Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 апр. 2007, 19:01 ч.

La Cocina Espanola- Испанска кухня

  • 72 891
  • 295
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 1 818
Благодаря! Heart Eyes

# 196
  • En un lugar de La Mancha...
  • Мнения: 284
Цитат
Дивесил  е Ligústico, Apio de montaña на испански
а босилека е Alfábega, Albahaca, Albacar
И аз благодаря  bouquet
А как е скумрия на испански?

# 197
  • в Tara
  • Мнения: 3 291
скумрия е caballa.
продължавам да се учудвам на това, че испанците смятали скумрията за смотана риба и твърдя, че бъркате с шаран Mr. Green

# 198
  • En un lugar de La Mancha...
  • Мнения: 284
И аз се учудвам за това,което казвате,защото тук Caballa-та се продава доста добре,особено на консерви,не бях чувала за такива отзиви newsm78.Виж за шарана по-ми се вярва,защото не съм го виждала никъде.

# 199
  • Мнения: 1 818
скумрия е caballa.
продължавам да се учудвам на това, че испанците смятали скумрията за смотана риба и твърдя, че бъркате с шаран Mr. Green
и аз това казах по-горе...скумрия много на щандовете за риба,ама шаран няма никъде ...

# 200
  • Пловдив
  • Мнения: 665
превеждам директно
рецептата ми я даде 1 момиче от форума mundorecetas изпробвана била и много вкусна. Името не мога да го преведа, обаче ще зарадва любителите на шоколада.
"Това е моят първи коулант  и въпреки, че го предържах няколко мин. повече във фурната...станаааа да си умреш от кефффф"


          COULANT   de  CHOCOLATE    нещо сиии....с шоколад





250 гр. шоколад нестле десертен
175 гр. масло
125 гр.захар
75 гр. брашно
5 яйца

Загрей маслото и шоколада в микровълнова печка/или на водна баня/.
В купа смесете брашното, захарта, добавете яйцата и разбъркайте до хомогенна смес. Добавете маслото и шоколада и смесете добре. В малки формички намазани с масло и поръсени с какао или брашно изсипете сместа. Пълнете до 3/4 от обема, сложете в загрята фурна на 200'С за около 7 мин.







Количеството стига за 8 мой формички.  Въпреки, че е добре да ги извадите от печката когато са изпечени от горе имайте в пред вид, че изпичането зависи от големината на формите и количаството на "коуланта"/на знам как се превежда коулант/. Според мен формички за крем карамел ще свършат работа. Много голяма стана снимката, давам ви по-малка в по-реален вид:

Последна редакция: пт, 04 май 2007, 14:53 от sylya

# 201
  • Пловдив
  • Мнения: 665
Една класическа рецепта за пиле в сос със вино и чесън.

              POLLO   al   AJILLO         ПОЙО  ал  АХИЙО

1 пиле 1,5 кг.
6 скилидки чесън
2 с.л. нарязан магданоз
250 гр. бяло вино
1 ч.ч пилешки бульон
сол, пипер, олио

Нарязваме пилето на 16 парчета, овкусяваме го и го изпържваме добре. Махаме го от тигана. Махаме и половината олио. Слагаме в тигана нарязания чесън и когато е на половина изпържен връщаме месото и оставяме малко, докато пилешкото поеме аромата. Добавяме бялото вино и когато редуцира алкохола, добавяме пилешкия бульон по желание. Оставя се на огъня още 5 мин.

Сервираме го в друг съд и овкусяваме с нарязан магданоз.








Последна редакция: чт, 03 май 2007, 17:01 от sylya

# 202
  • En un lugar de La Mancha...
  • Мнения: 284
Sylya,страшен Coulant,браво smile3501.Предполагам,че се сервира топъл,нали.Трябва и аз да се пробвам да го направя Simple Smile.Само ме изкушаваш с тези рецепти,така няма да мога никога да си върна старите килограми-от преди да забременея.А и тази leche frita има страхотен вид yes

# 203
  • Пловдив
  • Мнения: 665
       

                     
                     San JACOBOS       Свети Якоб'с


"Тази рецепта ми я даде моята сестра, която е страхотен готвач"

шунка
сирене гауда или каквото сирене ви хареса
разбито яйце
1/2 ч.ч брашно (може и галета), леко осолено + пипер
клечки за зъби

Слага се парче гауда/кашкавал/крема сирене между 2 парчета тънко нарязана шунка и се захваща с клечки за зъби. Топи се в разбито яйце, после в брашното в което има смесено малко сол и пипер.  Пържат се в предварително силно загрято олио. Сервират се топли.
"На всички които познавам им харесва, надявам се на вас също да ви хареса"

 Рецептата е на Ана Мария де Фария













 




   

Последна редакция: пт, 04 май 2007, 14:47 от sylya

# 204
  • Пловдив
  • Мнения: 665
   
      GRANIZADO   DE   Pina  y canela        Скрежина от ананас и канела         




1 ананас сладък
50 гр. захар
2 кафени лъжички канела на прах
съд с лед

Белим и режем ананаса на малки парчета , като махаме централното пънче. С пасатор пюрираме добавяйки малко вода и канелата. Ако не е достатъчно сладко добавяме малко захар. Слагаме кубчетата лед в подходяща чаша, изсипваме пюрето или пък смиламе леда + пюрето с чопър и сервираме със сламка в чашата.

Последна редакция: пт, 04 май 2007, 14:44 от sylya

# 205
  • ES
  • Мнения: 2 022
sylya, колко време си била в Испания, че толкова много рецепти си научила и явно продължаваш да си ги правиш.

# 206
  • Пловдив
  • Мнения: 665
Никога не съм работила в Испания. Там съм била само при приятеля ми който е испанец и не може да готви. На мен обаче готвенето ми е хоби. И става така: или аз ходя при него през лятото или той идва при мен в България  Hug  Hug  Hug 
Гадничко е положението , но представата ми да живея в селото му/което е 1000 души и е на 130км. от Сарагоса/ ми е още по-гадна, така че още не съм се навила да живея там за постоянно.

# 207
  • ES
  • Мнения: 2 022
Пожелавам ти да намерите най-добрия вариянт за вас!   Peace

# 208
  • Пловдив
  • Мнения: 665


GRANIZADO от праскови




1 кг. зрели праскови
1/2 л. вода
100 гр. захар

Всичко се разбива с пасатор и се добавя сокът на 1 лимон и 1 чашка ликьор от кайсии. Слага се във фризера, периодично се разбърква и се сервира студено като скреж/Все 1 че е прасковен сняг, но не лед/.

# 209
  • Пловдив
  • Мнения: 665

                     ГРАНИСАДО от ягоди




250 мл. вода
250 гр. захар
500 гр. ягоди
1 лимон
натрошен лед

С шейкър/пасатор се смилат ягодите + водата + захарта + сокът от лимона. Във високи чаши с слага натрошеният лед и ягодовата консистенция. Разбърква се и се сервира веднага със сламка.

Време за приготвяне: 15 мин.


Това е 1 страхотна разхлаждаща напитка в горещото време. Пие се задължително със сламка, но не е сок. Във Франция е известна като 'ГРАНИТЕ'.

Ето това представляват тези, които се продават:



Има най-различни видове: ГРАНИСАДО от кафе, от кокосов крем, от крем-карамел, от лимон, от шоколад, от диня и грозде, от портокали, от ананас, киви, праскови, ягоди, круши......


Последна редакция: пт, 04 май 2007, 15:36 от sylya

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт