2007, 22:00 от Зечова »
Цитирай

София

Мнения: 3 255
Браво на теб, ще се пробвам Flutter

А във водата в която вариш корите слагаш ли нещо - сол, малко олио? Колко време се варят - как да ги позная, че са готови? След, като ги извадиш, отцеждаш ги кога почваш да редиш  с тях, трябва ли хубаво да са изсъхнали?
Цитирай


Мнения: 8 580
Зечова, страхотни рецептички пускаш! Като знам колко ми харесаха кифличките, сигурно и тази ще е вкусна, поне като я чета, така ми се струва. Very Happy Ще я пробвам при удобен случай!  bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай

Бг-мама

Мнения: 1 250
Браво на теб, ще се пробвам Flutter

А във водата в която вариш корите слагаш ли нещо - сол, малко олио? Колко време се варят - как да ги позная, че са готови? След, като ги извадиш, отцеждаш ги кога почваш да редиш  с тях, трябва ли хубаво да са изсъхнали?
Във водата слагам мъничко сол.Варят се мъничко и се слагат по три четери парчета не повече за да не се слепват. А времето е около 1-2 минутки  докато изплуват отгоре.
Вадят се да се отцедят на кърпа и се нареждат в тавата.

Зечова, страхотни рецептички пускаш! Като знам колко ми харесаха кифличките, сигурно и тази ще е вкусна, поне като я чета, така ми се струва. Very Happy Ще я пробвам при удобен случай!  bouquet  bouquet  bouquet
Hug Hug Hug Много е вкусно и това  Laughing Laughing
Сега Тилева горката ,ако не и е свършила диетата  hahaha hahaha
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Само допълнение от това същото тесто си правя домашно фиде(нудлс), което не се разварява. Има два начина - или след като се разточи кората се нарязва на много тънки лентички или(което е по-лесният начин) отпочиналото тесто настъргвате на ситно ренде и така получените трохи оставяте да изсъхнат поне 1 час. Изсъхнали издържат и няколко месеца, но да не са в плътно затворена среда. Използва се като нормално фиде, като се прибавя няколко минути преди да изключите супата! Много е вкусно!
 
  Зечова, добра идея за лазанята - не съм се сещала, а толкова често го правя това тесто! bouquet

ПС. Тестото става наистина много твърдо! Very Happy

Цитирай

Варна, морето и сините вълни!

Мнения: 2 604
Аз ще я пробвам лазанята тия дни!
Звучи много добре. Може ли да заменя кремвиршите с бекон и шунка? А някакъв сосец върви ли с таз лазаня?

Малко ОФФ но си ми обещала рецепти за панирани сиренца и кашкавалчета Mr. Green
Цитирай

Бг-мама

Мнения: 1 250
Мими месото може да го замениш със всичко има много свобода в рецептата по отношение на плънка и месо .Може кайма,шунка ,бекон .В плънката може да ес слагат маслини пушено сирене царевица изобщо кой квото има.За рецептата на кашкавалчета и сиренца ще се опитам да я изнамеря  Wink
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Сега Тилиева горката ,ако не и е свършила диетата  hahaha hahaha
Хмммм!  hahaha
Свърши ми диетката -ха-ха-ха!  newsm44
Ама сега не се нахвърлям като за световно де.....
Добре, че не мога да меся много хубаво, само това ме спасява.......
Ама, Зечова, яде ми се от тая лазаня бе..... Sad
Цитирай

BG

Мнения: 1 668
С такова тесто, само че добавям мая и прясно мляко, приготвям малки питки, отгоре ги натискам с пръст, слагам бучка масло и малко сирене, пека и стават чудни.

Ще пробвам и лазаня.
Цитирай


Мнения: 404
Ако сина ме види на тази лазаня ще ме изяде  Twisted Evil.Много я обича ,аз я правя 1 път в годината ,защото е голяма играчка.Редувам бешамел ,кори плънка,кашкавал,бешамел и т.н.завършвам с кашкавал ,ох покапах се smile3521
Цитирай

София

Мнения: 3 967
А някой да знае рецепта с готови кори? Crazy
Цитирай


Мнения: 8 580
А някой да знае рецепта с готови кори? Crazy

Ето една тема и пусни търсачката.
Цитирай

София

Мнения: 19 751
Браво на теб, и аз  ще се пробвам  Very Happy
Мерси   bouquet
Цитирай

Варна, морето и сините вълни!

Мнения: 2 604
Зечко, лазанята стана страхотна! Омахаме я на един дъх!
Само смених плънката. Направих гъби, бекон,шунка и течна сметана  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.