Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 апр. 2007, 19:01 ч.

La Cocina Espanola- Испанска кухня

  • 72 819
  • 295
  •   1
Отговори
# 285
  • Valencia, España
  • Мнения: 811
Моми4ета,как се прави оня сос с магданоз,4есън,оцет и зехтин май беше? ThinkingКакви са то4но пропорциите?Правила съм го навремето,но сега не мога да си спомня?
На око,бе моме  Wink.Важното е да сложиш 4есън колкото ти е по вкуса.Salsa Meri му викат по заведенята  Wink.
НО оцет НЕ се слага  Naughty.Поне аз така го знам.

# 286
  • Мнения: 1 081
Тази рецепта е много вкусна, но дали е испанска наистина,знае ли някой?
http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=2100

# 287
  • Пловдив
  • Мнения: 665
Бих ти помогнала, но не знам как се систематизират рецепти...!!!
Та аз от скоро се научих да слагам снимки. Иначе ще бъде много добре ако отделим сладкишите, супите, сладките изделия, салатите, морските дарове, ястията, напитките.... Ако това може да се направи ЩЕ е супеееер.... В "гответе с мен" съм виждала подобно разделяне. Ако и тук го може ще е върхът.....

 #Crazy Simple Smile

# 288
  • Мнения: 1 818
Имам по 20 мин. на ден Интернет...забавих се със темата .Систематизирах ги до трета страница...

Последна редакция: ср, 23 май 2007, 18:33 от gaby_s

# 289
  • Пловдив
  • Мнения: 665

AJO  BLANCO
      БЯЛ  ЧЕСЪН-КРЕМ СУПА


150 гр. бадеми
1 филия хляб /само средата/
1 ч.ч. олио
2 скилидки чесън
2 с.л. оцет
1 л. вода
сол


Потопете бадемите в гореща вода, за да ги обелите по-лесно. Намокрете средата на филията и надробете в купа + обелените бадеми + останалите съставки без олиото. Започнете да пасирате с пасатор до хомогенна смес и когато я получите продължете да разбивате, като постепенно добавяте олиото /както се прави майонеза/. Сложете в хладилника до сервиране.




Последна редакция: ср, 23 май 2007, 14:05 от sylya

# 290
  • Пловдив
  • Мнения: 665


         КРЕМ-СУПА  от  ТИКВИЧКИ     CREMA  de  CALABACIN


2 тиквички
2 картофа
1 глава кромид
3 скил.чесън
кубче пил.бульон
3 сиренца /топено сирене на 3-ъгълничета/
индийско орехче, чер.пипер
малко течна сметана


Обелете тиквичките, кромида, картофите. Нарежете ги на парчета. Сварете ги много добре в бульона и пасирайте в него. Добавете сиренцата, сметаната, подправките и чесъна. Оставете още 2-3 мин. на котлона.

Получава се тази ароматна крем-супа:




# 291
  • Пловдив
  • Мнения: 665
Тази крем-супа, която ви предлагам е спечелила наградата ГОТВАЧ-2000.


КРЕМ-СУПА   от   МОРКОВИ


1 кг. моркови
1 глава кромид
4 скил.чесън
1 с.л. масло /не олио/
1 кутия растителна сметана
сол, чер.пипер, инд.орехче
2 твърдо сварени яйца
нарязан магданоз



Обели и нарежи кромида и чесъна и изпържи в маслото. Добави нарязаните моркови + сол + пипер + вода + сметана + инд.орехче и свари добре. Пасирай всичко, сервирай с украса от нарязани на кубчета яйца и магданоз.






# 292
  • Пловдив
  • Мнения: 665



BISCOCHADA  de  mi  MADRE


1 1/2 литър прясно мляко
4 яйца
12 с.л захар
2 с.л препълнени царевично брашно
1 пръчка канела
6-8 кръгли бисквити


Слагаме на огъня млякото и канелата, като запазваме малко за разтваряне на брашното и захарта. Сложи захарта в купа + жълтъците + останалото мляко + брашното и разбий добре. Добавяй малко по малко към останалото мляко и канелата и бъркай непрекъснато до сгъстяване.

Слагаме в купа която може да се сложи във фурната. Поставяме бисквитите от горе и белтъците разбити на сняг, и запичаме за кратко само от горе.

Ето резултата:



# 293
  • Пловдив
  • Мнения: 665


КЕКС  1/4


BISCOCHO  1/4


250 гр. захар
250 гр. брашно
250 гр. маргарин
4 яйца
1 бакпулвер
настъргана кора лимон или няколко капки бренди


Загряваме фурната на 170'С. В намаслена и набрашнена тава изсипваме добре разбитата смес от продуктите и печем 45 мин. Ако от горе се позапече доста можем да намалим фурната. Опитваме с клечка.

Ето резултата:



 

# 294
  • Пловдив
  • Мнения: 665



КОКОСОВ  КЕКС

BISCOCHO  de  COCO


300 гр. захар
200 гр. брашно
150 гр. масло
100 гр. кокосови стърготини
4 яйца
1 лъжица бакпулвер
1 чашка коняк

В съд се разбива маслото и захарта до като стане пухкава смес. Добавят се жълтъците и коняка без да се прекъсва бъркането. Следват брашното, бакпулвера и кокоса - разбива се добре и се спира с разбиването. Добавят се разбитите на сняг белтъци и внимателно се разбъркват с останалата смес /с дървена лъжица/. Пече се в намаслена и набрашнена тава около 30 мин. в предварително загрята фурна.

Ето резултата:




# 295
  • Пловдив
  • Мнения: 665


БОРРАЧИТОС


BORRACHITOS


5 жълтъка
1 с.л. захар
10 гр. нишесте

Жълтъците и захарта се разбиват на водна баня до сгъстяване, като се добавя нишестето без да се прекъсва бъркането. Като се сгъсти много сместа се маха и се насипва в метализирани формички. Сложи на фурна 240'С за няколко мин.
Изкарай ги от формичките им и ги сложи в сироп от 300 гр. захар + 4 dl. вода + ром, предварително сварен. Да престоят 1 нощ.

P.S. Захлупи с нещо съдът, защото изплуват в/у сиропа.


Ето как изглежда:




Тук в рамките на шегата, казват че било страхотен десерт известен и под името кралски яйца.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт