Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 апр. 2007, 19:01 ч.

La Cocina Espanola- Испанска кухня

  • 72 672
  • 295
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
  • Мнения: 665
http://www.encasadekristina.com/cms/sin_complicaciones/sin_compl … tas_de_leche.html

PAPITAS  DE  LECHE

Картофки от мляко

за 50 картофчета (това са сладки)

2 чаши сухо мляко
1 кутия кондензирано мляко
1  1/2 чаши пудра захар
карамфил за декорация


    Смесете добре сухото с кондензираното мляко , използвайки дървена лъжица. Добавяйте малко по малко пудра захарта и омесете с чисти ръце, до като се оформи хомогенно тесто.
    Оформете малки топчици и забодете по 1 карамфилче за аромат в центъра на всяка една.


!!! Съхраняват се в хладилник. Снимката е най-отгоре.

Последна редакция: вт, 17 апр 2007, 15:31 от sylya

# 76
  • Пловдив
  • Мнения: 665
Цитат
момичета,виждам,че "еstais muy puestas"в темата,затова се осмелявам да попитам-някоя от вас,която е работила в кухнята на някои типичен испански бар,знае ли как се приготвя сос или заливка за пилешки крилца(alitas de pollo).Ще сьм ви много благодарна ако споделите с мен,от много време се опитвам да я докарам и все не ми става
BlushПоздравлениа за темата Peace

Да не би да е това:

http://www.karlosnet.com/Karlos/tureceta.php?c=31690

# 77
  • En un lugar de La Mancha...
  • Мнения: 284
sylya,това,което имам в предвид не е точно сос.Тук приготвят пилешките крилца много хрупкави (добре препьржени)и след като се изпьржат се заливат с нещо подобно на запьржен ситно нариазан чесьн смесен с малко оцет и пилешки бульон.Не знам точната доза,но стават леко кисели и много,много вкусни.В баровете,кадето ги правиат маисторски не си издават рецептата,затова питам дали случайно ниакой я знае  newsm12

# 78
  • Пловдив
  • Мнения: 665
Мммммм....заинтригува мееее!  Twisted Evil

Бих попитала, но от всичките ми приятели и приятелки испанци, май само аз си падам "muy de cuchara".

      Опитах у 1 приятелка испанка на 1 семейна вечеря една манджа, която беше пилешки бутчета/без кожа/+ големи скариди и всичко това в един сос с чесън, който много наподобява нашата лятна доматена манджа. Страшно ми хареса и от 1 година я моля за рецептата, но още не ми я е дала. Или забравя или не можем да се засечем в НЕТ-а.  Hug

Имам и приятелка българка, която работеше в 1 ресторант в южната част на Испания, но никога не ми е казвала да са правили такива неща.

Ако научиш поне името на соса, можем да попитаме насам-натам. В Испания има готварски форуми като нашите. Вчера се регистрирах в един такъв, но трябва да знам за какво да попитам, демек как е името на соса или за коя част на Испания е характерен.

# 79
  • в Tara
  • Мнения: 3 291
Миди в сос

в тиган се загрява зехтин
1 глава лук нарязана  на ситно и няколко скилидки чесън се запържват в него
прибавят се 300 г миди
чаша бяло вино
малко люта суха чушка
когато мидите се отворят ястието може да се сервира с биричка или винце

# 80
  • Пловдив
  • Мнения: 665
Виждала съм майката на приятеля ми да прави следното нещо:

ПЪРЖЕНО  ПИЛЕШКО

Разделя пилето на парчета и го пържи в зехтин, НО до като го пържи добавя в тигана 1 глава чесън разделена на отделни скилидки БЕЗ да бели скилидките. Това го прави горе-долу към средата на пърженето.

Пилешкото придобива страхотен аромат, а когато се яде чесънът от вътре става като масло, а от вън люспата му покафевява и запазва това, което е вътре....


friki моля те душицо ако знаеш точните пропорции за "granizado de limon", което правят в това заведение до вас във фризера кажи ми ги.  Sad До сега го пробвам, стана ми на ледени парцалчета, по-различни от онази скреж в Испания, обаче вкусът му е по-лош от онзи който съм пила там. Нещо хич не го докарвам на вкус.  ooooh!

Последна редакция: ср, 18 апр 2007, 00:03 от sylya

# 81
  • Мнения: 1 129
Proporciite sa "na oko",ama toi Carlos mu e goliam maistor Mr. Green

# 82
  • En un lugar de La Mancha...
  • Мнения: 284
Порових се доста из испанските сайтове и горе-долу си поизясних нещата.Не е точно сос това,с което приготвят пилешките крилца,а е вид марина,в която се оставят преди да се изпьржат.Приготвя се от сока на един лимон и стрито кубче (кубчета)пилешки бульон,някои прибавят и счукан чесьн.Оставят се крилцата да престоят в тази смес около половин-един час,след което се пьржят в силно сгорещено олио(зехтин).Предварително се нарязват на две(или се разчупват)части крилцата.Някои от обясненията ги намерих в mundorecetas-кьдето има подобен на този форум.Скоро ще пробвам да ги приготвя и ще докладвам  chef

# 83
  • Мнения: 1 818
И аз съм чувала,че крилцата престояват в марината някаква преди пърженето...Аз у дома ги правя така...малко по китайски ,да ме извинява испанската темичка...така правя и парченца пилешки гърди,парченца свинско...Месото оставям да престои в соев сос и малко сол,после чуквам вътре 1-2 яйца,зависи от количеството,разбърквам добре,овалвам късчетата в нишесте,не сладко като нашето / купувам го от един кит.супермаркет до нас,там има всичко ...и сушени черни гъби,и стъклени спагети,и кълнове всякакви/ ...има го и в Mercadona Пържа ги в силно сгорещена мазнина.После приготвям един сос,леко прозрачен и сервирам с ориз по китайски...няма да занимавам исп. ни кухня и с тази рецепта...но ако някой има желание,ще я напиша Heart Eyes

Последна редакция: ср, 18 апр 2007, 10:01 от gaby_s

# 84
  • Мнения: 1 818
Солена торта със тортия



продукти: една тортия/в началото на темата има рецептата
                500 гр.спанак
                200 гр.колбас по желание-пикантен или не
                25 гр. pi?ones-вид ядки,според речника-от борово семе
                4 яйца
                кашкавал
                сол
продукти за бешамела:1л.мляко
                                    4 с.л. брашно
                                    100 гр.краве масло
                                    индийско орехче
Вземаме тортена форма,на дъното и слагаме готовата тортия.
Изчистения ,измит и нарязан спанак леко задушаваме ,прибавяме яйцата,сол и черен пипер по желание.Изсипваме тази смес върху тортията,като между тях има сос бешамел.После отново бешамел и следва пласт с нарязан на кръгчета колбас...Пак Бешамел и настърган кашкавал...запичаме във фурната...

# 85
  • Германия
  • Мнения: 899
Момичета, благодаря за страхотните рецепти   bouquet
В най-скоро време започвам да експериментирам Simple Smile.

# 86
  • Пловдив
  • Мнения: 665
Точно в mundorecetas се регистрирах...преди 1-2 дни, но отдавна го посещавам този форум/само да го чета/

А как се казват крилцата приготвени по тази рецепта?  Simple Smile

friki, ако Карлос е мъжът ти питай го за тънкостите за гранисадото  Money , понеже хич не съм му майсторка. Дори не ми беше минало през ум, че мога да си го правя в къщи. Познавам сумати испанци, но от всички само аз съм "запалена" по готвенето. А моето момче дори не може да намери вилиците у тях.

Ето още рецепти:

http://www.receptite.com/search.php?tip=8
http://kulinar.gbg.bg/listrec.php?sid=11&kind=2
http://bgkulinar.net/searchres.php?kind=8&search8=e24
http://www.udoma.com/?view=list&cat=11&itype=12&isubtype=83

Последна редакция: ср, 18 апр 2007, 13:37 от sylya

# 87
  • En un lugar de La Mancha...
  • Мнения: 284
az gi tarsih v alitas de pollo-ima vsiakakvi rezepti

# 88
  • Spain
  • Мнения: 3 444
мъжът ми е върл фен на крилцата - така 4е в най скоро време ще опитам да ги направя и в марина   bouquet мерси
 и да ви питам откъде си купувате Октопод . имам предвид - места много но откъде предпо4итате и какъв е по добре - замразен или пресен ..такива въпроси ме вълнуват  Whistling Mr. Green

# 89
  • Мнения: 1 818
Хулиганче,последно купих един пакет замразени от Алди,в пакета бяха два по/малки...не останах особено очарована...в Меркадона има едни сварени...изглеждат вкусно...Мъжа ми много ги харесва октоподите.Знаеш ли някоя интересна рецепта...Бил ял някаква яхния...страшно вкусна... newsm78

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт