Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 апр. 2007, 19:01 ч.

La Cocina Espanola- Испанска кухня

  • 74 411
  • 295
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
  • Мнения: 668
http://www.encasadekristina.com/cms/sin_complicaciones/sin_compl … tas_de_leche.html

PAPITAS  DE  LECHE

Картофки от мляко

за 50 картофчета (това са сладки)

2 чаши сухо мляко
1 кутия кондензирано мляко
1  1/2 чаши пудра захар
карамфил за декорация


    Смесете добре сухото с кондензираното мляко , използвайки дървена лъжица. Добавяйте малко по малко пудра захарта и омесете с чисти ръце, до като се оформи хомогенно тесто.
    Оформете малки топчици и забодете по 1 карамфилче за аромат в центъра на всяка една.


!!! Съхраняват се в хладилник. Снимката е най-отгоре.

Последна редакция: вт, 17 апр 2007, 15:31 от sylya

# 76
  • Пловдив
  • Мнения: 668
Цитат
момичета,виждам,че "еstais muy puestas"в темата,затова се осмелявам да попитам-някоя от вас,която е работила в кухнята на някои типичен испански бар,знае ли как се приготвя сос или заливка за пилешки крилца(alitas de pollo).Ще сьм ви много благодарна ако споделите с мен,от много време се опитвам да я докарам и все не ми става
BlushПоздравлениа за темата Peace

Да не би да е това:

http://www.karlosnet.com/Karlos/tureceta.php?c=31690

# 77
  • En un lugar de La Mancha...
  • Мнения: 284
sylya,това,което имам в предвид не е точно сос.Тук приготвят пилешките крилца много хрупкави (добре препьржени)и след като се изпьржат се заливат с нещо подобно на запьржен ситно нариазан чесьн смесен с малко оцет и пилешки бульон.Не знам точната доза,но стават леко кисели и много,много вкусни.В баровете,кадето ги правиат маисторски не си издават рецептата,затова питам дали случайно ниакой я знае  newsm12

# 78
  • Пловдив
  • Мнения: 668
Мммммм....заинтригува мееее!  Twisted Evil

Бих попитала, но от всичките ми приятели и приятелки испанци, май само аз си падам "muy de cuchara".

      Опитах у 1 приятелка испанка на 1 семейна вечеря една манджа, която беше пилешки бутчета/без кожа/+ големи скариди и всичко това в един сос с чесън, който много наподобява нашата лятна доматена манджа. Страшно ми хареса и от 1 година я моля за рецептата, но още не ми я е дала. Или забравя или не можем да се засечем в НЕТ-а.  Hug

Имам и приятелка българка, която работеше в 1 ресторант в южната част на Испания, но никога не ми е казвала да са правили такива неща.

Ако научиш поне името на соса, можем да попитаме насам-натам. В Испания има готварски форуми като нашите. Вчера се регистрирах в един такъв, но трябва да знам за какво да попитам, демек как е името на соса или за коя част на Испания е характерен.

# 79
  • в Tara
  • Мнения: 3 291
Миди в сос

в тиган се загрява зехтин
1 глава лук нарязана  на ситно и няколко скилидки чесън се запържват в него
прибавят се 300 г миди
чаша бяло вино
малко люта суха чушка
когато мидите се отворят ястието може да се сервира с биричка или винце

# 80
  • Пловдив
  • Мнения: 668
Виждала съм майката на приятеля ми да прави следното нещо:

ПЪРЖЕНО  ПИЛЕШКО

Разделя пилето на парчета и го пържи в зехтин, НО до като го пържи добавя в тигана 1 глава чесън разделена на отделни скилидки БЕЗ да бели скилидките. Това го прави горе-долу към средата на пърженето.

Пилешкото придобива страхотен аромат, а когато се яде чесънът от вътре става като масло, а от вън люспата му покафевява и запазва това, което е вътре....


friki моля те душицо ако знаеш точните пропорции за "granizado de limon", което правят в това заведение до вас във фризера кажи ми ги.  Sad До сега го пробвам, стана ми на ледени парцалчета, по-различни от онази скреж в Испания, обаче вкусът му е по-лош от онзи който съм пила там. Нещо хич не го докарвам на вкус.  ooooh!

Последна редакция: ср, 18 апр 2007, 00:03 от sylya

# 81
  • Мнения: 1 129
Proporciite sa "na oko",ama toi Carlos mu e goliam maistor Mr. Green

# 82
  • En un lugar de La Mancha...
  • Мнения: 284
Порових се доста из испанските сайтове и горе-долу си поизясних нещата.Не е точно сос това,с което приготвят пилешките крилца,а е вид марина,в която се оставят преди да се изпьржат.Приготвя се от сока на един лимон и стрито кубче (кубчета)пилешки бульон,някои прибавят и счукан чесьн.Оставят се крилцата да престоят в тази смес около половин-един час,след което се пьржят в силно сгорещено олио(зехтин).Предварително се нарязват на две(или се разчупват)части крилцата.Някои от обясненията ги намерих в mundorecetas-кьдето има подобен на този форум.Скоро ще пробвам да ги приготвя и ще докладвам  chef

# 83
  • Мнения: 1 818
И аз съм чувала,че крилцата престояват в марината някаква преди пърженето...Аз у дома ги правя така...малко по китайски ,да ме извинява испанската темичка...така правя и парченца пилешки гърди,парченца свинско...Месото оставям да престои в соев сос и малко сол,после чуквам вътре 1-2 яйца,зависи от количеството,разбърквам добре,овалвам късчетата в нишесте,не сладко като нашето / купувам го от един кит.супермаркет до нас,там има всичко ...и сушени черни гъби,и стъклени спагети,и кълнове всякакви/ ...има го и в Mercadona Пържа ги в силно сгорещена мазнина.После приготвям един сос,леко прозрачен и сервирам с ориз по китайски...няма да занимавам исп. ни кухня и с тази рецепта...но ако някой има желание,ще я напиша Heart Eyes

Последна редакция: ср, 18 апр 2007, 10:01 от gaby_s

# 84
  • Мнения: 1 818
Солена торта със тортия



продукти: една тортия/в началото на темата има рецептата
                500 гр.спанак
                200 гр.колбас по желание-пикантен или не
                25 гр. pi?ones-вид ядки,според речника-от борово семе
                4 яйца
                кашкавал
                сол
продукти за бешамела:1л.мляко
                                    4 с.л. брашно
                                    100 гр.краве масло
                                    индийско орехче
Вземаме тортена форма,на дъното и слагаме готовата тортия.
Изчистения ,измит и нарязан спанак леко задушаваме ,прибавяме яйцата,сол и черен пипер по желание.Изсипваме тази смес върху тортията,като между тях има сос бешамел.После отново бешамел и следва пласт с нарязан на кръгчета колбас...Пак Бешамел и настърган кашкавал...запичаме във фурната...

# 85
  • Мнения: 899
Момичета, благодаря за страхотните рецепти   bouquet
В най-скоро време започвам да експериментирам Simple Smile.

# 86
  • Пловдив
  • Мнения: 668
Точно в mundorecetas се регистрирах...преди 1-2 дни, но отдавна го посещавам този форум/само да го чета/

А как се казват крилцата приготвени по тази рецепта?  Simple Smile

friki, ако Карлос е мъжът ти питай го за тънкостите за гранисадото  Money , понеже хич не съм му майсторка. Дори не ми беше минало през ум, че мога да си го правя в къщи. Познавам сумати испанци, но от всички само аз съм "запалена" по готвенето. А моето момче дори не може да намери вилиците у тях.

Ето още рецепти:

http://www.receptite.com/search.php?tip=8
http://kulinar.gbg.bg/listrec.php?sid=11&kind=2
http://bgkulinar.net/searchres.php?kind=8&search8=e24
http://www.udoma.com/?view=list&cat=11&itype=12&isubtype=83

Последна редакция: ср, 18 апр 2007, 13:37 от sylya

# 87
  • En un lugar de La Mancha...
  • Мнения: 284
az gi tarsih v alitas de pollo-ima vsiakakvi rezepti

# 88
  • Spain
  • Мнения: 3 530
мъжът ми е върл фен на крилцата - така 4е в най скоро време ще опитам да ги направя и в марина   bouquet мерси
 и да ви питам откъде си купувате Октопод . имам предвид - места много но откъде предпо4итате и какъв е по добре - замразен или пресен ..такива въпроси ме вълнуват  Whistling Mr. Green

# 89
  • Мнения: 1 818
Хулиганче,последно купих един пакет замразени от Алди,в пакета бяха два по/малки...не останах особено очарована...в Меркадона има едни сварени...изглеждат вкусно...Мъжа ми много ги харесва октоподите.Знаеш ли някоя интересна рецепта...Бил ял някаква яхния...страшно вкусна... newsm78

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт